Voitto ja kaksi sarjapistettä maratonpelistä la 17.6.

Joma – Oulunsalo 2-1k (7-6, 3-5, 0-0, 3-2)

Auringonpaistetta, +24C lämpöä, tuimaa taistoa sarjapisteistä. Näitä kaikkia koettiin Mehtimäen lauantai-iltapäivässä, kun JoMan naiset taistelivat sarjapisteistä.
Vierailija Oulunsalon Vasama oli lyönyt edellisillan pelissään Kuopiossa huimat 34 juoksua ja niissä fiiliksissä joukkue jatkoi myös Itä-Suomen kierrostaan Joensuussa.
Vasaman naiset löivät palloa lujaa ja kotijoukkue Joensuun Mailalla oli täysi työ pysyä vauhdissa mukana.
Lopulta kotijoukkueen taistelu palkittiin. Vaiherikkaiden pelitilanteiden ja 21 kotiutuslyöntiparin jälkeen Joman naiset saivat tuulettaa voittoa kotiyleisönsä edessä.
Otteluun lyöjille toi oman vaikeutensa hienoinen vastatuuli. Se nosti välilyöntien lentorataa ja niinpä joukkueiden nopeat takakenttäpelaajat, Joman Ahvanaisen sisarukset ja Vasaman Jokela&Jyrinki, juoksivat tukuittain koppeja hanskaansa.

Kotijoukkueesta palkittiin kakkospolttaja Tiia Myllylä ja kolmosvahti Sini Suihko.
Vierilijoiden parhaiksi arvostettiin ensimmäisen jakson jokerina pelannut ja toisen jakson kolmospolttajan tontilla pelannut Sini Grip sekä kakkospolttaja Linda Kemppainen.

l jakso
Joma johti ensimmäisen vuoroparin jälkeen Iida Nupposen hienolla kakkospuolen läpilyönnillä peliä 2-0. Lyönti tuotti Iidalle kunnarin ja edellä pinkoi ykköseltä kotiin saakka Ahvanaisen Veera.
Toisessa vuorossa Joman ulkopeli oli hieman tahmeaa, polttoheittoihin tuli hienoista varovaisuutta ja Oulunsalo tasoitti tuota pikaa pelin tilanteeseen 2-2. Sitten Johanna Pieniniemen läpilyönti, kunnari + tavallinen, vei vieraat 2-4 karkumatkalle.
Jomallakin oli toisessa ja kolmannessa vuorossa kotiutuspaikkoja, mutta keppiin ei käynyt, eikä juoksuja tullut.
Oulunsalo takoi pari juoksua lisää ja viimeisen tasoittavalle kotijoukkue tuli neljän juoksun takamatkalta.
Joma saikin rakenneltua ajolähtötilanteita, joista kaksi ensimmäistä kuivui kuitenkin kopiksi ja paloksi, mutta kolmannesta Riikka Kilpeläinen löi kahden palon tilanteessa kavennusta 3-6 kotiuttamalla Siina Surakan. Tiina Myllylä/Sanni Ahvanainen kuroivat eroa lisää kiinni juoksun verran.
Sitten, tilanteessa 4-6 ja kaksi ristiä taululla, vierasjoukkueen ulkopeli hajosi ja Joma sai lopulta helpohkon jaksopisteen harhaheiton ja vapaataipaleiden avustuksella.

ll jakso
Joma aloitti sisältä hyvin. Numerot 1,2,3 täyttivät pesät ja nelonen löi juoksun. Siihen se sitten kova startti pysähtyi, kun ensimmäisen jakson lopussa hieman hapuillut Oulunsalon lukkari palasi omalle tasolleen ja tehtaili Joman pelaajista kaksi takapaloa ykköselle.
Ensimmäisellä sisävuorollaan Oulunsalo ei vielä päässyt peliin mukaan. Joman ulkokenttä nappasi nopeasti kolme paloa kakkostaipaleelle, eikä vastustajalla ehtinyt käydä mailan varressa kuin neljä lyöjää.
Kotijoukkue ei pystynyt tuomaan hyvää ulkopelivirettään sisäpelin puolelle ja jäi toisessa vuorossa juoksuitta. Kotiutuspaikkoja oli kyllä kolmesti, mutta lyöntivaihtoehdot jättivät toivomisen varaa.
Oulunsalo sai tasoitusjuoksunsa 1-1 Sini Gripin määrämittaisella kakkosrajanäpäytyksellä.
Kolmannessa vuorossa Joma siirtyi taas juoksulla johtoon. Kilpeläinen löi ja Nupponen toi 2-1.
Pitkään ei johto kestänyt. Oulunsalo tuli tasoihin ja meni kahdella juoksulla ohi 2-4. Yksi juoksu tuli hyvällä välilyönnillä, kahdessa muussa ulkopelaaja hypisteli palloa ratkaisevan hetken liian pitkään.
Neljännessä vuorossa kotijoukkue oli toistaa ensimmäisen jakson loppukiritemppunsa. Kahden palon tilanteessa ulkokentän heitto karkasi ja Joma oli jo juoksun päässä 3-4. Jaksovoitto jäi kuitenkin Oulunsalolle, kun Henna Hakulinen reväytti jalkaansa kakkospesäkilvassa, eikä enää pystynyt kunnolla etenemään kolmoselle saakka.
Supervuorosta haettiin ratkaisua.

Supervuoro
Ratkaisua ei löytynyt supervuorosta. Oulunsalo aloitti sisältä, mutta yritys jäi viiden lyöjän mittaiseksi. Joman etukenttä oli ohittamaton. Iida Nupponen haki kaksi kertaa lyhyen vaihtolyöntiyrityksen ja teki niistä palot kakkoselle. Kerran Oulunsalo pääsi yrittämään kotiutusta lyhyellä, mutta ei Senna Surakkaa kahta kertaa samassa pelissä yllätetä. Hyvä haku, heitto lukkarin räpylään ja vuoron vaihto.
Joman sisävuoro oli pidempi, mutta ei tuloksekkaampi. Kaikki pelaajat, loukkaantunutta Hakulista lukuun ottamatta, pääsivät lyömään, mutta ottelun voittojuoksun tekeminen jäi haaveeksi.

Kotiutuslyöntikilpa 1 – viisi paria
Oulunsalo Laura Niinimaa / Annika Toikka 0-1
Joensuu Tiia Myllylä / Sini Suihko 1-1

Kotiutuslyöntikilpa 2 – kolme paria
Oulunsalo sai juoksunsa vapaalla, kun syöttötuomari tulkitsi syötön matalaksi 1-2
Joensuu Jenna Turunen / Veera Ahvanainen 2-2

Kotiutuslyöntikilpa 3 – kolme paria
Oulunsalo ei saanut juoksuja
Joensuu Hanna Toivanen / Iida Nupponen 3-2

Ottelu kesti 2h 49 min. Katsojia 79

RUNSAASTI KUVIA OTTELUSTA KUVIA-ALASIVULLA!

 

Joman Suomarin naisille puhdas voitto ja lohkon piikkipaikka su 11.6.

Kempele – Joma 0-2 (8-1, 5-6)

Joensuun Mailan naisjoukkue haki sunnuntaina kolme pistettä Kempeleen siniseltä tekonurmelta. Helpolla voitto ei tullut, vaikka ensimmäisen jakson lukemat ennustivatkin ihan muuta.
Toisella jaksolla Kempele sai sisäpelinsä kulkemaan ja laittoi Joman naiset ahtaalle johtaen koko ajan jaksoa neljännen tasoittavalle asti.
Viimeisessä sisävuorossaan Joma tuli ensimmäisen kerran tasalukemiin Henna Hakulisen lyönnillä. Jakson voittojuoksun ja kolmen pisteen saaliin vierailijoille toi nuori pesislupaus, vielä C-ikäinen Senna Surakka, kun Kempeleen heitto karkasi kiinniottajan ulottumattomiin.
Jomalta palkittiin ykköspalkinnolla kolme juoksua lyönyt mainio lukkari Hanna Toivanen ja kakkospalkinnolla kunnarin ja neljä tavallista juoksua paukutellut kolmospolttaja Henna Hakulinen.
Kempeleen palkinnot saivat kopparit Noora Kjellman ja Veera Törmä.
Joensuun lyöntivoimaisesta joukkueesta onnistui hyvin myös Riikka Kilpeläinen lyöden neljä juoksua. Kovinta kiirettä pitivät Iida Nupposen jalat, ehtien neljä kertaa kotipesän turviin.

l jakso
Ensimmäinen jakso oli vierasjoukkue Joensuun selvää hallintaa. Se löi taululle tylyt 0-8 lukemat, ennen kuin kotijoukkue Kempele sai juoksun aikaiseksi viimeisessä sisävuorossaan. Parhaiten jakson kulkua kuvastaa lyöjä tilasto, jossa Jomalta kävi lyömässä 57 pelaajaa Kempeleen 27 vastaan.

ll jakso
Tauolla Kempele oli päättänyt tehdä tästä vielä pelin ja onnistuikin aikeissaan hyvin. Ensimmäisellä jaksolla ykköstilanteen purku oli joukkueelle vaikeaa, mutta nyt Kempele täytteli takapesiä, yritti viidesti kotiutusta ja onnistuikin niissä kolme kertaa, ennen kuin Joma lopulta sai vuoronvaihtoon oikeuttavan kolmannen palon aikaiseksi.
Omalla sisävuorollaan Joma kavensi juoksulla, mutta Kempele lisäsi heti seuraavassa vuorossa juoksutiliään.
Tämä olikin kolmen ensimmäisen vuoroparin käsikirjoitus. Kempele täytteli hyvin takapesiä ja nappasi niistä pari juoksua lisää.
Jomalla oli vaikeuksia pesäväleillä ja muutama turha ykköspalokin vaikeutti tilanteiden rakentelua. Hyvillä kotiutuslyönneillä se pystyi kuitenkin hyödyntämään vähäiset kolmostilanteet ja roikkui juoksun päässä pelissä mukana.
Neljäs vuoropari toi sitten ratkaisun. Joma hyydytti ulkopelillään vastustajansa aikeet. Lukkarin johdolla se tehtaili sisäpelaajista kaksi ristiä ykköselle ja yhden kolmoselle.
Hyvä ulkovuoro toi puhtia myös sisäpeliin ja Joma pystyi tekemään kaksi pelin suoraan voittamiseen tarvittavaa juoksua.

Joensuu on pelannut kuusi ottelua, saaliina on 15 pistettä ja pohjoislohkon kärkipaikka.

Seuraavan kerran Joma pelaa lauantaina 17.6 klo 14:00 Mehtimäellä Oulunsaloa vastaan.

 

Tässä virallinen Suomarin ja B-tyttöjen yhteinen joukkuekuva:

Ylärivi: pj Anssi Raitala, Iida Nupponen, Sini Suihko, Sanni Ahvanainen, Anni Suihko, Marjatta Luostarinen, Veera Ahvanainen, Ona Aro, Siina Surakka, Henna Hakulinen, valmentaja Jutta Surakka, 2.pj Ville Ikonen.

Välirivi: Kiia Laakkonen, Senna Surakka, Mira Kettunen, Veera Auvinen

Eturivi: Riikka Kilpeläinen, Jenna Myllynen, Tiia Myllylä, Reetta Juntunen, Aino Mononen, Hanna Toivanen.

Kuvasta puuttuu: Jenna Turunen, Ella Vasarainen, Eveliina Heikkinen

”Joman tytöt” pelaavat Naisten suomensarjaa ja B-tyttöjen Superpesistä.

Tervetuloa paikan päälle näkemään ja kokemaan iloista pesistunnelmaa. Ei pääsylippuja, kioski toimii!

Tässä ”epävirallinen” joukkuekuva suomarin voitokkaan Muhos-ottelun jälkeen su 14.5. Virallinen foto on tulossa!

Kuvassa ylhäällä (oik.) Iida Nupponen, Sanni Ahvanainen, Ville Ikonen, Hanna Toivanen, Anssi Raitala, Veera Ahvanainen, Sini Suihko, Mira Kettunen ja Riikka Kilpeläinen.

Alarivissä (oik.) Marjatta Luostarinen, Veera Auvinen, Henna Hakulinen, Tiia Myllylä ja Siina Surakka.

Kuvasta puuttuu: Jenna Turunen, Jenna Myllynen, Senna Surakka, Aino Mononen, Reetta Juntunen, Ona Aro ja Ella Vasarainen.

Otteluohjelma
Joman naisten Facebook

Yhteystiedot:

pelinjohto:

Anssi Raitala, Ville Ikonen

valmentaja:
Jutta Surakka
jutta.surakka@gmail.com
040-7687245