1.2 pelattiin harjoituspeli

Torstai-illan vastustajana oli Puijon Pesiksen suomensarjajoukkue. Viimekaudesta selvästi vahvistunut Puijottaret  pelasi pirteästi ja laittoi aikaajoin Anssi Raitalan johtaman Joman ykkössarjajoukkueen ahtaalle. Kuopion coutseilla, Pasi Penttisellä ja Jussi Pulkkisella, on hyvä jengi kasassa tulevalle kaudelle.

Areenahallissa nähtiin tasaista pelivääntöä, jossa Joma oli kuitenkin hienokseltaan kuskin paikalla koko ajan ja veikin nimiinsä molemmat jaksot. Talven pelit ovat hyvää kevennystä pitkään harjoittelujaksoon ja torstai-ilta antoikin Joman pelinjohdolle hyvän tilaisuuden kokeilla/harjoitella uusia ulko- ja sisäpelikuvioita. Seuraava mahdollisuus on jo sunnuntaina 4.2 , kun naisten ja b-tyttöjen joukkueet kohtaavat miesten Joma – Kipa pelin jälkeen.

Tässä muutama kuva Joma – PuPe pelistä:

Kausi alkaa kahdella tuplapelireissulla

Joman Naisten Ykköspesisjoukkue aloittaa kesän pelinsä toukokuussa kahdella viikonlopun vieraspelireissulla. 19. – 20.5 pelataan Janakkalaa ja Roihua vastaan ja seuraavana viikonloppuna 26. – 27.5 on vuorossa pelireissu Satakunnan suuntaan. Siellä kohdataan lauantaina Pöytyä ja sunnuntaina Porin Karhujen kakkosjoukkue. Ensimmäinen kotiottelu uudella upealla Mehtimäen Pesäpallostadionilla pelataan kesäkuun kuudentena päivänä. Vieraaksi klo 18:00 alkavaan otteluun saapuu Ylivieskan Kuula.

Runkosarjassa pelataan 11 kertaa kotikentällä ja 11 kertaa vieraskentillä, jonka jälkeen runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen ja sijoilla 2. ja 3. olevat joukkueet pelaavat keskenään välierät pääsystä superpesiksen nousukarsintaan. Runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta putoaa suoraan alemmalle sarjatasolle.

Naisten Ykköspesiksen valtakunnallinen pelikenttä on laaja. Eteläisin joukkue löytyy Helsingistä ja pohjoisin Tyrnävältä. Läntisin joukkue on Pohjanlahden rannalla Vaasassa ja itäisin Joensuussa. Sine väliin mahtuu sitten kahdeksan muuta joukkuetta, joista neljä, Pori, Rauma, Mynämäki, Pöytyä, sijoittuvat lounaissuomeen sadan kilometrin sisälle toisistaan. Janakkala on Kanta-Hämeessä Hämeenlinnan lähellä ja Jalasjärvi, sekä Nurmo edustavat Pohjanmaan väkevää pesäpallokulttuuria. Ylivieska, joka on Joman lähin pelikumppani (välimatka 360km), sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan lounaisosassa.

Naisten Ykköspesiksen sarjaohjelma 2018 löytyy Osoitteesta; http://www.pesis.fi/ykkospesis/naisten-sarjaohjelma/

Viikonlopun toinen peli

Sunnuntai-iltana heti miesten Joma – Kipa pelin jälkeen oli Areenan nurmi taas täynnnä naisenergiaa. Joman naiset ja Joman B-tytöt pelasivat keskinäisen harjoitusottelunsa hieman klo 19 jälkeen. Ottelu oli tasainen ja viihdyttävä pesäpallotapahtuma. Vaikka kokoonpanot olivatkin todennäköisesti hieman erilaiset, kuin mitä varsinaiset Naisten Ykköspesis ja B-tyttöjen Superpesisjoukkueet tulevat kesällä olemaan, saivat joukkueiden pelinjohtajat, Laura Jehkonen BT ja Anssi Raitala NYP, hyvää kuvaa suojattiensa pelipaikkataidoista. Myös pelaajat olivat tyytyväisiä viikonlopun peleihin, sillä toivathan ne vaihtelua pitkän talven harjoituspuurtamiseen.

Kuvia Joma N – Joma Bt pelistä:

Pitkän nurmen harjoituspeli

Joman naisjoukkue pääsi tänä talvena ensimmäistä kertaa harjoittelemaan täyspitkällä pelikentällä. Harjoitusvastustajana lauantaina 6.1 pelissä oli Kempeleen B tytöt. Kiitos Sarita Heikkiselle ja tytöille hyvästä pelitapahtumasta.

Kuvia pitkältä nurmelta:

Lauantaina Joman naisten ykkössarjajoukkue pelaa harjoitusottelun Joensuun Areenassa klo 19:00. Vastassa on Kempeleen B tyttöjoukkue.

Sunnuntaina Joman Naiset ja B tytöt pelaavat keskinäisen ottelun heti miesten Joma – Kipa harjoituspelin jälkeen. Miesten peli alkaa klo 17:00.

Joman syksyn harjoituskausi on sujunut hyvin

Pelinjohtaja Anssi Raitala kertoi, että syksyn harjoittelukausi on mennyt hyvin ja nopeasti.

– Naisten harjoitusringissä on 16 pelaajaa, joista seitsemän on vielä B ikäisiä. Loput B-tytöt harjoittelevat omana ryhmänään, jota valmentaa Laura Jehkonen. Viikonloppuna joukkue pääsee ensimmäistä kertaa ottamaan tuntumaa täysimittaiseen pelikenttään, kun Areenaan levitetään viikonlopun ajaksi pitkä nurmi. Helmikuussa ja maaliskuussa pelataan vielä pari hallipeliä ja sen jälkeen alkaa kesän ykkössarjakokoonpano olla selvillä.

Keskiviikkona naisten edustusjoukkue hioi kuvioita tulevan viikonlopun pelejä varten. Mukana harjoituksissa olivat miesten superpesisjoukkueesta pelinjohtaja Petri Pennanen ja Jonne Kemppainen, joka veti spesiaalitreenit koppareille.

 

JOULUMIELTÄ JOKAISELLE

Suomi 100 juhlavuosi alkaa olla lopuillaan ja joulu on jo ihan ovella. Suuri osa urheiluväestä rauhoittuu hetkeksi kilpailu ja harjoittelukiireiltään ja saa viettää aikaa yhdessä läheistensä kanssa. Poikkeuksen perinteiseen joulunviettoon urheilun osalta tekevät Nuoret Leijonat, jotka valmistautuvat omaan Tapaninpäivänä alkavaan MM kisarupeamaansa Buffalossa. Toivottavasti hekin pystyvät aistimaan pienen hetken Joulutunnelmaa aattoiltana, vaikka ovatkin kaukana kotoa.

Yksi joulun alusajan sykähdyttävimpiä juttuja oli lukea Joman nettisivuilta, kuinka ihmiset olivat valmiita auttamaan erästä nuorta toteuttamaan haaveensa. http://www.joensuunmaila.fi/joensuun-mailan-kerays-14-vuotiaalle-millalle-tuotti-7360-euroa

Siinä osoittautui, jälleen kerran, todeksi ihmisten halu auttaa ja tuoda joulumieltä jokaiselle. Sekä myös joulun sanoman ydin, lähimmäisestä välittäminen.

Joensuun Mailan juniorit ja vanhemmatkin pelurit osallistuivat koko joulukuun ajan hyvän joulumielen kampanjointiin paketoimalla asiakkaiden joululahjaostoksia eri liikkeissä.

Kiireidensä keskellä asiakkaat saivat kauniiseen paperikääreeseen koristenauhalla kiedotut paketit nopeasti ja helposti kuusen alle vietäviksi.

Hyvää Joulua ja Onnellista uuttavuotta

Suomi 100

Haaveet voivat toteutua

Portaita pitkin

Lauantaina 4.11 Joensuun Mailan B-tytöt ottivat tuntumaa tulevan kauden joukkueeseen ja hieman myös urheilijan elämään.

Ensimmäinen rasti oli Höytiäisen hyppyrimäen legendaariset portaat. Hyppytornia ei siellä enää ole. Alun perin 1938 rakennetusta ja 1964 uudistetusta tornista leiskautettiin parhaimmillaan 50m hyppyjä alastulorinteeseen ja Lykynlammen jäälle. Hypyt Höytiäisen hiihtokeskuksessa päättyivät 1993, jolloin pioneerit räjäyttivät vauhdinottotornin taivahan tuuliin. Tarinat jäivät kuitenkin elämään ja myös alastulorinteen portaat. Nuo portaat ovat tulleet tutuiksi lähes jokaiselle Joensuunseudun urheilijalle useamman sukupolven ajalta. Ja jos joku kulkija on ollut hieman epävarma oman kuntonsa tasosta, niin kyllä rinteen 166 porrasaskelmaa ovat sen hyvin pian hänelle kertoneet.

Sumuisessa, happirikkaassa marraskuun säässä parinkymmentä peluria juoksi näitä portaita ylös ja käveli sitten polkua pitkin takaisin lähtöpaikalle. Kolme kierrosta taisi näin ensimmäisellä kerralla riittää + yksi kierros kävelemällä ylös/alas puhdistaen ylimääräiset lumet askelmilta.

Sitten pururadan pohjaa pitkin lampi kiertäen toiselle rastille hiihtomajan saunan rappusille. Oikaista ei voinut, sillä lammessa oli vasta ohut, juuri ja juuri jänistä kantava jääkerros.

Loppuverryttelyksi juostiin saunan portaat puolestavälistä neljä kertaa ylös.

Kolmannelle rastille saunan suihkuun, kamppeet autoon ja neljännelle rastille JoMan toimistolle ajatustöihin.

Toimistopalaveri aloitettiin energiatankkauksella ja pohtien tulevaa kautta, harjoittelua ja yhdessä toimimista.

Aloitettiin ihan alusta, kysymyksellä; ”Millaisessa joukkueessa minun on hyvä toimia”

Vastaukset ovat yleisölle nähtävissä pelureiden otteissa kesän mittaan.

Kuvia Lykynlammen treeneistä>>>>

-mh-

Kesää odotetaan

Pitkään talviharjoituskauteen valmistautuva Joensuun Mailan naisjoukkue tähyilee jo malttamattomasti kohti tulevaa kesää. Odotuksen innostusta lisää Mehtimäelle nouseva uusi uljas pesäpallostadioni ja siellä pelattavat ykkössarjapelit. Molempia on odotettu ja nyt ne toteutuvat kesällä 2018. Pelaamista Joensuun Mailassa jatkavat kaikki, jotka olivat viime kaudella nostamassa joukkuetta sarjaportaan verran ylöspäin.

Edustusjoukkueen sopimuspelaajia ovat: Veera Ahvanainen, Veera Auvinen, Henna Hakulinen, Riikka Kilpeläinen, Marjatta Luostarinen, Tiia Myllylä, Johanna Myyryläinen + B-ikäiset pelaajat: Sanni Ahvanainen, Ona Aro, Petra Hyvärinen, Reetta Juntunen, Kiia Laakkonen, Essi Majoinen, Aino Mononen, Jenna Myllynen, Iida Nupponen, Lotta Nuutinen, Katriina Piirainen, Kerttu Puhakka, Anni Päivinen, Johanna Päivinen, Miisa Räsänen, Asta Sallinen, Sini Suihko, Senna Surakka, Siina Surakka, Hanna Toivanen, Martta Turpeinen, Siiri Turpeinen. Myös C-ikäisissä on lahjakkaita pelaajia, joilla taidot riittävät pelaamaan aikuisten sarjoissa.

Vahvistukseksi Joma saa kaksi omaa kasvattia. Juulia Eskman tulee Kajaanin superpesisjoukkueesta ja Salla Eteläpää palaa takaisin pelaajarivistöön, vietettyään yhden välivuoden C-tyttöjen valmennushommissa. Molemmat pelasivat kaudella 2016 Viinijärven superpesisjoukkueessa. Kokemusta korkeimmalta sarjatasolta löytyy myös Henna Hakuliselta, Johanna Myyryläiseltä ja Veera Ahvanaiselta.

JoMa pelaa Ykkössarjan lisäksi B-ikäisten superpesistä ja naisten Suomensarjaa. Harjoitusvahvuus on yli 30 ja edustusjoukkueen(Ykkössarja) lopullinen kokoonpano muotoutuu vasta talven ja kevään aikana.

Edustusjoukkuetta valmentaa viime kaudelta tuttu trio Anssi Raitala, Ville Ikonen, Jutta Surakka ja B-tyttöjen valmennuksesta vastaa Laura Jehkonen. Huippulukkariuransa päättänyt Mika Väisänen on mukana valmennuksessa.

Naisten Ykkössarjassa pelaa kaudella 2018 kaksitoista joukkuetta. Joensuun Mailan lisäksi mukana ovat Fera 2 Raumalta, Jalasjärven Jalas, Janakkalan Jana, Mailattaret Vaasasta, Mynämäen Vesa, Nurmon Jymy Seinäjoelta, Pesäkarhut 2 Porista, Pöytyän Urheilijat, Roihu Helsingistä, Tyrnävän Tempaus ja Ylivieskan Kuula.

Sarja pelataan kaksinkertaisena, joten JoMa:n pelurit saavat harrastaa bussimatkailua aika lailla kesän aikana. Lyhin pelimatka on Ylivieskaan 361km ja pisin Mynämäkeen 550km. Pitkät pelimatkat tuovat mukanaan myös taloudellisia haasteita.

Tomi Surakka JoMan taustajoukoista kertoo, että yhteistyökumppanit ovat vahvasti mukana rakentamassa nuorten pelaajapolkua eteenpäin ja tulevaisuus näyttää talouden osalta hyvältä. Joensuun Mailan toiminta nähdään hyvänä asiana ja siinä halutaan olla mukana. Pelaajapolun tukena Joensuussa ovat omalta osaltaan myös Urheiluakatemia, jonka yhtenä kärkihankkeena on pesäpallo ja Yhteiskoulun lukio, joka äskettäin sai Urheilulukion statuksen. Joensuu on nyt ja tulevaisuudessa haluttu opiskelu- ja urheilupaikkakunta.

JoMa:n naispesäpallo tiedotti torstaina tulevista suunnitelmistaan seuran toimistolla. Nettitoimitus tapasi pelurit Salla Eteläpään, Juulia Eskmanin, Hanna Toivasen ja pelinjohtaja Anssi Raitalan.

Kuuntele miltä tuntuu odottaa tulevaa kesää.

Pelurit Sape, Julle ja Hanna>>>>>Salla, Julle, Hanna

PJ Anssi>>>>>Anssi

Muutama kuva>>>>>

 

Kauden päätöstilaisuus Tikkarinteellä 12.10.2017

Joensuun Mailan kauden päättäjäisissä palkittiin Naisten Suomensarjajoukkue vuoden pesisteko pokaalilla. Nuori joukkue pelasi ennakkoluulottomasti, paransi otteitaan kauden loppua kohti ja voitti oman lohkonsa. Karsintapeleissä Vimpelin Veto kaatui puhtaasti 2-0 ja Joman naiset lunastivat pelipaikan Ykkössarjassa. Pelaaminen valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla antaa lisää uskottavuutta toiminnalle ja luo tavoitteita junioreille, jotka haluavat edetä pelaaja/urheilijapolullaan.

JOENSUUN MAILAN NAISJOUKKUE KIITTÄÄ KAIKKIA KANNUSTAJIAAN KAUDESTA 2017

Kaikista joukkueista palkittiin kolme pelaajaa. Eniten palkintopöytää putsasi Hanna Toivanen. Hanna urakoi kesän aikana kolmessa joukkueessa, C-tytöissä, B-tytöissä ja Naisten Suomisarjajoukkueessa. Kova uurastus toi pokaalin jokaisessa joukkueessa ja sen lisäksi Hanna valittiin vuoden tyttöjunioriksi.

Naisten maakuntasarja
I palkittu: Oona Majoinen
II palkittu: Sara Kujanen
NORDEA tsemppari: Martta Turpeinen

Naisten suomisarja
I palkittu: Henna Hakulinen
II palkittu: Veera Ahvanainen
NORDEA MVP: Hanna Toivanen

B-tytöt
I palkittu: Hanna Toivanen
II palkittu: Iida Nupponen
Nordea kehittyjä: Senna Surakka

Jos et päässyt tilaisuuten, voit lukea pitemmän tekstiversion tästä>>>>Kauden päätöstilaisuus 2017

Kuvia palkitsemistilaisuudesta>>>>

 

Ruusuja kaudelta 2017

Joensuun Maila muisti naisjoukkuettaan kukittamalla hymyilevät pelaajat lauantaina superpesisottelun tauolla. Tyytyväiseen hymyyn olikin aihetta, sillä pitkän kauden päätteeksi joukkue raivasi tiensä toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Ykköspesikseen ja nosti samalla vahvasti alueen naispesäpalloilun arvostusta. Nuori joukkue näytti ennakkoluulottomalla pelaamisellaan kauden aikana, etenkin suomensarjan loppupeleissä ja ykkösen karsinnoissa, että nais-/tyttöpesäpalloilulla on tulevaisuutta Joensuussa.

Kauden 2017 joukkue koostui muutamasta kokeneemmasta avainpelaajasta täydennettynä B ja C-ikäisillä pelureilla. Juniori-ikäiset pelasivat kesän aikana myös oman ikäluokkansa pelejä, mistä johtuen naisjoukkueen yhteisiä harjoituksia voitiin pitää aika rajoitetusti. Valmennustrio Anssi Raitala, Ville Ikonen, Jutta Surakka lähtikin keväällä joukkueensa kanssa liikkeelle maltillisin mielin, katsoen peli kerrallaan miten homma edistyy ja minkälaisista pelipaikkakohtaisista rooleista pelaajat selviytyvät. Kauden aikana pelaajat ja pelipaikat vaihtelivatkin aika paljon ottelusta toiseen, mutta loppukesää kohden palaset loksahtelivat kohdalleen ja lohkovälieristä lähtien peli sekä ilme olivat joukkueella kohdallaan. Oman osansa naisjoukkueen tulokseen toivat ne c ja d ikäiset ”reservipelaajat”, jotka pelipanoksellaan B-tyttöjen ja C-tyttöjen sarjoissa antoivat mahdollisuuden naisjoukkueen junioreille vetää henkeä loppukesän kovassa otteluruuhkassa, eikä ketään tarvinnut peluuttaa ihan kokonaan puhki.

Kuvia tilaisuudesta>>>>>>

Joensuun Mailan naisten suomensarjajoukkueessa pelasivat kauden 2017 aikana; Sanni Ahvanainen, Veera Ahvanainen, Veera Auvinen, Henna Hakulinen, Reetta Juntunen, Mira Kettunen, Riikka Kilpeläinen, Marjatta Luostarinen, Tiia Myllylä, Johanna Myyryläinen, Iida Nupponen, Sini Suihko, Senna Surakka, Siina Surakka, Hanna Toivanen, Jenna Turunen.

Valmennuksesta ja pelinjohdosta vastasivat; Anssi Raitala, Ville Ikonen, Jutta Surakka.

JoMan naiset vakuuttavalla esityksellä Ykköspesikseen.

Joensuun Mailan naiset kruunasivat kautensa sarjanousuun ja uintiin legendaarisella Vimpelin Saarikentällä.

JoMa voitti Vimpelin Vedon suoraan toisessa karsintaottelussa 0-2 (0-4, 1-5). Peliesitys oli Joman joukkueen parasta tällä kaudella ja sattui sopivaan kohtaan. Tiukat ottelusarjat välierissä Oulunsaloa ja Siilinjärveä vastaan olivat hioneet Anssi Raitalan, Ville Ikosen ja Jutta Surakan luotsaamasta porukasta tiiviin, tavoitteellisen urheilujoukkueen, joka uskalsi pelata.

Joman ulkopeli oli tiivistä, eikä se antanut vastustajalle kovin paljon tilaisuuksia mennä pesävälejä eteenpäin. Lukkaripeli oli hyvää, etukenttä sumputti vaihtolyönnit pois, linja ja takakenttä juoksivat pallot kiinni ja kulmapelaajat ottivat haltuunsa niin kovat raja lyönnit, kuin pesille heitetyt pallotkin.

Joman sisäpeli kohentui huimasti pelin edetessä. Alun alapallo-osumien jälkeen alkoi lyönteihin löytyä ajatusta ja osoitetta. Joma rakenteli 22 kolmostilannetta, joista se löi, yhtä vuoroa lukuun ottamatta, vähintään juoksun jokaisessa pelaamassaan sisävuorossa. Jomalla oli myös hyvä jokeriosato, joka pystyi tuomaan pelitehoja niin etenemiseen, vaihtolyönteihin, kuin kotiutuksiinkin. Tämä antoi pelinjohdolle mahdollisuuden hyökätä kahdella kärjellä ja sitä kautta pyörittää pitkiä lyöntivuoroja. Tämä taktiikka tuottikin tulosta ja Vimpeli, joka on kovien lyöntiensä lisäksi myös hyvä ulkopelijoukkue, joutui puolustuspelaamisessaan tiukille. Vimpelin ulkokenttä joutui koko ajan tekemään hyviä pelisuorituksia pitääkseen vierasjoukkueen etenemisyritykset kurissa.

Joensuulta palkittiin kakkospolttaja Henna Hakulinen ja kakkosvahti Reetta Juntunen. Vimpelin palkinnot saivat jokeri Fiia-Maria Kaunisto ja ykkösvahti Henna Olli.

I jakso

Joman kapteeni Veera Ahvanainen voitti hutunkeiton ja valitsi sisävuoron. Iso osa ensimmäisen sisävuoron lyönneistä leijaili vielä kopiksi tai rajojen ulkopuolelle, mutta yhdellä komealla välilyönnillä Henna Hakulinen kotiutti Ahvanaisen ja vei joukkueensa 1-0 johtoon. Vimpeli sai vuorossaan yhden kakkostilanteen.

Toiseen sisävuoroon sattui Joman peli-illan ainoat heikot hetket. Ensimmäisille lyönneille merkatut vaihdot eivät millään pysyneet rajan oikealla puolella ja lyöjät joutuivat turvautumaan ajantappo ja koppilyönteihin paloja välttääkseen. Vuoro vaihtui ilman juoksuja.

Vimpeli sai jaksossa vielä kaksi kotiutusmahdollisuutta, mutta ne eivät tuottaneet juoksuja. Joma teki kolme juoksua lisää ja voitti jakson 4-0. Toisen juoksun toi Senna Surakka harhaheitolla ja kolmannen Senna toi sitten Tiia Myllylän lyönnillä. Neljännessä juoksussa Hanna Toivanen kumautti pallon jokeen ja kiersi kunnarin.

Vimpelin Saarikenttää kiertävä joki aiheuttaa yleensä vierasjoukkueelle ongelmia. Tällä kertaa pelinaikana-uinnit koituivat kotijoukkueen kohtaloksi. Kolmesti Vimpelin pelaaja sai käydä hakemassa pallon vedestä. Ensimmäisen kerran se toimitti pallon sinne itse huonolla heitolla ja sitten Toivanen ja Hakulinen ne sinne löivät. Reetta Juntunenkin oli lähellä lyödä pallon jokeen, mutta ulkokenttä pelasti sen nippa nappa kolmospuolen penkalta.

 

Kuvia pelistä>>>>  

II jakso

Toinen jakso alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Henna Hakulinen/Veera Ahvanainen veivät Joman 1-0 johtoon. Tiia Myllylä/Reetta Juntunen lisäsi Joman johdon 2-0, eikä Vimpelillä ollut sen jälkeen mahdollisuuksia päästä peliin mukaan oikein missään vaiheessa.

Vimpelin kovat lyöjät yrittivät ehkä liiankin itsepintaisesti lyödä palloa jokeen kakkospuolelta. Tulosta ei tällä kertaa tullut, sillä Johanna Myyryläinen, Reetta Juntunen ottivat tyylikkäästi rajan läheisyyteen tulleet lyönnit, Hakulinen hoiteli pallot vähän keskemmältä, Senna Surakka juoksi ”hurjat kilometrimäärät” varmistamaan pesän takaa ja isosisko Siina oli sitten vielä kakkospuolen takakentän lukkona. Joitakin lyöntejä suuntautui myös kolmospuolelle, mutta siellä oli yhtä tyly vastaanotto lyönneille. Iida Nupponen, Vera Auvinen ja takakentän Veera Ahvanainen pelasivat varmasti ja Senna juoksi kolmosluukun kiinni.

Jakso päättyi Joman voittoon 5-1 ja joukkue pääsi pesemään pitkän pesiskauden pölyt pois Vimpelin legendaarisen saarikentän joessa.

Ottelutilastot>>>>

 

Vasta kotiutuskisan yhdeksäs pari toi juoksun eron joukkueiden välille

Joensuun Maila ja Vimpelin Veto eivät tahtoneet millään saada selvää toisistaan naisten ensimmäisessä ykkössarjan karsintaottelussa. Ensimmäinen jakso pelattiin 1-1, toinen jakso 1-1, supervuoro 1-1 ja vasta kotiutuslyöntikilpailun yhdeksännen parin jälkeen saatiin joukkueiden välille yhden juoksun ero. Kotari päättyi Joman voittoon 3-2 ja ratkaisevan juoksun tehtailivat Riikka Kilpeläinen/Iida Nupponen.

Perjantai-illan ottelu oli pudotuspelien hengen mukaisesti tasaista vääntöä alusta loppuun. Kotijoukkueella oli varsinaisella peliajalla enemmän kotiutustilanteita, kolmostilanteet 21-12, mutta se ei pystynyt niitä tehokkaasti hyödyntämään. Myös supervuoron tasoittavalla Joma oli lähellä voittoa, mutta Vimpelin kolmoskopparin hurja heitto poltti etenijän aivan kotipesän kynnykselle.

Jomalta palkittiin kakkosvahti Reetta Juntunen ja kakkospolttaja Henna Hakulinen. Vimpelin palkinnot saivat ykkösvahti Henna Olli ja kakkosvahti Emma Vehka-aho.

Toinen osa-ottelu pelataan sunnuntaina Vimpelissä.

I jakso

Joma voitti hutunkeiton, valitsi sisävuoron ja teki kolme kotiutusyritystä. Ratkaisevat lyönnit nousivat kuitenkin liian ylös ja Vimpelin ulkokenttä pystyi hakemaan ne kopiksi. Vimpeli yritti myös vuorollaan kolmesti kotiin ja sai niistä yhden onnistumaan johtojuoksun arvoisesti. Toinen ja kolmas vuoro mentiin juoksuitta. Joma oli niissä hyökkäävämpi osapuoli, mutta kotiutuslyönteihin jäi vielä hiottavaa. Neljännessä vuorossa Joma sai lopulta juoksutilinsä auki. Riikka Kilpeläisen erinomainen välilyönti toi jaksotasoituksen. Lyönti oli vastustamaton ja Hanna Toivanen sai hölkätä kotipolun loppupätkän aivan rauhassa. Neljännen tasoittavalla Vimpeli laittoi vielä kotijoukkueen katsomon koetukselle. Jokeriksi vaihdettu Jutta Herrala löi ajolähdössä maalyönnin linjasta takakentälle ja jaksovoiton vierasjoukkueelle esti vain kolmoskoppari Veera Ahvanaisen erinomainen ulkopelisuoritus.

II jakso

Toisellakin jaksolla Joma joutui taka-ajo asemiin. Ensimmäisessä vuorossa ei vielä juoksuja nähty, mutta toisessa vuorossa Vimpeli siirtyi taas juoksulla johtoasemiin. Joman kova yritys palkittiin kolmannessa vuorossa, jossa se sai Sini Suihkon tuomana tasoitusjuoksun. Neljännessä vuorossa Joensuu haki vahvasti otteluratkaisua. Ulkovuorossaan se piti vastustajan poissa kolmospesältä ja pääsi sisävuorollaan yrittämään kolmesti kotiin, mutta vielä ei palkintoa kovasta työnteosta herunut. Jakso tasattiin 1-1.

Supervuoro

Vimpelin aloitus sisällä näytti seitsemän lyöjän jälkeen pelkästään koppisaraketta. Sitten kahdeksas lyöjä, Anniina Lassila, yllätti Joman ulkokentän ja juoksi kunnarin tyhjään kenttään. Joma tasoitti tilanteeksi 1-1 Hanna Toivasen lyömällä ja Veera Ahvanaisen tuomalla juoksulla. Kotijoukkueen voittojuoksukin oli lähellä, mutta ne aikeet tuhosi kotipesän kynnykselle kolmoskoppari Taru Timon kova heittokäsi.

Kotiutuslyöntikilpailu

Vimpeliltä onnistui kaksi paria, Aleksandra Latvala/Henna Olli ja Emmi Vehka-aho/Fiia-Maria Kaunisto. Vähäjuoksuisesti edenneessä pelissä kaksi juoksua näytti aika paljolta. Joma aloitti kuitenkin päättäväisen takaa-ajon. Ensimmäinen pari ei vielä tuottanut tulosta, mutta seuraavat kolme onnistuivat. Henna Hakulinen/Veera Ahvanainen 1-2, Hanna Toivanen/Senna Surakka 2-2 ja ottelun voittojuoksun tehtailivat neljännessä parissa Kilpeläinen/Nupponen.

Kuvia pelistä>>>>

 

 

Ykköspesiskarsintaan

Kolmannesta lohkofinaalipelistä naisten suomisarjan pohjoislohkossa odotettiin yhtä tasaista ja yhtä jännittävää, kuin Joensuun Mailan ja Siilinjärven Pesiksen kaksi edellistä kohtaamistakin olivat. Totta puhuen sunnuntaina käyty ottelu Mantun kentällä oli vieläkin jännittävämpi ja tasaisempi. Jos lauantain peli Mehtimäellä oli jo ”nitro-ottelu”, niin kyllä nyt katsomon penkeillä joutui vieläkin kovempaan puristukseen.

Kumpikin joukkue halusi voittaa ja se näkyi suorituksissa. Tuumaakaan ei annettu periksi missään vaiheessa. Ensimmäistä jaksoa johti vierailija Joensuu aina viimeisen tasoittavalle, jossa sitten kotijoukkue Siilinjärvi pystyi punnertamaan rinnalle. Jakso päättyi 4-4 ja samalta viivalta lähdettiin toiseen jaksoon.

Toista jaksoa ratkottiin kunnareilla. Ensin Siipen Johanna Glad tyhjensi pajatson kolmannessa vuorossa ja vei joukkueensa juoksun tappioasemasta 6-3 johtoon. Sitten neljännen tasoittavalla Joman Senna Surakan kunnari tyhjään kenttään aloitti vierasjoukkueen hurjan kirin. Hanna Toivasen taidokas lyönti kavensi tilanteen yhteen juoksuun ja ajotilanteesta Henna Hakulisen ottamaton rajaleikkuri sinetöi kunnarin ja kolmen juoksun myötä Joensuun Mailalle otteluvoiton ja paikan ykkössarjakarsintaan ja katsomossa kahvikuppi pysyi taas kädessä.

Jomalta palkittiin kolmospolttaja Senna Surakka ja ykkösvahti Iida Nupponen. Siipen palkitut olivat kakkoskoppari Noora Holopainen ja jokeri Jenni Glad.

I jakso

Hutunkeiton myötä Joma sai valita aloituspuolen ja otti sisävuoron. Kahdessa aikaisemmassa pelissä ottelun alkupuolella takkuilleesta sisäpelistä ei ollut tietoakaan ja Hakulisen kahdella ja Riikka Kilpeläisen yhdellä lyönnillä Joma otti johtopaikan 0-3. Tasoittavallaan Siilinjärvi kavensi Nora Pulkkisen lyönnillä ja kolmannessa vuorossa Pinja Kesti yllätti takakentän ja juoksi kunnarillaan tilanteeksi 2-3. Päiväaurinko paistoi kirkkaalta taivaalta päin ulkokenttää ja lievä myötätuuli vauhditti pallon lentorataa, joten molempien joukkueiden kopparit saivat tehdä tosissaan töitä koko ottelun ajan. Kolmannessa vuorossa Veera Ahvanainen&Siina Surakka lisäsivät Joman johtoa, mutta tasoittavalla Siipen Kesti oli taas asialla ja löi kavennusjuoksun 3-4. Neljännessä vuorossa Joman juoksutili pysyi yhä neljässä ja Siipe pääsi yrittämään tasoitusta ja mahdollista jakson voittojuoksua. Tiukille se otti. Kahdeksan lyöjää oli jo käytetty ja taululla oli kaksi paloa, kun Nora Pulkkinen onnistui tasoittamaan lyönnillään jakson lukemiin 4-4.

II jakso

Toinenkin jakso alkoi Joensuulaisittain hienosti. Siilinjärvi aloitti sisältä ja teki kaksi juoksua. Joma ei tästä hätkähtänyt, vaan lisäsi sisäpelitehojaan ja löi kolme juoksua. Toinen vuoropari mentiin juoksuitta ja vaaka alkoi kallistua pelillisesti vierasjoukkueen suuntaan. Kolmannessa vuorossa jokeri Jenni Glad pamautti yhdeksäntenä lyöjänä yllättäen pallon ajolähtötilanteessa Mantun montun pyörätielle ja Siipe otti hetkessä peliä haltuun lukemin 3-6. Tasoittavalla Joman parivaljakko Ahvanainen&vanhempi Surakka olivat jälleen asialla ja vierasjoukkue sai kurottua etumatkaa kiinni juoksun verran. Neljännessä vuorossa Siipe sai heti hurjassa juoksukunnossa olevan Roosa Lappalaisen kolmoselle ja Pulkkisen saumalyönnillä kotiin. Enempää ei ehtinyt tulla, sillä Joman ulkokenttä tuhosi kolme etenijää pikatahtiin. Joensuu tuli tasoittavalle kolmen juoksun takamatkalta. Tiukassa ja tasaisissa merkeissä edenneessä ottelussa takamatka tuntui aika pitkältä, mutta niin vain nuori, vielä C-ikäinen, Senna Surakka aloitti kunnarillaan takaa-ajon ja kun toinen saman ikäinen juniori Hanna Toivanen kotiutti Sennan, oli Joma jo juoksun päässä ja ratkaisu jäi Henna Hakulisen hieman kokeneemmille hartioille. Hyvin Henna vastuunsa kesti ja löi ajolähtötilanteessa hurjan rajaleikkurin, jolle ulkokenttä ei yksinkertaisesti mahtanut mitään. Tuloksena kunnari + tukku juoksuja + otteluvoitto.

 

 Kuuntele pelinjohtja Anssi Raitalan mietteitä pelin jälkeen          ZOOM0014

 

Kuvia pelistä>>>>     

Joma B jäi juoksun päähän molemmissa jaksoissa

Joensuun Mailan tyttöjen superpesisjoukkueella ei ollut pelipisteitä tuomisinaan Haapajärven matkalta maanantaina 21.8. Kotijoukkue Haapajärven pesäkiilat karkasi molemmilla jaksoilla heti ensimmäisessä vuoroparissa neljän juoksun johtoon. Joma ajoi sitkeästi takaa, mutta aivan rinnalle ei asti ei loppukiri ehtinyt. Molemmat jaksot päättyivät Haapajärvelle 6-5.

Tilastonumeroidenkin valossa ottelu oli tasainen. Ottelun lopputulokseen vaikuttava ero syntyi ehkä nollatilanteen kentälle menoissa, sekä kakkos/kolmos välillä, joissa Haapajärvi oli hieman parempi.

Joman tutkapari Anni Suihko/Senna Surakka teki joukkueelleen kolme juoksua ja toinen tutkapari Hanna Toivanen/Sini Suihko kaksi.

Jomalta palkittiin lukkari Hanna Toivanen ja kolmospolttaja Senna Surakka. Haapajärven palkinnot saivat kakkospolttaja Selina Saarenpää ja ykkösvahti Laura Varvelin. Ottelutilastot>>>>

B-tytöt pelaavat seuraavan ottelunsa Mehtimäellä maanantaina 28.8 Kiiminkiä vastaan.

Ei ratkennut vielä

Naisten suomensarjan pohjoislohkon paremmuus ei ratkennut vielä lauantain pelissä Mehtimäellä. Joensuun Mailan ja Siilinjärven Pesiksen mittely oli tasaista taistelua alusta loppuun. 252 katsojaa sai jännittä peliä ja ihastella pelaajien suorituksia koko ottelun ajan, sillä missään vaiheessa peli ei ollut selvä ennen loppuvihellystä. Loppuvihellys ja 0-1 numerot taululla merkitsivät sitä, että ratkaisu siirtyi sunnuntaiksi Siilinjärvelle. Mantun Montulla pelataan klo 12:00 ja sen pelin voittaja jatkaa ykkössarjapaikan metsästystä kaudelle 2018.

Joensuulta palkittiin etenijäjokeri Sini Suihko ja kolmospolttaja Senna Surakka. Siilinjärven palkinnot saivat kolmosvahti Jemina Vainionpää ja lyöjäjokeri Nora Pulkkinen.

I jakso

Molemmat joukkueet pelasivat samoilla kokoonpanoilla kuin ensimmäisessä kohtaamisessaan keskiviikkona. Pieninä muutoksina Joma oli saanut Henna Hakulisen taas ulkopelipaikalle ja Siipen pelinjohtokaksikkona oli nyt Jari Karjanlahti/ Erno Tuomainen. Siilinjärvi oli lyöntipelissään aktiivisempi ja siirtyi heti ensimmäisessä vuorossa Nora Pulkkisen lyömällä ja Roosa Lappalaisen tuomalla juoksulla johtoon. Lyönti oli sopivan mittainen rajaan ja yllätti hieman Joman ulkokenttää. Toisessa vuorossa Joman Hanna Toivanen&Johanna Myyryläinen tasoittivat 1-1. Kolmannessa vuorossa Siilinjärvi vältteli pari paloa ulkokentän avustuksella ja karkasi kahden juoksun johtoon. Joma kuroi neljännessä vuorossa etumatkaa kiinni, mutta vain yhdellä Veera Auvisen lyömällä juoksulla. Kotiin ehti Sini Suihko. Jakson vei Siilinjärvi niukasti 2-3.

II jakso

Ensimmäisessä vuorossa Joma pystyi pelaaman pitemmän sisävuoron kuin vastustajansa, mutta ei pystynyt hyödyntämään sitä juoksujen muodossa. Molemmissa kotiintuloyrityksissä oli liikaa ilmaa lyöntien alla ja ne jäivät takakentälle kopiksi. Ensimmäinen yritys oli lähellä tuoda juoksun kotijoukkueelle, mutta kolmoskoppari venyi todella hyvään suoritukseen ja nappasi pallon hanskaansa aivan kentän pinnasta. Toisessa vuorossa Siipe teki kaksi juoksua ja Joma kavensi yhdellä Toivanen&Veera Ahvanainen. Jakson loppua kohti kotijoukkue paransi ulkopeliään. Enää ei pesävälejä menty kovin helposti, eikä Siilinjärvi pystynyt enää kasvattamaan juoksutiliään. Neljännen tasoittavalla Joma teki jokeripaitavaihtoja ja oli lähellä viedä ottelun ratkaisun supervuoroon. Ensimmäinen kotiutus jäi niukaksi paloksi ja kentältä tyhjenivät etenijät. Sitten Joman kärki ykkönen/kakkonen/kolmonen, teki näyttävää työtä ja rakenteli väkisin ajolähtötilanteen. Siitä Henna Hakulinen tasoitti Iida Nupposen tuomalla juoksulla 2-2. Takapesät jäivät täyteen, mutta jaksovoittoon oikeuttavaa lyöntiä ei enää löytynyt ja niin matka kesän 2017 pelikaduilla jatkuu huomenna Siilinjärvellä.

Kuvia pelistä>>>>

Ottelutilastot>>>>

 

B-tytöille tappio kotipelissä

Joensuun Mailan b-tyttöjen perjantai-illan vastustajan Vähäkyrön Viestin peliotteissa ei pitkä, lähes viidensadan kilometrin, bussimatka paljoa näkynyt. Vierasjoukkue pelasi tasaisia vuoroja ja teki vähintään yhden juoksun jokaisessa sisävuorossaan. Kotijoukkueen peli oli ailahtelevampaa ja tehoja sisäpeliin löytyi vain muutamassa hyvin pelatussa vuoroparissa. Ulkopeli Joman tytöiltä sujui aika hyvin, vaikka monella pelurilla kokemusta tältä sarjatasolta on aika vähän ja joillekin pelipaikkakin oli vähän oudompi. Vähäkyrö vei ottelun lopulta selkeästi 0-2.

Kummankin joukkueen sisäpelihyökkäystä vaimensivat lukuisat takapalot ykköselle. Tilastoissa se kuvastaa usein kopinnoston onnistumisprosenttia, mutta kertoo se myös hyvästä lukkaripelistä jota Joman Oona Majoinen ja Viestin Eerika Peltoniemi esittivät.

Joensuulta palkittiin pelipaikoillaan hyvin palloja torjuneet kakkosvahti Reetta Juntunen ja kakkospolttaja Anni Suihko. Anni löi ulkopelisuoritustensa lisäksi kaksi juoksua. Reetta toi yhden juoksun. Vähäkyrön palkinnot saivat jokeri Julia Karlsson ja kolmoskoppari Petra Äkkinen.

I jakso

Ensimmäinen jakso kulminoitui kolmanteen vuoropariin. Joma pelasi hyvää sisäpeliä ja siirtyi A.Suihkon ja Ella Vasaraisen lyönnillä 4-2 johtoon. Vähäkyrön vastaus oli kova. Joman ulkokenttä torjui neljä ensimmäistä pelaajaa pois etenemästä, mutta sitten Vasama kaivoi kärkensä esiin ja sai kavennusjuoksun ja kohta myös tasoittavankin. Siinä kohtaa ulkokentän pelaaminen notkahti ja vierasjoukkue sai helpohkosti tehtyä kolme juoksua lisää ennen vuoron vaihtoa. Neljänessä vuorossa ei juoksuja nähty ja jakso päättyi lukemiin 4-7.

II jakso

Toinen jakso alkoi tasaisella väännöllä. Takatilanteita ei kummallakaan hirveästi ollut. Vähäkyrö sai avausjuoksunsa harhaheitolla. Joma pysyi pelissä mukana hyvin, mutta sitten toisen vuoron lyhyt sisäpeli sotki hieman pelirytmiä ja vastustaja karkaili kuuden juoksun etumatkalle. Se kotijoukkueen pelirytmi löytyi vasta viimeisen tasoittavalla, jossa kotijoukkue näytti taas osaamistaan. Ajolähtöjä syntyi ja Hanna Toivasen läpilyönnillä, sekä Jenna Myllysen saumapuhkaisulla kotijoukkue kavensi tilanteeksi 3-6. Tässä vaiheessa Vähäkyrö joutui turvautumaan aikalisään ja se auttoikin, sillä seuraava kotiin otto tuotti kasi paloa ja voiton vierasjoukkueelle.

Joman B-tytöt pelaavat maanantaina Haapajärvellä ja seuraavana maanantaina 28.8 on vuorossa kotiottelu Kiiminkiä vastaan. Kuvia pelistä löytyy http://www.joensuunmaila.fi/naiset/kuvat

Kesän viimeinen maakaripeli

Joensuun Mailan naisten maakuntasarjan joukkue pelasi kesän viimeisen pelinsä torstaina Niininaaralla. Vastustaja Siilinjärven Pesis oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli ja vei jakson vakuuttavasti nimiinsä 14-2. Toisella jaksolla nähtiin tasaisempi kamppailu. Joensuun sisäpeliratkaisuihin tuli lisää rohkeutta ja ulkopeliin pitävyyttä. Joma johtikin jaksoa neljännen vuoron tasoittavalle saakka, jossa Siilinjärven rutinoitunut joukkue pystyi tekemään voittoon tarvitut kaksi juoksua. Jakso päättyi 2-4.

Jomalta palkittiin ykköspalkinnolla linjassa tärkeitä koppeja räpyläänsä nappaillut Aada Koistinen ja kakkospalkinnolla toisen jakson hyökkäyksen lyönnillään aloittanut Anni Päivinen. Siilinjärven palkinnot saivat Heini Kiviluoma ja joukkueensa kapteeni Jonna Jormalainen.

Joensuun Mailan joukkue sijoittui alkulohkossaan kolmanneksi. Siilinjärvi voitti alkulohkon ja jatkaa pelejään karsinnoissa suomensarjaan noususta.

I jakso

Siilinjärvi karkasi avaralla Niinivaaran kentällä harhaheitoilla heti kahden juoksun johtoon. Kun sitten juoksutili oli auki, niin lyönnitkin alkoivat osua kohdalleen ja vierasjoukkue vyöryttikin, etenkin kolmannen vuoron viidellä juoksullaan, selvän jaksovoiton. Vahvinta vääntö esitti Siipen Janika Niskanen lyömällä jaksossa kunarin ja kolme tavallista juoksua.

Joma sai juoksutilinsä auki kolmannessa vuorossa. Oona Majoinen löi ja Essi Majoinen toi kavennusjuoksun. Neljännessä vuorossa asialla olivat juoksun arvoisesti Martta Turpeinen ja Aada Koistinen.

II jakso

Toinen jakso oli Joman joukkueelta kauttaaltaan parempaa pelaamista. Ensimmäisessä vuorossa kumpikaan joukkue ei saanut juoksuja, mutta toisessa vuorossa Joman pelinrakentelu onnistui ja Anni Päivinen&E. Majoinen siirsivät kotijoukkueen 1-0 johtoon. Kolmannessa vuorossa Joman Sara Kujanen ja Siiri Turpeinen lisäsivät johtoa 2-0. Siilinjärven kavennusjuoksu tuli harhaheitolla.

Neljännessä vuorossa Joma ei pystynyt enää kasvattamaan juoksutiliään ja ratkaisu jäi neljännen vuoron ulkopelitaistelun varaan. Joman hyvästä ulkopelistä huolimatta Siipe sai takapesiä täyteen ja tuli Siiri Pulkkisen lyönnillä tasoihin ja Rebecca Penttisen lyönnillä jaksovoittoon 2-3.

Joensuun Mailan maakuntasarjan joukkue koostuu C ja D-ikäisistä pelaajista ja vaikka maakarin pelit tältä kesältä päättyivätkin, nähdään nuoret pelurit pesiskentillä vielä ikäluokkiensa aluesarjapeleissä.

Kuvia pelistä>>>>

 

NSS / Voitto ensimmäisestä finaalipelistä

Joensuun Maila otti voiton Siilinjärven Pesiksestä naisten suomensarjan pohjoislohkon ensimmäisessä loppuottelussa. Keskiviikkoiltana Mantun Montulla käyty ottelu ratkesi vasta supervuoroparissa, jossa Joma oli 4-2 parempi.

Joensuun ykköspalkinnon sai joukkueensa juoksuhanat toisen jakson kolmannessa vuorossa avannut  jokeri Riikka Kilpeläinen ja kakkospalkinnon supervuoroparin lyönneillään ratkaissut jokeri Henna Hakulinen. Siilinjärven palkinnot saivat jokeri Noora Pulkkinen ja kolmospolttaja Pinja Kesti.

Toinen osaottelu pelataan lauantaina 19.8 Joensuussa Mehtimäellä klo 13 ja tarvittaessa kolmas Siilinjärvellä sunnuntaina klo 12. Kahdella voitolla jompikumpi joukkue menee karsimaan paikasta Ykkössarjaan kaudelle 2018.

I jakso 10 – 2

Ensimmäistä jaksoa hallitsi kotijoukkue Siipe. Se piti vastustajansa nollilla kolme vuoroparia ja löi tylysti taululle itse kymmenen juoksua. Joma sai juoksutilinsä auki vasta viimeisessä vuorossa. Joman tilanteiden rakentelu oli koko jakson ajan nihkeää ja lyöjäjokerit Kilpeläinen ja Hakulinen pääsivät lyömään vasta neljännessä vuorossa. Kumpikin onnistui suorituksessaan juoksun arvoisesti ja vierasjoukkue pääsi hieman paremmalla mielellä tauolle.

II jakso 5 – 6

Tauko oli Joensuulle tarpeen. Se aloitti toisen jakson ulkona ja nyt ulkopeli oli taas totutun vahvaa. Siilinjärvi sai ensimmäisessä vuorossa kolme juoksua, mutta Joma pystyi kaventamaan omalla sisävuorollaan tilannetta Hanna Toivasen lyömällä ja Iida Nupposen tuomalla juoksulla.

Toisen vuoroparin jälkeen Siilinjärven johto oli jo 4-1, mutta ei Joma olut vielä luovuttanut. Se piti kolmannessa vuorossa vastustajan juoksuitta ja löi hurjassa, kahdeksantoista lyöjän sisävuorossaan viisi juoksua. Joman rynnistys oli kova ja painopiste alkoi hiljalleen siirtyä vierasjoukkueen puolelle. Jakso päättyi Joensuun voittoon 6-5.

Supervuoro 2 – 4

Joma aloitti ulkoa. Siipen kymmenestä lyöjästä kaksi pääsi kolmoselle ja sieltä kotiin Noora Pulkkisen ja Jenni Gladin lyönneillä. Joman ulkokenttä oli lähellä torjua nämä yritykset ja etenkin ensimmäinen juoksu oli todella niukka ja vain Roosa Lappalaisen juoksuvoima käänsi sen kotijoukkueen voitoksi.

Joman sisävuorossa ensimmäisen kotiintuloyrityksen torjui kolmoskoppari Miia Köninki kovalla heittokädellään. Sitten ajolähtötilanteessa jokeri Henna Hakulisen ensimmäinen lyönti toi kotiin Hanna Toivasen, toisella lyönnillä kotiin ehti Tiia Myllylä ja kolmas, aivan ottamaton kentän puhkaisu, toi Jomalle Veera Auvisen jaloilla ottelun voittojuoksun ja lisäbonuksena Henna kiersi itse vielä kunnarin.

Kuvia pelistä>>>>

B-tytöt voittoon tasaisessa kamppailussa

Joensuun Maila taisteli voiton tyttöjen superpesiksen ottelussa Kempeleessä. Tasaväkisessä ottelussa Joma löi yhden juoksun enemmän ja se tuli supervuoroparissa, jossa Suihkon sisarukset Anni ja Sini ratkaisivat pelin joukkueelleen. Varsinaisella peliajalla kumpikin joukkue löi kymmenen juoksua. Ensimmäinen jakso päättyi Jomalle 3-5 ja toisen vei Kempele lukemin 7-5.

I jakso

Ensimmäisen vuorossa molemmat joukkueet saivat kaksi juoksua. Toisessa vuorossa Joma kasvatti johtoaan kolmella, eikä kotijoukkue Kempeleen Kiri pystynyt kaventamaan enää kuin yhdellä kolmannessa vuorossa.

II jakso

Toinen jakso lähti käyntiin samalla tavalla. Ensimmäinen vuoro tasan 2-2, mutta sitten puolestaan Kempele nykäisi kolmen juoksun kaulan ja kasvatti juoksumääräänsä vielä kolmannessa vuorossa seitsemään. Joma ajoi sinnikkäästi vastustajaa takaa ja pystyi kolmannen ja neljännen vuoron sisäpelillään kaventamaan eroa, mutta jäi kuitenkin lopulta kahden juoksun päähän. Jakso päättyi Kirille 7-5.

Supervuoro

Supervuorossa Joma aloitti ulkoa ja torjui Kempeleen kaksi kotiintuloyritystä paloiksi. Yksi risti oli tullut jo aikaisemmin ykköselle.

Hyvillä tehoilla koko ottelun pelannut Joman kärki (Aino Mononen 0/3 kärkilyönnit 6/7 86%, Sini Suihko 0/3 kärkilyönnit 7/10 70%, Kiia Laakkonen 1/2 kärkilyönnit 6/8 75%) aloitti sisävuoron hyökkäyksen. Kiia joutui poistumaan koppilyönnin myötä kakkoselta, Aino paloi niukasti kolmoselle, mutta Sini sinne pääsi ja sieltä Anni Suihko löi Sinin kotiin ja ottelun voittojuoksun joukkueelleen.

Jomalta palkittiin sieppari Kiia Laakkonen ja kakkospolttaja Anni Suihko. Kempeleen palkinnot menivät kakkosvahti Essi Leinoselle ja jokeri Emilia Sorvistolle.

Joensuun Mailan b-tyttöryhmä oli matkassa nuorella kymmenen pelaajan joukkueella. Silti tulivoimaa riitti ja muun muassa Annit, Suihko ja Päivinen, löivät kumpikin kolme juoksua joukkueelleen. Lautasen ääressä esiintyi ensimmäistä kertaa tyttöjen superpesiksessä Janni Haavistola.

Ottelutilastot>>>>

Seuraavan ottelunsa B-tytöt pelaavat perjantaina 18.8 klo 17:30. Vastustajana on Vähäkyrö.

Kova taistelu toi paikan lohkofinaaliin

Joman naiset olivat kuunnelleet pelinjohtajansa puhetta pelibussissa lauantai-iltana tappiolisen Oulunsalopelin jälkeen. Anssi totesi rauhalliseen tapaansa: ”Jos meinataan jatkaa vielä tänä kesänä, on huomenna pelattava hyvin”.  Sanat olivat menneet yön aikana alitajuntaan ja joukkue sananmukaisesti taisteli tiensä jatkopeleihin. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen sisäpeli ei vielä toiminut toivotulla tavalla ja Oulunsalo vei jakson toisen vuoroparin suorituksillaan, jossa se sai neljä juoksua. Jakso päättyi 0-5.

Toisella jaksolla se kuuluisa kärmeskeitto, jota Joman valmennustroikka Anssi Raitala- Ville Ikonen – Jutta Surakka, useiden satojen superpesispelien kokemuksella joukkueelleen tauolla juotti, alkoi vaikuttamaan. Kotijoukkue johti jaksoa alusta loppuun ja lukemista 4-2 lähdettiin hakemaan paremmuutta supervuoroparista. Siinä Riikka Kilpeläisen ja Reetta Juntusen upeat merkatut lyönnit veivät Joman 2-0 johtoon. Tasoittavallaan Oulunsalo sai vain yhden juoksun ja Joensuun Mailan naiset pääsivät riemukkaaseen voitontanssiin ja tilaamaan pelibussia keskiviikoksi Siilinjärvelle. Siellä alkaa kolmen ottelun sarja, jossa ratkaistaan lohkomestaruus ja se mikä joukkue osallistuu vuoden 2017 ykköspesiskarsintoihin.

Jomalta palkittiin tärkeissä paikoissa ulkopelisuorituksillaan paloja tehneet kolmospolttaja Siina Surakka ja sieppari Johanna Myyryläinen. Oulunsalon palkinnot saivat ykkösvahti Sara Heikkilä ja sieppari Laura Niinimaa.

Hyvässä loppukesän säässä yli kaksisataa katsojaa saivat nauttia hyvätasoisesta naisten suomensarjapelistä. Jännitystä ja tapahtumia riitti pelin ensimmäisestä syötöstä supervuoron viimeiseen kiinniottoon kakkospesälle. Oulunsalo oli tuonut mukanaan kannattajajoukkoja ja yhdessä kotikatsomon kanssa syntyi melkoisesti ääntä ja ”henkien taistelua”. Ottelun jämäkkä tuomaristo piti huolen pelin sujumisesta, eikä pesäpallossa liian usein nähtyjä ”suukopuja” päässyt syntymään. Tällaisia hienoja ottelutapahtumia soisi näkevänsä useamminkin.

Kuvia pelistä>>>>

I jakso

Joensuun Maila aloitti ulkovuorossa vakuuttavasti. Oulunsalon sisävuoro pysähtyi neljännen lyöjän kohdalle. Henna Hakulinen taittoi parin etenijän matkan kakkospesälle ja sitten lukkari Hanna Toivanen nappasi kärpäsen ykköseltä. Myös sisävuoron hyökkäys sujui kotijoukkueelta mallikkaasti. Kolme ajolähtöä peräkkäin, mutta niukat kotipesäpalot niistä kaikista lopulta tuli.

Toinen vuoro muutti sitten kaiken. Oulunsalo löi vaihtolyönnin linjaan, jossa se pomppasi hieman oudosti, eivätkä linjapelurit saaneet sitä kiinni, eikä sitä kiinnisaaneet myöskään takapelurit ja vierasjoukkue siirtyi 0-2 johtoon kunnarin ja yhden tavallisen juoksun myötä. Joman ulkopeli muuttui tässä tilanteessa hieman varovaiseksi, eikä se meinannut saada vuoronvaihtoon tarvittavia paloja millään aikaiseksi. Oulunsalo pyöritteli lyöntijärjestystään melkein kaksi kertaa ympäri ja teki kolme juoksua lisää ennen vuoron vaihtumista.

Loppujaksossa ei enää juoksuja nähty. Joensuu sai taas ulkopelinsä normaalille tasolle, eikä laskenut kahdessa seuraavassa vuorossa vastustajaa kuin kahdesti käymään kolmospesällä. Joman sisäpeli sitä vastoin odotutti vielä itseään, eikä joukkue pystynyt hyödyntämään omia kolmostilanteitaan. Jakso päätyi 0-5 lukemiin.

II jakso

Tauon jälkeen kotijoukkue Joensuun Maila otti pelin hallintaansa. Se aloitti sisävuoronsa vahvasti tekemällä heti kaksi juoksua Hanna Toivanen&Veera Ahvanainen ja vapaa&Reetta Juntunen. Nyt kotijoukkueen kasvoilla oli iloinen peli-ilme ja lyönnit alkoivat sattua keskelle mailaa. Toisessa vuorossa Toivanen oli taas asialla ja löi Jomalle 3-0 johtojuoksun. Kotiin pinkoi, loukkaantuneen Marjatta Luostarisen tilalle, jokeripaidasta numerolle yhdeksän nostettu Sini Suihko. Marjatta loukkasi jalkaansa ensimmäisellä jaksolla pallon kiinniottotilanteessa. Oulunsalo jäi kotijoukkueen ulkokentän puristuksessa juoksuitta ensimmäisessä vuorossa ja niin oli käydä myös toisessakin, mutta sitten hutilyönnin jälkeen varmalta näyttänyt kolmas palo vaihtui kavennusjuoksuksi. Loppujaksokin mentiin selvässä kotijoukkueen komennossa. Onnistumiset toivat happea kotijoukkueen peliin, eikä Oulunsalolla ollut oikeastaan missään vaiheessa mahdollisuutta suoraan otteluvoittoon. Kumpikin joukkue teki vielä yhden juoksun kolmannessa vuorossa ja jakso päättyi 4-2.

Supervuoro

Oulunsalon ulkokenttä torjui Joman hyökkäystä ensin kahden palon verran. Ensimmäinen tuli kolmoselle ja toinen kotipesään. Sitten kahden ristin tilanteessa kotijoukkueen sankareiksi nousivat Riikka Kilpeläinen ja Reeta Juntunen. Ensin Kilpeläinen löi Johanna Myyryläisen kotiin ja sitten Juntunen esitti ottelun hienoimman lyöntisuorituksen laittamalla pallon merkistä väliin ja kotiin juossut Hanna Toivanen sai nostella kättä pystyyn jo monta metriä ennen kotipesää. Tämä jäi ottelun voittojuoksuksi sillä Oulunsalo sai sisävuorollaan aikaiseksi vain yhden juoksun. Supervuoro Jomalle 2-1 ja ottelut jatkuvat keskiviikkona Siilinjärvellä.

 

 

Sisäpeli jätti parannettavaa huomiseen peliin.

Oulunsalon kentällä kotijoukkue Vasama hallitsi paremmin hieman puuskittaisesti pyörivät tuuliolosuhteet ja vei toisen jakson vahvalla lyöntipelillä. Kotijoukkueen hyvä vire jatkui myös supervuorossa ja Oulunsalo vei sen 1-0. Ensimmäisen jakson voitti Joensuun Maila ja ratkaisijana oli Johanna Myyryläinen, joka löi viimeisessä vuorossa kakkosjatkeelta kunnarin ja yhden tavallisen. Ennen lyöntiä peli oli tasan 3-3.

Ottelu oli kummankin joukkueen osalta hienoista tuntuman hakemista melkein koko ottelun ajan. Oulunsalo pääsi loppupelissä paremmin omalle tasolleen ja siirsi ottelusarjan ratkaisun sunnuntaille.

Jomalta palkittiin etukentällä hyvin koppeja hanskaansa haalinut Senna Surakka ja kakkospalkinnon sai samanlainen räpylärohmu kolmoskoppari Vera Ahvanainen. Oulunsalon palkinnot menivät takakentän puhkaisseelle Sini Gripille ja Mari Kankaanpääll

I jakso

Joma aloitti ulkona ja pääsi heti torjuntatehtäviin. Kotijoukkue Oulunsalo täytteli takapesiä takomalla palloa väliin. Sieltä sitten 1-0 johtoon kovalla saumalyönnillä. Joma tasoitti vuorollaan 1-1 vapaataipaleella. Tasaisesti mentiin loppujakso neljänteen vuoroon asti, jossa sitten Myyryläinen löi jakson voittojuoksun.

II jakso

Tasaisissa juoksulukemissa mentiin toistakin jaksoa. Kolmannessa vuorossa tilanne oli Joensuulle 2-3, mutta sitten Sini Gripin lyönti jäi 30cm sisälle ja siirsi jaksovoiton Oulunsalon ja ratkaisun supervuoroon.

Supervuoro

Supervuorossa Joma sai kolmostilanteen, mutta kotiinotto ei onnistunut.

Oulunsalon sisävuoroyritys toi ajolähdön ja voittojuoksun.

Kuvia pelistä>>>>

Niukka tappio B-tyttöjen pelistä

Joensuun Mailan B-tyttöjen nuori joukkue pelasi pirteästi Siilinjärven Pesistä vastaan torstai-iltana Mehtimäellä. Tyttöjen superpesistä pelaavasta vakiokokoonpanosta oli mukana vain muutama runkopelaaja ja loput pelipaikat oli miehitetty nuorempien ilkäluokkien tytöillä.

Ensimmäistä jaksoa Joma hallitsi hienokseltaan. Se sai seitsemän kolmostilannetta Siipen viittä vastaan ja saalisti pari kärkilyöntipistettä enemmän, kuin vastustajansa. Tasaisesti edennyt jakso päättyi lopulta tasalukemiin 2-2, kun Siilinjärvi sai neljännessä vuorossa tasoittavan juoksunsa harhaheiton turvin.

Toinen jakso mentiin enemmän Siilinjärven komennossa. Vierasjoukkue aloitti juoksujen teon heti ensimmäisessä vuorossa ja jatkoi samaa rataa koko jakson, tehden vähintään yhden juoksun jokaisella sisävuorollaan. Joma sai jakson juoksunsa kolmannessa vuorossa Jenna Turusen lyödessä Sini Suihkon kotiin. Jakso päättyi 1-6.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen juoksuista vastasivat Oona Majoinen&Aino Mononen ja Jenna Myllynen&Oona Majoinen.

Ottelussa palkittiin Joensuulta ykkösvahti Reeta Juntunen ja jokeri Ona Aro. Siilinjärven palkinnot saivat lukkari Johanna Karjanlahti ja kakkoskoppari Milla Muhonen.

Kuvia pelistä>>>>

 

Voitto ensimmäisessä pudotuspelissä

Naisten suomensarjan pohjoislohkon ensimmäinen välieräkohtaaminen Joensuun Mailan ja Oulunsalon Vasaman välillä käytiin hyvissä olosuhteissa ja tyypillisen pudotuspelikaavan mukaisesti. Ottelun tärkeys toi pelaajien otteisiin hieman ylimääräistä puristusta, joka näkyi etenkin ensimmäisen jakson lyöntisuorituksissa. Joensuu toipui nopeammin ”ottelujännityksestä” ja voitti ensimmäisen jakson 5-2. Tauon jälkeen vierasjoukkue tuli vahvalla sykkeellä peliin mukaan. Oulunsalon lyönneissä alkoi olla voimaa ja tarkkuutta ja kotijoukkueen ulkokenttä oli ajoittain helisemässä. Sitkeällä taistelulla Joma kuitenkin selvisi. Palloja vangittiin hyvin räpylään ja jos se ei siihen heti tarttunut, se haettiin nopeasti peliin mukaan, eikä Oulunsalon muutama vahva läpilyönti ehtinyt tuottaa kunnaria joukkueelleen. Joma voitti jakson 3-1 ja vei ensimmäisen pudotuspelin nimiinsä. Ottelusarja ratkeaa kahdella voitolla ja seuraava peli on lauantaina Oulunsalossa ja kolmas tarvittaessa sunnuntaina Joensuussa.

Jomalta palkittiin kakkospolttaja Henna Hakulinen ja kakkosvahtina rajaa vartioinut Sanni Ahvanainen. Oulunsalon palkinnot saivat kolmosvahti Maria Kankaanpää ja kolmosvahti Linda Kemppainen.

I jakso

Joma ei tahtonut saada ensimmäisessä sisävuorossa vaihtolyöntejään ruutuun. Ne jäivät aika usein lähilaittomiksi, tai sitten nousivat sen verran ylös, että Oulunsalon kopparit ne juoksivat kopeiksi. Johtojuoksun 1-0 Joma pystyi Henna Hakulisen lyönnillä tekemään. Juoksun toi Iida Nupponen. Hakulinen oli vahva myös räpylä kädessään ja hyydytti Oulunsalon ensimmäisen sisävuoron tekemällä kaikki kolme paloa.

Toisessa vuorossa Joman kova rajalyönti kimposi ulkopelaajan räpylän reunasta ja Veera Ahvanainen hyödynsi tilanteen tuomalla kotijoukkueelle 2-0 juoksun. Oulunsalon Sara Heikkilä löi toiseksi viimeisenä lyöjänä saumasta joukkueelleen kavennusjuoksun 2-1. Viimeiselle lyöjälle tarjoutui vielä tasoitustilaisuus, mutta sen Joman ulkokenttä hoiti vuoren varmasti paloksi.

Loppujaksossa Joma teki vielä kolme juoksua lisää ja Oulunsalo yhden. Jakso päättyi 5-2.

II jakso

Ensimmäisessä vuorossa kumpikaan ei pystynyt juoksujen tekoon. Joma oli onnistumisessaan hieman lähempänä, mutta Riikka Kilpeläisen välilyönnin juoksi kopiksi Oulunsalon hyvin liikkunut kolmoskoppari Jonna Jokela.

Toisessa vuorossa Oulunsalo otti johtopaikan sopivan mittaisella pussinpohjalyönnillä. Ulkovuoroon tullessaan Oulunsalo joutui vaihtamaan lukkaria, kun Johanna Pieniniemi etenemistilanteessa loukkasi jalkaansa, eikä kyennyt enää pelaamaan. Lukkarin tontin loppujakson ajan hoiteli jokeri Emma Kemppainen. Ja hyvin hoitelikin, hyydyttämällä syötöillään muun muassa pari Joman kovaa lyöjää mailan varteen. Kotijoukkue pystyi kuitenkin tasoittamaan ja tekemään johtojuoksun 2-1.

Kolmannessa vuorossa vierasjoukkueen tunteet kuumenivat kotikilpatilanteessa. Tilannenäkemystä arvosteltiin kovaäänisesti isoilla kirjaimilla joukkueen ja vaihtopenkin voimalla pitkän aikaa. Pudotuspelien hengen mukaisesti tuomari antoi vierasjoukkueen purkaa ylimääräisiä paineitaan. Päätuomari malttoi hyvin mielensä, piti kortit taskussaan ja lopulta peli pääsi taas jatkumaan.

Kolmannessa vuorossa Joma lisäsi vielä johtoaan ja voitti jakson 3-1.

Kuvia pelistä>>>>

Henna Hakulinen ja Joman naiset järjestivät aikamoisen ilotulituksen

Naisten suomensarjan viimeisessä runkosarjan pelissä ei enää kummallakaan joukkueella, Joensuun Maila ja Kajaanin Pallokerho, ollut kovin paljon mahdollisuuksia muuttaa sarjasijoitustaan. Kajaani olisi puhtaalla voitolla päässyt Kempeleen ohi kuudenneksi, mutta jatkopeleihin heillä ei enää ollut mahdollisuutta. Joensuu oli jo varmistanut pohjoislohkon toisen sijan ja se varmisti Jomalle jatkopelipaikan lohkon välieräpeleissä. Vastustajaksi valikoitui Oulunsalon Vasama. Pelit aloitetaan Mehtimäellä keskiviikkona 9.8. Tästä ottelusarjasta kaksi voittoa ottanut joukkue menee pohjoislohkon loppuotteluun ja saa vastustajan otteluparista Siilinjärvi – Muhos.

Vaikka sarjan jatkopelien kannalta sunnuntain pelillä ei ollut enää merkitystä, niin kaikki suorituspisteet tilastoitiin ja niitä innokkaimmin metsästivät Joman naiset. Henna Hakulinen saalisti ihan hurjat lukemat, 11 lyötyä, 2 tuotua ja kärkilyönnit 14/16 – suoritusprosentti 88 ja ansaitusti ykköspalkinto. Kakkospalkinnon sai kovalyöntinen kolmoskoppari Marjatta Luostarinen. Vaikka lyöntijärjestyksessä Luostarisen edellä lyöneet, Hakulinen / Hanna Toivanen 4 lyötyä / Siina Surakka 4 lyötyä, putsasivat pöytää, jäi  Marjatallekin pari paikkaa ja niistä hän varmasti löi 2 ja toi 3. Kajaanin palkinnot saivat joukkueensa kärkenä viilettänyt ykkösvahti Eerika Määttä ja kakkospalkinto meni kolmospolttaja Suvi Cederqvistille.

Ottelun pöytäkirjassa juoksulukemat ovat aika suuret, mutta numeroitaan tasaisempi ottelu kuitenkin oli. Kajaani pelasi pirteää peliä, mutta kummallakin jaksolla Joman yhden sisävuoron tulitus hyydytti vierasjoukkueen peli-intoa. Ensimmäinen jakso ratkesi jo ensimmäisessä sisävuorossa, jossa Joma teki yhdeksän juoksua. Toisen jakson alku oli tasaisempi aina toiseen vuoropariin saakka, jossa kotijoukkue sitten teki kymmenen eri lyöjän toimesta kolmetoista juoksua. Se jakso oli siinä. Sadekuuro otti välillä aikalisää ottelussa ja sitten taas jatkettiin ja jakso päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon 21-0.

Ottelun lopputulosnumeroihin oli vahva osuus myös kotijoukkue Joensuun vahvalla ulkopelillä. Ensimmäisellä jaksolla Kajaani teki tilanteita, mutta toisella jaksolla vahva lukkaripeli ja tiivis ulkokenttä jätti vieraat vähille takatilanteille.

Maakuntasarja Jyväskylän Valo – Joensuun Maila 6.8.2017

Joensuun Mailan naisten maakuntasarjan joukkue oli pelimatkalla Jyväskylässä varsin nuorella joukkueella. Kapteeni Jonna Litja oli, pelinjohtajan lisäksi, ainut täysi-ikäinen. Muu joukkue koostui kahdesta B-ikäisestä, viidestä C-ikäisestä ja neljästä D-ikäisestä tytöstä. Hyvin joukkue kuitenkin pelasi ja taipui ottelussa vasta supervuoroparin jälkeen. 2-1s(1-8, 16-2, 1-0).

Ensimmäisellä jaksolla Joman joukkue taisteli hyvällä ulkopelillä vastustajan tilanteet vähiin ja ratkaisi jakson käytännössä toisessa vuoroparissa, jossa se teki 5 juoksua. Alkutahdit Joman rynnistykselle löi d-ikäinen jokeri Elli Timonen kakkosrajasta kahden juoksun arvoisesti. Kotijoukkue Valo sai jakson ainoan juoksunsa harhaheiton turvin.

Toiselle jaksolle kotijoukkue Valo tuli erilaisella asenteella ja ratkaisi jakson jo ensimmäisessä vuorossa, jossa se tehtaili 10 juoksua.

Supervuorossa hutunkeiton voittajana Joma valitsi aloittavan sisävuoron ja metsästi tiukasti johtojuoksua. Tilanteiden rakentelu onnistuikin hyvin, mutta kaksi kotiutusyritystä ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Ulkovuorossaan Joma pystyi tylsyttämään Valon kärkietenijät, mutta sitten kokenut Johanna Vikman siirteli edellään Sini Siekkistä kaksi pesäväliä ja kun Vikmanin kolmas lyönti painui maissa polttolinjasta aina koppareille saakka, oli ottelun ratkaisu siinä.

Joman tytöt pelasivat iloisella ilmeellä läpi ottelun ja nuoret pelurit saivat hyvää kokemusta kovista/tiukoista peleistä.

Joman palkitut olivat kolmosvahtina pelannut numero 1 Essi Majoinen ja kakkospalkinnon pokkasi kakkospolttajana häärinyt ja numerolla 4 lyönyt Annika Mutanen.

Kolmen pisteen kotiottelu

Keskiviikon sadepelin jälkeen Joensuun Mailan suomensarjajoukkue palasi taas voittokantaan perjantai-iltana 4.8 kotikentällään Mehtimäellä. Vastustaja Kempeleen Kiri piti kotijoukkuetta tiukoilla kummankin jakson alussa, mutta jaksojen edetessä Joma otti kärkipaikan, eikä siitä luopunut sitten enää. Kärkilyöntien määrässä ykkös ja kakkosväli mentiin suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta kolmosväliä ja kotiintuloja Joma hallitsi selvästi. Kolmosväli meni Jomalle 17-6 ja kotitaival 20-2. Kolmostilanteita Joma sai 29 ja Kempele 7.

Ykköspalkinnon Jomalta ansaitsi sieppari Johanna Myyryläinen ja kakkospalkinto meni kolmospolttaja Siina Surakalle. Molemmat pelasivat vakuuttavaa ulkopeliä ja suoriutuivat hyvin vaihtolyönneistään. Kempeleen palkitut olivat kärkenä hyvin kentälle mennyt kakkospolttaja Veera Törmä ja ykkösvahdin tontilla ahertanut Reetta Törmänen.

Pelinjohtajien mietteitä:

Kempeleen Jari Leinonen; ”Meillä oli hieman vaikeuksia saada joukkuetta tähän peliin. Oli paljon sairastumisia, loukkaantumisia + muita menoja ja päästiin tulemaan Joensuuhun vain kymmenellä pelaajalla. Palkinnot menivät oikein, meillä Veera ja Reetta pelasivat hyvin. Muutama tuomio olisi voinut mennä ihan hyvin meille ja se olisi saattanut muuttaa hieman pelin kulkua. Myös ykköspalojen osuus oli liian suuri, emmekä päässeet kunnolla hyökkäämään. Kyllä Joensuu oli tänään parempi.”

Joman Anssi Raitala; ”Hyvin pelasivat tänään kaikki. Alussa oli hieman vaikeaa, sitten saatiin hyvillä lyönneillä peli aukeamaan ja se toi varmuutta myös ulkopeliin. Hyviä lyöntisiivuja merkistä väliin esitti useampi peluri. Lukkaripeli parani koko ajan loppua kohti ja se tuotti vaikeuksia vastustajalle. Myyryläisen Johanna toi myös lisää voimaa meidän ulkopelikuvioon. Sunnuntaina uudestaan. Runkosarjan viimeinen peli ja Kajaani vastassa”.

I jakso

Ensimmäisessä sisävuorossa Hana Toivasen lyönti vei kärkietenijä Veera Ahvanaisen jaloilla Joman 1-0 johtoon. Kempele sai tasoittavallaan kotijoukkueen kiinni, kun lukkarin piikkarin kärki yliastui tangenttiviivan kahdesti peräkkäin. Tästä ihmettelystä kotijoukkue toipui nopeasti toisessa vuorossa. Riikka Kilpeläinen avasi juoksuhanat 2-1, nimipäiväsankari Veera Auvinen jatkoi 3-1, Sanni Ahvanainen 4-1, toinen Veera(vanhempi Ahvanainen) 5-1, Tiia Myllylä 7-1, ja Hanna Toivanen 10-1. Tästä lyöntimyllystä ei Kempele enää toipunut koko ensimmäisen jakson aikana ja jakso päättyi lopulta kotijoukkueelle 14-1.

II jakso

Toinen jakso oli numerollisesti tasaisempi. Kempele siirtyi juoksulla johtoon ensimmäisessä vuorossa Emilia Sorviston kotiuttaessa Reetta Törmäsen. Joma vastasi vuorollaan kolmesti. Hakulinen/V.Ahvanainen, Kilpeläinen/Nupponen, S:Ahvanainen/Suihko.  3-1. Toisessa vuorossa onnistui Kempeleen Sorvisto/Suni kaventamaan tilanteen 3-2 lukemiin. Siihen vierasjoukkueen juoksut sitten jäivät, kun loppua kohti tiivistynyt Joman ulkokenttä pelasi tilan pois vastustajalta. Kavennusjuoksun jälkeen Kempele pääsi loppujaksossa vain kaksi kertaa vierailemaan kolmospesällä. Joma lisäsi juoksutiliään vielä kolmella ja jakso päättyi kotijoukkueen voittoon 6-3.

Kuvia pelistä>>>>

Joma pelaa seuraavan ottelunsa sununntaina 6.8 Mehtimäellä klo 13.

 

B ja NSS jäivät pinnoitta

Vahvan viikonlopun jälkeen, ei Joman naisjoukkueet, Suomensarja ja B-tytöt, päässeet voittojen makuun. Maanantaina 31.7 Joman tytöt hävisivät supervuoroparin jälkeen Kajaanille 2-1s (2-3, 16-5, 3-2) eikä naisten joukkue keskiviikkona 2.8 Siilinjärvellä saanut otetta pelivälineeseen ja Siilinjärvi vei Naisten pohjoislohkon peli 2-0 (9-1, 5-4).

B-tytöillä on laaja pelaajamateriaali

B-tyttöjen osalta lähitulevaisuus näyttää hyvältä. Kovassa otteluruuhkassa, suomensarja- maakuntasarja – b ja c-ikäisten pelit, Joensuun Maila lepuutti osaa pelaajistaan. Nyt lukkarin tontilla D-ikäinen Oona Majoinen pelasi ensimmäisen Nuorten Superpesispelinsä, löi yhden juoksun ja nappasi joukkueensa ykköspalkinnon. Kakkospalkinnon vei edellisellä viikolla nuorisoleirillä mainiosti pelannut Kiia Laakkonen. Jokeriroolissaan Kiia saalisti 100% tehoilla 6 kärkilyöntipistettä, sekä löi ja toi yhden juoksun. Toisetkin Joman kovasta c-tyttökaartista pelasivat hyvillä tehoilla. Kolmoskoppari Ella Vasarainen toi kaksi juoksua, kolmosvahti Aino Monosen tehot olivat 1+1 ja jokerina Anni Suihko kotiutti kolme kertaa.

Kajaanin ykköspalkinnon sai Naisten Superpesisjoukkueessa pelaava ykkösvahti Roosa Hussa ja kakkospalkinnon jokerilyöjä Inka Koivusalo.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tiukka ja se päättyi juoksun erolla 2-3 Jomalle. Toisella jaksolla Kajaani karkasi ja vei sen isoilla lukemilla 16-5. Supervuoroparissa taas taisteltiin ja siinä oli vuorostaan Kajaani vahvempi juoksuin 3-2).

Joman B-tytöt pelaavat seuraavan ottelunsa torstaina 10.8 Mehtimäellä. Silloin vastassa on vanha tuttu Siilinjärvi.

NSS/Otetta palloon ei tahtonut löytyä

Keskiviikkona 2.8 pelatussa naisten suomensarjaottelussa ei Joma tahtonut saada ensimmäisessä jaksossa otetta palloon, ei räpylällä, ei mailalla. Vastustaja Siilinjärvi hallitsi olosuhteet paremmin, rakenteli ajolähtöjä, löi läpäreitä ja vei jakson nimiinsä 9-1.

Toisella jaksolla myös Joman naiset löysivät pelivireensä uudelleen ja taistelivat jaksovoitosta. Jakso päättyi kuitenkin niukasti juoksun erolla 5-4 Siilinjärvelle ja Siipe otti kolme pelipistettä ja siirtyi yksin lohkon kärkeen. Joma on yhden ottelun vähemmän pelanneena viisi pistettä jäljessä.

Jomalta palkittiin yhden lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Sena Surakka ja kaksi juoksua lyönyt jokeri Riikka Kilpeläinen. Siilinjärveltä palkittiin kovassa lyöntivireessä olleet kolmoskoppari Miia Köninki 1+2 lyötyä ja kakkosvahti Hanna Huttunen 1+4 lyöntitehoilla.

I jakso

Joman ensimmäisen jakson harvoja valopilkkuja oli Riikka Kilpeläinen, joka ensimmäistä kertaa lyömään päästessään löi kolmannessa vuorossa joukkueensa ainoan juoksun. Kotiin ehti Senna Surakka. Muilta osin vierasjoukkueen sisäpeli ei oikein luistanut ja se pääsi yrittämään kotiutusta ainoastaan kolmesti jakson aikana. Sisäpelin nihkeyttä osoittavat myös jakson palot, joita tuli kakkoselle viidesti ja ykköspesälle neljä kertaa.

Siipen sisäpeli rullasi paremmin ja se pystyi tekemään yhdestätoista kotiintuloyrityksestään seitsemän juoksua. Yksi juoksu tuli harhaheitolla ja yksi vapaataipaleella.

II jakso

Toisen jakson Joma aloitti sisältä ja peli oli pirteämpää. Henna Hakulinen siirsi joukkueensa 1-0 johtoon kotiuttamalla Iida Nupposen. Toinenkin kotiutusyritys Jomalla oli, mutta se ei tuottanut tulosta. Siilinjärvi ei Joman kovasta hyökkäyksestä säikähtänyt vaan löi ensimmäisessä sisävuorossaan viisi juoksua, ennen kuin Joensuu sai vuoron katkaistua.

Loppuvuoroissa Joman ulkopeli piti, eikä se laskenut Siilinjärveä enää kotiutustilanteisiin. Toinen vuoro jäi kummaltakin nollille, mutta kolmannessa vuorossa Riikka Kilpeläinen kavensi juoksulla tilannetta lyömällä Senna Surakan kotipesäturvaan.

Neljännessä sisävuorossa Joma tuli taas vahvasti. Ajolähtötilanteista Senna Surakka ja Veera Auvinen onnistuivat kaventamaan tilanteeksi jo 5-4, mutta kolme seuraavaa kotiutusyritystä eivät enää tuottaneet tulosta ja jaksovoitto ja ottelupisteet jäivät Siilinjärvelle.

Seuraava naisten suomensarjapeli on perjantaina 48 Mehtimäellä klo 18. Vastassa Kempele.

Naisjoukkueet vahvoina

Molemmat Joensuun Mailan naisjoukkueet ottivat voitot 30.7 sunnuntaipeleistään. Maakuntasarjan joukkue kohtasi klo 12 Mehtimäellä Varkauden ja väänsi siitä ottelusta voiton supervuoroparin jälkeen 2-1s (4-5, 7-2, 3-0). Mehtimäen otteluruuhkan takia (miesten superin peli klo 17) Suomensarjajoukkue pelasi kotiottelunsa poikkeuksellisesti Viinijärven pallokentällä. Vastustaja Oulu kaatui puhtaasti lukemin 2-0 (10-3, 4-0).

Maakuntasarja Joma2 – Varkaus

Joman C-tytöt palasivat lauantaina pesisleiriltä Oulusta ja leirin kovan ottelutahdin vuoksi osa maakuntasarjan pelaajista oli huilivuorossa. Heitä tuurasivat tässä pelissä D-ikäiset Siiri Surakka ja Aada Koistinen. Varsin hyvin tuurasivatkin, sillä kolmospolttajana Aada teki hyviä suorituksia kakkospalkinnon arvoisesti ja ykköspalkinnon pokkasi hyvin kärkenä kentälle mennyt sieppari Siiri.

I jakso

Ensimmäinen jakso oli tasaista pelaamista. Vastustaja Varkaus ei kovin paljon sisäpelissään tilanteita saanut, mutta käytti ne muutamalla ulkokentän hapuilulla ja parilla läpilyönnillä hyväkseen ja ansaitsi jaksovoiton.

II jakso

Toisella jaksolla Joma sai ulkopelinsä kuntoon ja sitä kautta myös sisäpeli alkoi pyörimään paremmin. ”Lentomerkki ja lyönti linjaan” tuotti tulosta ja Joma voitti jakson selvästi 7-2.

Supervuoro

Joma pelasi vahvaa ulkopeliä, eikä Varkaus saanut sisävuorollaan pelaajaa kakkospesälle saakka. Vahvasti ei alkanut myöskään kotijoukkueen tasoittava sisävuoro. Keulalla oli vaikeuksia päästä eteenpäin, mutta sitten nelonen Jonna Litja ja vitonen Veera Hämäläinen sinne pääsivät. Kahden palon rasittamana ykkös-kolmos tilanteessa Joma pystyi ratkaisuun. Numerolla seitsemän Johanna Leino löi koppareiden yli ja Joma juhli kolmella juoksulla supervuoroparin voittoa.

Suomensarja Joma – Oulu

Perinteikäs Viinijärven Pallokenttä näytti taas parhaita puoliaan. Arinko paistoi, kioski toimi ja kotijoukkue oli ottelussa niskan päällä, niin mikäpä oli ottelua seuratessa. Ja yksin siellä ei tarvinnut olla, sillä katsomossa oli lähes 150 ihmistä ja kaikki olivat innolla mukana pelissä.

I jakso

Joma aloitti sisältä. Pesiksen oppikirjan mukaisesti numerot 1, 2 ja 3 täyttivät pesät ja numero 4, Hanna Toivanen, löi ensimmäisen juoksun. Kotijoukkue pääsi käyttämään kuusitoista lyöjää ja teki kolme juoksua, ennen kuin Oulun ulkokenttä sai tehtyä vuoronvaihtoon oikeuttavat palot. Oulu esitti sisävuorollaan ihan samanlaisen aloituksen. 1, 2, 3 kentälle ja nelonen Meri Salo löi juoksun. Sitten Joman ulkokenttä tiivisti otettaan, eikä enempää juoksuja tässä vuorossa tullut.

Loppujaksossa Oululla oli vaikeuksia kentällemenojen ja kakkostaipaleen kanssa. Joman tiivis polttolinja Henna Hakulinen, Siina Surakka ja kulmissa Sanni Ahvanainen, Tiia Myllylä pysäyttivät tehokkaasti vastustajan aikeet. Osansa Oulun sisäpelin vaikeuteen oli myös Joman lukkari Hanna Toivasella, joka piteli tolppaa hyvin lautasella ja tuhosi kovapäisillä ratkaisuilla(taktiset väärät oikeaan paikkaan) etenijät jo kotitaipaleen alussa useampaan kertaan. Kaksi lisäjuoksua Oulu pystyi vielä jaksossa tekemään, mutta se ei riittänyt, kun kotijoukkue tehtaili seitsemän lisää. Parissa juoksussa Oulu avusti osoitteettomilla heitoillaan. Jakso päättyi kotijoukkueen voittoon 10-3.

II jakso

Toisella jaksolla Oulu ryhtyi käyttämään enemmän lyhyitä vaihtolyöntejä, muta sekään ei auttanut, sillä lukkari Toivasen apuna etukentällä häärineet ykkösvahti Iida Nupponen ja sieppari Senna Surakka olivat ahnaasti heti palloissa kiinni ja tuhosivat etenijöitä hyvällä prosentilla. Vierasjoukkueen takapesätilanteet jäivät vähiin ja Oulun juoksutili jäi nollille.

Joma pelasi tauon jälkeen ensimmäisen sisävuoronsa vaisusti. Kolme ykköspesäpaloa vaihdatti vuoroa, mutta sitä ennen Oulu heitti taas paloa huolimattomasti ja avusti kotijoukkueen juoksulla johtoon.

Toisen ja kolmannen sisävuoron Joma pelasi taas mallikkaasti. Vaihtolyönnit sujuivat ja tykistö, Hakulinen, Toivanen, Riikka Kilpeläinen kotiutti kertaalleen jokainen. Joma johti jaksoa 4-0, eikä sen tarvinnut pelata tasoittavaa sisävuoroaan.

Jomalta palkittiin ykköspalkinnolla numerolla yksi kentän kolmesti kiertänyt kolmoskoppari Veera Ahvanainen ja kakkospalkinnolla kolmesti kotiuttanut kolmospolttaja Henna Hakulinen. Oulun palkinnot saivat kakkosvahti Aura Määttä ja ykkösvahti Tuija Ahonen.

Linkki Joma – Oulu pelin kuviin>>>>

Joman suomensarjajoukkue pelaa seuraavan ottelunsa Siilinjärvellä keskiviikkona 2.8 ja seuraava kotiottelu Mehtimäellä on perjantaina 4.8 Kempelettä vastaan klo 18:00.

Supervuoron kautta kaksi pistettä Muhoksen matkalta

Joensuun Mailan Naisten Suomensarjajoukkue saalisti lauantaina 22.7 tiukkojen vaiheiden jälkeen kaksi tärkeää sarjapistettä. Kotijoukkue Muhoksen Pallo-Salamat eivät päästäneet vieraitaan helpolla ja vasta supervuoroparissa Henna Hakulisen läpilyönti ratkaisi ottelun Joensuun Mailan eduksi. Lyönti oli kunnarin + yhden tavallisen juoksun arvoinen ja kun kotijoukkue antoi vielä yhden juoksun harhaheitolla, johti Joma supervuoroparia 3-0.

Muhos pääsi tasoittavallaan kahdesti kotiutustilanteeseen, mutta onnistui niistä vain kertaalleen. Supervuoron ratkaisut nähtiin kakkospesäkilvoissa, joissa Joman ulkokenttä vuorenvarmasti teki ensin yhden takapalon ja sitten tuhosi peräkkäin kaksi kärkietenijää viistotaipaleelle.

Ottelu oli tilastollisesti tasainen. Joma vei kolmostilanteet 20-18 ja kärkilyönnit 47-44.

Ensimmäisen jakson eka vuoropari sujui juoksuitta. Toisen vuoron alussa kotijoukkue Muhos karkasi kahden juoksun johtoon. Joma vastaus tähän vuoropariin oli neljä juoksua (Hakulinen&Senna Surakka, Tiia Myllylä&Sini Suihko, Hanna Toivanen&Veera Ahvanainen, Veera Auvinen&Toivanen), joilla se siirtyi jaksojohtoon 2-4.

Kolmannessa vuorossa Muhos kavensi 3-4, mutta Hakulisen armoton lyönti antoi vieraille taas kahden juoksun etumatkan 3-5.

Neljännessä vuorossa Muhos pystyi tekemään enää vain yhden juoksun, eikä Joman tarvinnut käyttää tasoittavaa sisävuoroaan. Jakso Joensuulle 4-5.

Toisellakin jaksolla ensimmäinen vuoropari mentiin nolla nollaa. Toisessa vuorossa Joman juoksutilin aukaisi Riikka Kilpeläinen kotiuttamalla Sanni Ahvanaisen. Pitkään ei johto kestänyt, sillä heti tasoittavalla Ronja Kukkonen puhkoi vierasjoukkueen ulkokenttää kunnarin ja juoksun arvoisesti. Muhos vei lopulta jakson 4-2 ja siirsi otteluratkaisun supervuoropariin, kun vierasjoukkue Joensuu ei pystynyt lisäämään juoksutiliään enää kuin yhdellä Marjatta Luostarisen lyönnillä. Juoksun toi ottelussa kakkospalkinnolla huomioitu sieppari Veera Auvinen.

Joman ykköspalkinnon ansaitsi varmaa mailatyöskentelyä esittänyt kolmospolttaja Henna Hakulinen. Muhoksen parhaat olivat jokeri Ronja Kukkonen ja kakkospolttaja Mette-Marie Kontu.

Supervuorossa Joensuu oli parempi ja sai mukaansa kaksi lisäpistettä suomensarjan pohjoislohkon tiukkoihin

kärkikahinoihin.

HUOM!  Mehtimäen otteluruuhkan takia Joman naisten suomensarjan seuraava kotiottelu pelataan, sunnuntaina 30.7 Viinijärvellä klo 13:00.

 

*************************

 

Joman naiset juoksivat Kuopiolta karkuun

Joensuun Mailan naisten Suomensarjajoukkue pelasi keskiviikkona, kymmenen päivän pelitauon jälkeen, syyskierroksen toisen ottelunsa kotikentällään voitokkaasti Puijon Pesistä vastaan.

Joman kahden kärjen taktiikka toimi mainiosti. Ykköskärjessä Veera Ahvanainen&Iida Nupponen toivat kahdeksan juoksua ja kakkoskärjen Sini Suihko&Senna Surakka neljä. Myös kotiuttajat onnistuivat hyvin ja jokeriosastolta löytyi apuja tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kotijoukkueen kolmostilanteet olisivat mahdollistaneet isommankin juoksumäärän saalistamisen, mutta Kuopion hyvin pelannut takakenttä juoksi monta hyvää välilyöntiyritystä kopiksi.

Jomalta palkittiin kaksi juoksua lyönyt ja kolme tuonut kolmosvahti Sini Suihko ja hyvää vaihtolyöntipeliä eittänyt kakkosvahti Tiia Myllylä.

Kuopion parhaat olivat nopeajalkainen kolmoskoppari Anni Ollikainen ja kakkospolttaja Jonna Taipale.

I jakso

Ensimmäisessä sisävuorossa Joman vauhtia hyydyttivät takapalot, mutta kahteen kotiutukseen kotijoukkue kuitenkin pystyi. Kuopio vastasi yhdellä kotiutusyrityksellä. Se ei onnistunut ja kaksi takapaloa mailan varteen vaihdattivat vuoroa.

Toinen vuoropari oli melkein kopio edellisestä. Nyt Joma teki yhden juoksun, mutta Kuopion vahti pysähtyi jo ennen kolmospesää.

Kolmannessa vuorossa Joma sai pelivaihteen päälle ja takoi kahdeksan juoksua. Kuopion juoksutilin aukaisi jokeriosasto. Siiri Jääskeläisen merkkaamattomalla välilyönnillä juoksun toi Ella Kauhanen.

Neljäs vuoro ei tuonut kummallekaan lisää juoksuja. Joma voitti vuoroparin lyöjin 12 -5.

II jakso

Joensuu karkasi kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa 5-0 johtoon ja se näytti riittävän molemmille joukkueille. Kotijoukkueen ulkopeli oli vahvaa. Lukkarin tolpat vaikeuttivat kentällemenoyrityksiä ja etukentällä Nupponen + Veera Auvinen luutivat vaihtolyönnit hanskaansa. Kuopio oli vaikeuksissa jo viistotaipaleella.

Illan komeimman sisäpelisuorituksen esitteli toisessa vuoroparissa Sini Suihko. Sini löi viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä korkeasta tolpasta kakkossaumasta kentän puhki ja kotijoukkueen sisäpeli pääsi taas jatkumaan.

Kuvia pelistä>>>>>>>>

Jomalla on syyskierroksella jäljellä vielä viisi runkosarjan ottelua.

la 22.7.
Muhos-Joensuu 15.00

su 30.7.
Joensuu-Oulu 13.00

ke 2.8.
Siilinjärvi-Joensuu 18.00

pe 4.8.
Joensuu-Kempele 18.00

su 6.8.
Joensuu-Kajaani 13.00

Joensuun Maila on tällä hetkellä lohkossaan toisena. Lohkon neljä parasta jatkavat välieräpareina 1-4 ja 2-3. Otteluparien voittajat pelaavat lohkovoitosta ja lohkon voittaja pelaa länsilohkon voittajaa vastaan pääsystä Naisten Ykköspesikseen.

Sarjataulukko 20.7.2017

O 3p 2p 1p 0p Ju P
1 Siilinjärvi 10 5 3 1 1 152-68 22
2 Joensuu 9 5 2 1 1 115-66 20
3 Oulu 10 3 2 2 3 106-75 15
4 Kempele 9 2 4 0 3 60-65 14
5 Oulunsalo 9 2 2 4 1 112-79 14
6 Muhos 10 3 1 2 4 76-77 13
7 Kajaani 9 2 1 1 5 61-126 9
8 Kuopio 10 1 0 0 9 47-173 3

 

Otteluruuhkaa

Joensuun Mailan naisilla ja vanhemmilla tyttöjunioreilla oli viikonloppuna aikamoista otteluruuhkaa. Perjantaina B-tytöt pelasivat Lapualla, lauantaina C-tytöt Tyrnävällä ja Maakuntasarja oli vierailulla Varkaudessa. Sunnuntaina Suomensarja pelasi Oulunsalossa ja samaan aikaan Maakuntasarja tahkosi Mehtimäellä Jyväskylää vastaan.

Melkoinen määrä pelejä ja matkustamista lyhyelle aikaa, kun ottaa huomioon, että iso osa tytöistä pelaa useampaa sarjaa. Joman tyttöjuniorituotannossa on kuitenkin niin paljon pelaajia(B-tytöt + C-tytöt kaksi joukkuetta + D-tytöt kaksi joukkuetta), että tästäkin otteluruuhkasta selvittiin.

Viikonlopun tiukat kampailut päättyivät lukemiin:

B-tytöt Lapua – Joma 1-0

C-tytöt Tyrnävä – Joma 0-1

Maakuntasarja Varkaus – Joma 0-2

Suomensarja Oulunsalo – Joma 1-0

Maakuntasarja Joma – Jyväskylä ?-?.

Osumia ja ohiheittoja

Suomensarjan edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa Joensuu – Oulunsalo paremmuus ratkesi Jomalle vasta kolmannen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Tiukkaa taistelua pisteistä käytiin myös Oulunsalon Vasaman kotikentällä ja tämän runsasjuoksuisen ottelun vei kotijoukkue Oulunsalo nimiinsä 1-0(13-7, 5-5).

Jomalta palkittiin jokeripaidassa pelannut Henna Hakulinen ja kolmoskoppari Veera Ahvanainen. Hennan lyöntipeli oli kohdallaan ja hän löi joukkueelleen peräti 9 juoksua. Veeran saaliina oli yksi lyöty ja kaksi tuotua juoksua + 6 kärkilyöntipistettä.

Oulunsalon parhaiksi valittiin kolme juoksua lyönyt kakkospolttaja Sini Grip ja kunnarin + tavallisen lyönyt ja 4 juoksua tuonut ykkösvahti Sara Heikkilä.

Ensimmäisen jakson alku oli tasaista. Oulunsalo nykäisi neljän juoksun johdon heti ensimmäisessä sisävuorossaan. Joma pysty kaventamaan tilannetta 4-2, mutta sitten vastustajalle annetut kolme juoksua harhaheitolla veivät vierasjoukkueen parhaimman terän ja Oulunsalo voitti jakson lopulta 13-7.

Toisella jaksolla puolestaan Joma lähti viemään peliä. Hakulisen ja Sini Suihkon lyönneillä se johti jaksoa jo 1-5, mutta Oulunsalo hiipi takaa ja Sini Gripin lyönneillä ja harmittavalla harhaheitolla kotijoukkue tuli kolmannessa vuorossa jo juoksun päähän 4-5. Jakson tasoitusjuoksun 5-5 tehtailivat viimeisen vuoron tasoittavalla Linda Kemppainen/Sara Heikkilä.

B-tyttöjen pistetili ei karttunut

Joensuun Mailan B-tytöt eivät saaneet pisteitä mukaansa Lapualta. Perjantai-iltana 7.7 pelatussa alemman jatkosarjan ottelussa kotijoukkue Lapuan Virkiä vei voiton toisen jakson paremmalla lyöntipelillään. Ensimmäisen jakson joukkueet pelasivat tasan 2-2, mutta toisen jakson kotijoukkueen seitsemän juoksun rynnistykseen ei Joma pystynyt vastaamaan.

Joensuulta palkittiin joukkueensa molemmat juoksut lyönyt lukkari Hanna Toivanen ja numerolla 2 pelannut ykkösvahti Iida Nupponen.

Lapuan palkinnot pokkasivat kunnarin ja kaksi tavallista lyönyt jokeri Eveliina Mäkelä ja joukkueensa kärkenä pelannut kakkoskoppari Neea Mattila.

Ottelun ratkaisut tapahtuivat kentällemenoissa ja kotiutuksissa, joissa Lapua oli selkeästi parempi. Se sai etenijänsä tyhjälle kentälle 14 kertaa Joman 7 vastaan ja kotiutti kolmospesältä 50% tehoilla. Joma onnistui kotiuttamaan vain kaksi kertaa kahdestatoista kotiutusyrityksestään. Kakkos ja kolmosvälit kumpikin pelasi suurin piirtein samoilla tehoilla.

B-tytöt pelaavat seuraavan ottelunsa 31.7 Kajaanissa.

 

B-tytöt aloittivat voitolla alemman loppusarjan

Kotijoukkue Joensuun Maila oli pelannut edellisen Tyttöjen Superpesispelinsä kolme viikkoa sitten(13.6) ja se näkyi hieman alkujakson peliotteissa. Etenkään sisäpeli ei tahtonut lähteä rullaamaan ja taululle ehti rapsahtaa nopeaan tahtiin ristejä, ennen kuin joukkue sai rakenneltua kotiutustilanteita. Osavaikutus kotijoukkueen alkupelitahmeuteen oli myös vastustajan ulkopelillä ja lukkari Josefina Rajaniemellä, joka syöttötyöskentelyllään vaikeutti Joman pelaajien lyöntiratkaisuja.

Kolme ensimmäistä vuoroparia mentiin tasaisissa merkeissä juoksun erolla, mutta sitten Joma nykäisi neljännessä vuorossa neljä juoksua ja otti jaksovoiton, kun Oulainen ei enää tähän kotijoukkueen loppukiriin kyennyt vastaamaan.

Toisen jakson Joensuu hoiteli selvin numeroin ja Oulaisen kotiutusmahdollisuudet jäivät yhteen yritykseen.

Jomasta palkittiin tehot 1+2 saalistanut kolmosvahti Aino Mononen ja neljä juoksua lyönyt jokeri Anni Suihko. Oulaisten parhaat olivat kovakätinen kolmoskoppari Siiri Rautio ja lautasen äärellä alkupelissä vastustajaa ahtaalla pitänyt Josefiina Rajaniemi.

l jakso

Joma aloitti sisältä. Keula meni hyvin kentälle, mutta kun vaihtolyönnit tarttuivat vastustajan räpylään, jäi heti kaksi ensimmäistä peluria pesäväleille. Yhden kotiutusyrityksen kotijoukkue pystyi kuitenkin vielä kahden palon rasittamana tekemään, mutta Siina Surakka, joka pelasi tänään sisäpelin 100% tehoilla 9/9, jäi askeleen päähän kotipesäturvasta.

Oulainen pelasi saman pituisen (7 lyöjää) sisävuoron, sai kaksi kotiutusyritystä, joista toisesta onnistui tekemään johtojuoksun.

Toinen sisävuoro kulki Jomalta paremmin. Hanna Toivasen ja Siina Surakan kotiutukset siivittivät kotijoukkueen pyörittämään melkein kaksi kertaa lyöntikierrosta ympäri ja Joma siirtyi 3-1 johtoon. Juoksut toivat Mononen, Oona Aro ja Sini Suihko.

Oulainen tuli tasoihin 3-3 Miisa Ylikuljun välilyönnillä ja yhdellä harhaheitolla. Enempään ei vierasjoukkueella ollut mahdollisuuksia, siitä piti huolen Joman lukkari hyydyttämällä kolme takapaloa mailanvarteen.

Kolmannessa vuorossa Joma sai kaksi juoksua Oulaisten yhtä vastaan ja neljänteen vuoroon lähdettiin kotijoukkueen yhden juoksun johtoasemassa.

Neljäs vuoro toi kotijoukkueelle jaksovoiton ja antoi vahvat suuntaviitat toiselle jaksolle. Joman sisäpeli kulki nyt mallikkaasti. Kakkoskärki Reeta Juntunen/Sanni Ahvanainen paineli pesävälejä, eikä vierailijoiden ulkokenttä pystynyt heitä ennen kotipesää pysäyttämään. Anni Suihko löi molemmat kotiin. Mononen ja vanhempi Suihko ehtivät vielä kotiin Iida Nupposen ja Surakan lyönneillä ennen vuoron vaihtumista.

Oulaisten sisäpelistä ei enää löytynyt puhtia, eikä lisävaihdetta ja niin se jäi Joman ulkokentän puristuksessa yhteen ainoaan kakkostilanteeseen.

ll jakso

Toinen jakson käsikirjoitus noudatteli pitkälti ensimmäisen jakson viimeistä vuoroparia. Joma hyökkäsi kotiin kymmenen kertaa, joista vain yhden Oulaisten ulkokenttä pystyi torjumaan. Vahvan sisäpelin lisäksi Joman ulkopeli oli tiivistä ja vierailija Oulainen sai tyytyä yhteen kolmostilanteeseen. Joensuu voitti jakson selkeästi 9-0.

Tyttöjen Superpesiksen alkusarja pelattiin yksinkertaisena ja kustakin lohkosta kolme parasta selviytyi ylempään jatkosarjaan. Joensuun Mailan toukokuun alun ensimmäiset pelit menivät hieman alakanttiin, eivätkä Joman tytöt ehtineet, alkusarjan loppua kohti parantuneilla peliotteilla, kapuamaan enää kovassa alkulohkossa ylemmän jatkosarjan rappusille. Alkulohkosta D jatkoon menivät Oulu, Kempele ja Tyrnävä.

Nyt Jomalla on hyvä tilaisuus loppukauden peleissään rakentaa ja harjoitella seuraavan kauden pelikuvioita, sillä kovin moni ei tästä joukkueesta vielä ”vanhene aikuisten tylsään maailmaan”……

Joma B-tytöt pelaavat seuraavan kotiottelunsa 10.8. Vastustajana on Siilinjärvi ja peli alkaa klo 18:00.

Kuvia pelistä>>>>

************************************************************************************************

 

 

Voitto ja kaksi sarjapistettä maratonpelistä la 17.6.

Joma – Oulunsalo 2-1k (7-6, 3-5, 0-0, 3-2)

Auringonpaistetta, +24C lämpöä, tuimaa taistoa sarjapisteistä. Näitä kaikkia koettiin Mehtimäen lauantai-iltapäivässä, kun JoMan naiset taistelivat sarjapisteistä.
Vierailija Oulunsalon Vasama oli lyönyt edellisillan pelissään Kuopiossa huimat 34 juoksua ja niissä fiiliksissä joukkue jatkoi myös Itä-Suomen kierrostaan Joensuussa.
Vasaman naiset löivät palloa lujaa ja kotijoukkue Joensuun Mailalla oli täysi työ pysyä vauhdissa mukana.
Lopulta kotijoukkueen taistelu palkittiin. Vaiherikkaiden pelitilanteiden ja 21 kotiutuslyöntiparin jälkeen Joman naiset saivat tuulettaa voittoa kotiyleisönsä edessä.
Otteluun lyöjille toi oman vaikeutensa hienoinen vastatuuli. Se nosti välilyöntien lentorataa ja niinpä joukkueiden nopeat takakenttäpelaajat, Joman Ahvanaisen sisarukset ja Vasaman Jokela&Jyrinki, juoksivat tukuittain koppeja hanskaansa.

Kotijoukkueesta palkittiin kakkospolttaja Tiia Myllylä ja kolmosvahti Sini Suihko.
Vierilijoiden parhaiksi arvostettiin ensimmäisen jakson jokerina pelannut ja toisen jakson kolmospolttajan tontilla pelannut Sini Grip sekä kakkospolttaja Linda Kemppainen.

l jakso
Joma johti ensimmäisen vuoroparin jälkeen Iida Nupposen hienolla kakkospuolen läpilyönnillä peliä 2-0. Lyönti tuotti Iidalle kunnarin ja edellä pinkoi ykköseltä kotiin saakka Ahvanaisen Veera.
Toisessa vuorossa Joman ulkopeli oli hieman tahmeaa, polttoheittoihin tuli hienoista varovaisuutta ja Oulunsalo tasoitti tuota pikaa pelin tilanteeseen 2-2. Sitten Johanna Pieniniemen läpilyönti, kunnari + tavallinen, vei vieraat 2-4 karkumatkalle.
Jomallakin oli toisessa ja kolmannessa vuorossa kotiutuspaikkoja, mutta keppiin ei käynyt, eikä juoksuja tullut.
Oulunsalo takoi pari juoksua lisää ja viimeisen tasoittavalle kotijoukkue tuli neljän juoksun takamatkalta.
Joma saikin rakenneltua ajolähtötilanteita, joista kaksi ensimmäistä kuivui kuitenkin kopiksi ja paloksi, mutta kolmannesta Riikka Kilpeläinen löi kahden palon tilanteessa kavennusta 3-6 kotiuttamalla Siina Surakan. Tiina Myllylä/Sanni Ahvanainen kuroivat eroa lisää kiinni juoksun verran.
Sitten, tilanteessa 4-6 ja kaksi ristiä taululla, vierasjoukkueen ulkopeli hajosi ja Joma sai lopulta helpohkon jaksopisteen harhaheiton ja vapaataipaleiden avustuksella.

ll jakso
Joma aloitti sisältä hyvin. Numerot 1,2,3 täyttivät pesät ja nelonen löi juoksun. Siihen se sitten kova startti pysähtyi, kun ensimmäisen jakson lopussa hieman hapuillut Oulunsalon lukkari palasi omalle tasolleen ja tehtaili Joman pelaajista kaksi takapaloa ykköselle.
Ensimmäisellä sisävuorollaan Oulunsalo ei vielä päässyt peliin mukaan. Joman ulkokenttä nappasi nopeasti kolme paloa kakkostaipaleelle, eikä vastustajalla ehtinyt käydä mailan varressa kuin neljä lyöjää.
Kotijoukkue ei pystynyt tuomaan hyvää ulkopelivirettään sisäpelin puolelle ja jäi toisessa vuorossa juoksuitta. Kotiutuspaikkoja oli kyllä kolmesti, mutta lyöntivaihtoehdot jättivät toivomisen varaa.
Oulunsalo sai tasoitusjuoksunsa 1-1 Sini Gripin määrämittaisella kakkosrajanäpäytyksellä.
Kolmannessa vuorossa Joma siirtyi taas juoksulla johtoon. Kilpeläinen löi ja Nupponen toi 2-1.
Pitkään ei johto kestänyt. Oulunsalo tuli tasoihin ja meni kahdella juoksulla ohi 2-4. Yksi juoksu tuli hyvällä välilyönnillä, kahdessa muussa ulkopelaaja hypisteli palloa ratkaisevan hetken liian pitkään.
Neljännessä vuorossa kotijoukkue oli toistaa ensimmäisen jakson loppukiritemppunsa. Kahden palon tilanteessa ulkokentän heitto karkasi ja Joma oli jo juoksun päässä 3-4. Jaksovoitto jäi kuitenkin Oulunsalolle, kun Henna Hakulinen reväytti jalkaansa kakkospesäkilvassa, eikä enää pystynyt kunnolla etenemään kolmoselle saakka.
Supervuorosta haettiin ratkaisua.

Supervuoro
Ratkaisua ei löytynyt supervuorosta. Oulunsalo aloitti sisältä, mutta yritys jäi viiden lyöjän mittaiseksi. Joman etukenttä oli ohittamaton. Iida Nupponen haki kaksi kertaa lyhyen vaihtolyöntiyrityksen ja teki niistä palot kakkoselle. Kerran Oulunsalo pääsi yrittämään kotiutusta lyhyellä, mutta ei Senna Surakkaa kahta kertaa samassa pelissä yllätetä. Hyvä haku, heitto lukkarin räpylään ja vuoron vaihto.
Joman sisävuoro oli pidempi, mutta ei tuloksekkaampi. Kaikki pelaajat, loukkaantunutta Hakulista lukuun ottamatta, pääsivät lyömään, mutta ottelun voittojuoksun tekeminen jäi haaveeksi.

Kotiutuslyöntikilpa 1 – viisi paria
Oulunsalo Laura Niinimaa / Annika Toikka 0-1
Joensuu Tiia Myllylä / Sini Suihko 1-1

Kotiutuslyöntikilpa 2 – kolme paria
Oulunsalo sai juoksunsa vapaalla, kun syöttötuomari tulkitsi syötön matalaksi 1-2
Joensuu Jenna Turunen / Veera Ahvanainen 2-2

Kotiutuslyöntikilpa 3 – kolme paria
Oulunsalo ei saanut juoksuja
Joensuu Hanna Toivanen / Iida Nupponen 3-2

Ottelu kesti 2h 49 min. Katsojia 79

RUNSAASTI KUVIA OTTELUSTA KUVIA-ALASIVULLA!

 

Joman Suomarin naisille puhdas voitto ja lohkon piikkipaikka su 11.6.

Kempele – Joma 0-2 (8-1, 5-6)

Joensuun Mailan naisjoukkue haki sunnuntaina kolme pistettä Kempeleen siniseltä tekonurmelta. Helpolla voitto ei tullut, vaikka ensimmäisen jakson lukemat ennustivatkin ihan muuta.
Toisella jaksolla Kempele sai sisäpelinsä kulkemaan ja laittoi Joman naiset ahtaalle johtaen koko ajan jaksoa neljännen tasoittavalle asti.
Viimeisessä sisävuorossaan Joma tuli ensimmäisen kerran tasalukemiin Henna Hakulisen lyönnillä. Jakson voittojuoksun ja kolmen pisteen saaliin vierailijoille toi nuori pesislupaus, vielä C-ikäinen Senna Surakka, kun Kempeleen heitto karkasi kiinniottajan ulottumattomiin.
Jomalta palkittiin ykköspalkinnolla kolme juoksua lyönyt mainio lukkari Hanna Toivanen ja kakkospalkinnolla kunnarin ja neljä tavallista juoksua paukutellut kolmospolttaja Henna Hakulinen.
Kempeleen palkinnot saivat kopparit Noora Kjellman ja Veera Törmä.
Joensuun lyöntivoimaisesta joukkueesta onnistui hyvin myös Riikka Kilpeläinen lyöden neljä juoksua. Kovinta kiirettä pitivät Iida Nupposen jalat, ehtien neljä kertaa kotipesän turviin.

l jakso
Ensimmäinen jakso oli vierasjoukkue Joensuun selvää hallintaa. Se löi taululle tylyt 0-8 lukemat, ennen kuin kotijoukkue Kempele sai juoksun aikaiseksi viimeisessä sisävuorossaan. Parhaiten jakson kulkua kuvastaa lyöjä tilasto, jossa Jomalta kävi lyömässä 57 pelaajaa Kempeleen 27 vastaan.

ll jakso
Tauolla Kempele oli päättänyt tehdä tästä vielä pelin ja onnistuikin aikeissaan hyvin. Ensimmäisellä jaksolla ykköstilanteen purku oli joukkueelle vaikeaa, mutta nyt Kempele täytteli takapesiä, yritti viidesti kotiutusta ja onnistuikin niissä kolme kertaa, ennen kuin Joma lopulta sai vuoronvaihtoon oikeuttavan kolmannen palon aikaiseksi.
Omalla sisävuorollaan Joma kavensi juoksulla, mutta Kempele lisäsi heti seuraavassa vuorossa juoksutiliään.
Tämä olikin kolmen ensimmäisen vuoroparin käsikirjoitus. Kempele täytteli hyvin takapesiä ja nappasi niistä pari juoksua lisää.
Jomalla oli vaikeuksia pesäväleillä ja muutama turha ykköspalokin vaikeutti tilanteiden rakentelua. Hyvillä kotiutuslyönneillä se pystyi kuitenkin hyödyntämään vähäiset kolmostilanteet ja roikkui juoksun päässä pelissä mukana.
Neljäs vuoropari toi sitten ratkaisun. Joma hyydytti ulkopelillään vastustajansa aikeet. Lukkarin johdolla se tehtaili sisäpelaajista kaksi ristiä ykköselle ja yhden kolmoselle.
Hyvä ulkovuoro toi puhtia myös sisäpeliin ja Joma pystyi tekemään kaksi pelin suoraan voittamiseen tarvittavaa juoksua.

Joensuu on pelannut kuusi ottelua, saaliina on 15 pistettä ja pohjoislohkon kärkipaikka.

Seuraavan kerran Joma pelaa lauantaina 17.6 klo 14:00 Mehtimäellä Oulunsaloa vastaan.

 

Tässä virallinen Suomarin ja B-tyttöjen yhteinen joukkuekuva:

Ylärivi: pj Anssi Raitala, Iida Nupponen, Sini Suihko, Sanni Ahvanainen, Anni Suihko, Marjatta Luostarinen, Veera Ahvanainen, Ona Aro, Siina Surakka, Henna Hakulinen, valmentaja Jutta Surakka, 2.pj Ville Ikonen.

Välirivi: Kiia Laakkonen, Senna Surakka, Mira Kettunen, Veera Auvinen

Eturivi: Riikka Kilpeläinen, Jenna Myllynen, Tiia Myllylä, Reetta Juntunen, Aino Mononen, Hanna Toivanen.

Kuvasta puuttuu: Jenna Turunen, Ella Vasarainen, Eveliina Heikkinen

”Joman tytöt” pelaavat Naisten suomensarjaa ja B-tyttöjen Superpesistä.

Tervetuloa paikan päälle näkemään ja kokemaan iloista pesistunnelmaa. Ei pääsylippuja, kioski toimii!

Tässä ”epävirallinen” joukkuekuva suomarin voitokkaan Muhos-ottelun jälkeen su 14.5. Virallinen foto on tulossa!

Kuvassa ylhäällä (oik.) Iida Nupponen, Sanni Ahvanainen, Ville Ikonen, Hanna Toivanen, Anssi Raitala, Veera Ahvanainen, Sini Suihko, Mira Kettunen ja Riikka Kilpeläinen.

Alarivissä (oik.) Marjatta Luostarinen, Veera Auvinen, Henna Hakulinen, Tiia Myllylä ja Siina Surakka.

Kuvasta puuttuu: Jenna Turunen, Jenna Myllynen, Senna Surakka, Aino Mononen, Reetta Juntunen, Ona Aro ja Ella Vasarainen.

Otteluohjelma
Joman naisten Facebook

Yhteystiedot:

pelinjohto:

Anssi Raitala, Ville Ikonen

valmentaja:
Jutta Surakka
jutta.surakka@gmail.com
040-7687245