Otteluohjelma

Joman naisten Facebook

 

Kesän viimeinen maakaripeli

Joensuun Mailan naisten maakuntasarjan joukkue pelasi kesän viimeisen pelinsä torstaina Niininaaralla. Vastustaja Siilinjärven Pesis oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli ja vei jakson vakuuttavasti nimiinsä 14-2. Toisella jaksolla nähtiin tasaisempi kamppailu. Joensuun sisäpeliratkaisuihin tuli lisää rohkeutta ja ulkopeliin pitävyyttä. Joma johtikin jaksoa neljännen vuoron tasoittavalle saakka, jossa Siilinjärven rutinoitunut joukkue pystyi tekemään voittoon tarvitut kaksi juoksua. Jakso päättyi 2-4.

Jomalta palkittiin ykköspalkinnolla linjassa tärkeitä koppeja räpyläänsä nappaillut Aada Koistinen ja kakkospalkinnolla toisen jakson hyökkäyksen lyönnillään aloittanut Anni Päivinen. Siilinjärven palkinnot saivat Heini Kiviluoma ja joukkueensa kapteeni Jonna Jormalainen.

Joensuun Mailan joukkue sijoittui alkulohkossaan kolmanneksi. Siilinjärvi voitti alkulohkon ja jatkaa pelejään karsinnoissa suomensarjaan noususta.

I jakso

Siilinjärvi karkasi avaralla Niinivaaran kentällä harhaheitoilla heti kahden juoksun johtoon. Kun sitten juoksutili oli auki, niin lyönnitkin alkoivat osua kohdalleen ja vierasjoukkue vyöryttikin, etenkin kolmannen vuoron viidellä juoksullaan, selvän jaksovoiton. Vahvinta vääntö esitti Siipen Janika Niskanen lyömällä jaksossa kunarin ja kolme tavallista juoksua.

Joma sai juoksutilinsä auki kolmannessa vuorossa. Oona Majoinen löi ja Essi Majoinen toi kavennusjuoksun. Neljännessä vuorossa asialla olivat juoksun arvoisesti Martta Turpeinen ja Aada Koistinen.

II jakso

Toinen jakso oli Joman joukkueelta kauttaaltaan parempaa pelaamista. Ensimmäisessä vuorossa kumpikaan joukkue ei saanut juoksuja, mutta toisessa vuorossa Joman pelinrakentelu onnistui ja Anni Päivinen&E. Majoinen siirsivät kotijoukkueen 1-0 johtoon. Kolmannessa vuorossa Joman Sara Kujanen ja Siiri Turpeinen lisäsivät johtoa 2-0. Siilinjärven kavennusjuoksu tuli harhaheitolla.

Neljännessä vuorossa Joma ei pystynyt enää kasvattamaan juoksutiliään ja ratkaisu jäi neljännen vuoron ulkopelitaistelun varaan. Joman hyvästä ulkopelistä huolimatta Siipe sai takapesiä täyteen ja tuli Siiri Pulkkisen lyönnillä tasoihin ja Rebecca Penttisen lyönnillä jaksovoittoon 2-3.

Joensuun Mailan maakuntasarjan joukkue koostuu C ja D-ikäisistä pelaajista ja vaikka maakarin pelit tältä kesältä päättyivätkin, nähdään nuoret pelurit pesiskentillä vielä ikäluokkiensa aluesarjapeleissä.

Kuvia pelistä>>>>

 

NSS / Voitto ensimmäisestä finaalipelistä

Joensuun Maila otti voiton Siilinjärven Pesiksestä naisten suomensarjan pohjoislohkon ensimmäisessä loppuottelussa. Keskiviikkoiltana Mantun Montulla käyty ottelu ratkesi vasta supervuoroparissa, jossa Joma oli 4-2 parempi.

Joensuun ykköspalkinnon sai joukkueensa juoksuhanat toisen jakson kolmannessa vuorossa avannut  jokeri Riikka Kilpeläinen ja kakkospalkinnon supervuoroparin lyönneillään ratkaissut jokeri Henna Hakulinen. Siilinjärven palkinnot saivat jokeri Noora Pulkkinen ja kolmospolttaja Pinja Kesti.

Toinen osaottelu pelataan lauantaina 19.8 Joensuussa Mehtimäellä klo 13 ja tarvittaessa kolmas Siilinjärvellä sunnuntaina klo 12. Kahdella voitolla jompikumpi joukkue menee karsimaan paikasta Ykkössarjaan kaudelle 2018.

I jakso 10 – 2

Ensimmäistä jaksoa hallitsi kotijoukkue Siipe. Se piti vastustajansa nollilla kolme vuoroparia ja löi tylysti taululle itse kymmenen juoksua. Joma sai juoksutilinsä auki vasta viimeisessä vuorossa. Joman tilanteiden rakentelu oli koko jakson ajan nihkeää ja lyöjäjokerit Kilpeläinen ja Hakulinen pääsivät lyömään vasta neljännessä vuorossa. Kumpikin onnistui suorituksessaan juoksun arvoisesti ja vierasjoukkue pääsi hieman paremmalla mielellä tauolle.

II jakso 5 – 6

Tauko oli Joensuulle tarpeen. Se aloitti toisen jakson ulkona ja nyt ulkopeli oli taas totutun vahvaa. Siilinjärvi sai ensimmäisessä vuorossa kolme juoksua, mutta Joma pystyi kaventamaan omalla sisävuorollaan tilannetta Hanna Toivasen lyömällä ja Iida Nupposen tuomalla juoksulla.

Toisen vuoroparin jälkeen Siilinjärven johto oli jo 4-1, mutta ei Joma olut vielä luovuttanut. Se piti kolmannessa vuorossa vastustajan juoksuitta ja löi hurjassa, kahdeksantoista lyöjän sisävuorossaan viisi juoksua. Joman rynnistys oli kova ja painopiste alkoi hiljalleen siirtyä vierasjoukkueen puolelle. Jakso päättyi Joensuun voittoon 6-5.

Supervuoro 2 – 4

Joma aloitti ulkoa. Siipen kymmenestä lyöjästä kaksi pääsi kolmoselle ja sieltä kotiin Noora Pulkkisen ja Jenni Gladin lyönneillä. Joman ulkokenttä oli lähellä torjua nämä yritykset ja etenkin ensimmäinen juoksu oli todella niukka ja vain Roosa Lappalaisen juoksuvoima käänsi sen kotijoukkueen voitoksi.

Joman sisävuorossa ensimmäisen kotiintuloyrityksen torjui kolmoskoppari Miia Köninki kovalla heittokädellään. Sitten ajolähtötilanteessa jokeri Henna Hakulisen ensimmäinen lyönti toi kotiin Hanna Toivasen, toisella lyönnillä kotiin ehti Tiia Myllylä ja kolmas, aivan ottamaton kentän puhkaisu, toi Jomalle Veera Auvisen jaloilla ottelun voittojuoksun ja lisäbonuksena Henna kiersi itse vielä kunnarin.

Kuvia pelistä>>>>

B-tytöt voittoon tasaisessa kamppailussa

Joensuun Maila taisteli voiton tyttöjen superpesiksen ottelussa Kempeleessä. Tasaväkisessä ottelussa Joma löi yhden juoksun enemmän ja se tuli supervuoroparissa, jossa Suihkon sisarukset Anni ja Sini ratkaisivat pelin joukkueelleen. Varsinaisella peliajalla kumpikin joukkue löi kymmenen juoksua. Ensimmäinen jakso päättyi Jomalle 3-5 ja toisen vei Kempele lukemin 7-5.

I jakso

Ensimmäisen vuorossa molemmat joukkueet saivat kaksi juoksua. Toisessa vuorossa Joma kasvatti johtoaan kolmella, eikä kotijoukkue Kempeleen Kiri pystynyt kaventamaan enää kuin yhdellä kolmannessa vuorossa.

II jakso

Toinen jakso lähti käyntiin samalla tavalla. Ensimmäinen vuoro tasan 2-2, mutta sitten puolestaan Kempele nykäisi kolmen juoksun kaulan ja kasvatti juoksumääräänsä vielä kolmannessa vuorossa seitsemään. Joma ajoi sinnikkäästi vastustajaa takaa ja pystyi kolmannen ja neljännen vuoron sisäpelillään kaventamaan eroa, mutta jäi kuitenkin lopulta kahden juoksun päähän. Jakso päättyi Kirille 7-5.

Supervuoro

Supervuorossa Joma aloitti ulkoa ja torjui Kempeleen kaksi kotiintuloyritystä paloiksi. Yksi risti oli tullut jo aikaisemmin ykköselle.

Hyvillä tehoilla koko ottelun pelannut Joman kärki (Aino Mononen 0/3 kärkilyönnit 6/7 86%, Sini Suihko 0/3 kärkilyönnit 7/10 70%, Kiia Laakkonen 1/2 kärkilyönnit 6/8 75%) aloitti sisävuoron hyökkäyksen. Kiia joutui poistumaan koppilyönnin myötä kakkoselta, Aino paloi niukasti kolmoselle, mutta Sini sinne pääsi ja sieltä Anni Suihko löi Sinin kotiin ja ottelun voittojuoksun joukkueelleen.

Jomalta palkittiin sieppari Kiia Laakkonen ja kakkospolttaja Anni Suihko. Kempeleen palkinnot menivät kakkosvahti Essi Leinoselle ja jokeri Emilia Sorvistolle.

Joensuun Mailan b-tyttöryhmä oli matkassa nuorella kymmenen pelaajan joukkueella. Silti tulivoimaa riitti ja muun muassa Annit, Suihko ja Päivinen, löivät kumpikin kolme juoksua joukkueelleen. Lautasen ääressä esiintyi ensimmäistä kertaa tyttöjen superpesiksessä Janni Haavistola.

Ottelutilastot>>>>

Seuraavan ottelunsa B-tytöt pelaavat perjantaina 18.8 klo 17:30. Vastustajana on Vähäkyrö.

Kova taistelu toi paikan lohkofinaaliin

Joman naiset olivat kuunnelleet pelinjohtajansa puhetta pelibussissa lauantai-iltana tappiolisen Oulunsalopelin jälkeen. Anssi totesi rauhalliseen tapaansa: ”Jos meinataan jatkaa vielä tänä kesänä, on huomenna pelattava hyvin”.  Sanat olivat menneet yön aikana alitajuntaan ja joukkue sananmukaisesti taisteli tiensä jatkopeleihin. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen sisäpeli ei vielä toiminut toivotulla tavalla ja Oulunsalo vei jakson toisen vuoroparin suorituksillaan, jossa se sai neljä juoksua. Jakso päättyi 0-5.

Toisella jaksolla se kuuluisa kärmeskeitto, jota Joman valmennustroikka Anssi Raitala- Ville Ikonen – Jutta Surakka, useiden satojen superpesispelien kokemuksella joukkueelleen tauolla juotti, alkoi vaikuttamaan. Kotijoukkue johti jaksoa alusta loppuun ja lukemista 4-2 lähdettiin hakemaan paremmuutta supervuoroparista. Siinä Riikka Kilpeläisen ja Reetta Juntusen upeat merkatut lyönnit veivät Joman 2-0 johtoon. Tasoittavallaan Oulunsalo sai vain yhden juoksun ja Joensuun Mailan naiset pääsivät riemukkaaseen voitontanssiin ja tilaamaan pelibussia keskiviikoksi Siilinjärvelle. Siellä alkaa kolmen ottelun sarja, jossa ratkaistaan lohkomestaruus ja se mikä joukkue osallistuu vuoden 2017 ykköspesiskarsintoihin.

Jomalta palkittiin tärkeissä paikoissa ulkopelisuorituksillaan paloja tehneet kolmospolttaja Siina Surakka ja sieppari Johanna Myyryläinen. Oulunsalon palkinnot saivat ykkösvahti Sara Heikkilä ja sieppari Laura Niinimaa.

Hyvässä loppukesän säässä yli kaksisataa katsojaa saivat nauttia hyvätasoisesta naisten suomensarjapelistä. Jännitystä ja tapahtumia riitti pelin ensimmäisestä syötöstä supervuoron viimeiseen kiinniottoon kakkospesälle. Oulunsalo oli tuonut mukanaan kannattajajoukkoja ja yhdessä kotikatsomon kanssa syntyi melkoisesti ääntä ja ”henkien taistelua”. Ottelun jämäkkä tuomaristo piti huolen pelin sujumisesta, eikä pesäpallossa liian usein nähtyjä ”suukopuja” päässyt syntymään. Tällaisia hienoja ottelutapahtumia soisi näkevänsä useamminkin.

Kuvia pelistä>>>>

I jakso

Joensuun Maila aloitti ulkovuorossa vakuuttavasti. Oulunsalon sisävuoro pysähtyi neljännen lyöjän kohdalle. Henna Hakulinen taittoi parin etenijän matkan kakkospesälle ja sitten lukkari Hanna Toivanen nappasi kärpäsen ykköseltä. Myös sisävuoron hyökkäys sujui kotijoukkueelta mallikkaasti. Kolme ajolähtöä peräkkäin, mutta niukat kotipesäpalot niistä kaikista lopulta tuli.

Toinen vuoro muutti sitten kaiken. Oulunsalo löi vaihtolyönnin linjaan, jossa se pomppasi hieman oudosti, eivätkä linjapelurit saaneet sitä kiinni, eikä sitä kiinnisaaneet myöskään takapelurit ja vierasjoukkue siirtyi 0-2 johtoon kunnarin ja yhden tavallisen juoksun myötä. Joman ulkopeli muuttui tässä tilanteessa hieman varovaiseksi, eikä se meinannut saada vuoronvaihtoon tarvittavia paloja millään aikaiseksi. Oulunsalo pyöritteli lyöntijärjestystään melkein kaksi kertaa ympäri ja teki kolme juoksua lisää ennen vuoron vaihtumista.

Loppujaksossa ei enää juoksuja nähty. Joensuu sai taas ulkopelinsä normaalille tasolle, eikä laskenut kahdessa seuraavassa vuorossa vastustajaa kuin kahdesti käymään kolmospesällä. Joman sisäpeli sitä vastoin odotutti vielä itseään, eikä joukkue pystynyt hyödyntämään omia kolmostilanteitaan. Jakso päätyi 0-5 lukemiin.

II jakso

Tauon jälkeen kotijoukkue Joensuun Maila otti pelin hallintaansa. Se aloitti sisävuoronsa vahvasti tekemällä heti kaksi juoksua Hanna Toivanen&Veera Ahvanainen ja vapaa&Reetta Juntunen. Nyt kotijoukkueen kasvoilla oli iloinen peli-ilme ja lyönnit alkoivat sattua keskelle mailaa. Toisessa vuorossa Toivanen oli taas asialla ja löi Jomalle 3-0 johtojuoksun. Kotiin pinkoi, loukkaantuneen Marjatta Luostarisen tilalle, jokeripaidasta numerolle yhdeksän nostettu Sini Suihko. Marjatta loukkasi jalkaansa ensimmäisellä jaksolla pallon kiinniottotilanteessa. Oulunsalo jäi kotijoukkueen ulkokentän puristuksessa juoksuitta ensimmäisessä vuorossa ja niin oli käydä myös toisessakin, mutta sitten hutilyönnin jälkeen varmalta näyttänyt kolmas palo vaihtui kavennusjuoksuksi. Loppujaksokin mentiin selvässä kotijoukkueen komennossa. Onnistumiset toivat happea kotijoukkueen peliin, eikä Oulunsalolla ollut oikeastaan missään vaiheessa mahdollisuutta suoraan otteluvoittoon. Kumpikin joukkue teki vielä yhden juoksun kolmannessa vuorossa ja jakso päättyi 4-2.

Supervuoro

Oulunsalon ulkokenttä torjui Joman hyökkäystä ensin kahden palon verran. Ensimmäinen tuli kolmoselle ja toinen kotipesään. Sitten kahden ristin tilanteessa kotijoukkueen sankareiksi nousivat Riikka Kilpeläinen ja Reeta Juntunen. Ensin Kilpeläinen löi Johanna Myyryläisen kotiin ja sitten Juntunen esitti ottelun hienoimman lyöntisuorituksen laittamalla pallon merkistä väliin ja kotiin juossut Hanna Toivanen sai nostella kättä pystyyn jo monta metriä ennen kotipesää. Tämä jäi ottelun voittojuoksuksi sillä Oulunsalo sai sisävuorollaan aikaiseksi vain yhden juoksun. Supervuoro Jomalle 2-1 ja ottelut jatkuvat keskiviikkona Siilinjärvellä.

 

 

Sisäpeli jätti parannettavaa huomiseen peliin.

Oulunsalon kentällä kotijoukkue Vasama hallitsi paremmin hieman puuskittaisesti pyörivät tuuliolosuhteet ja vei toisen jakson vahvalla lyöntipelillä. Kotijoukkueen hyvä vire jatkui myös supervuorossa ja Oulunsalo vei sen 1-0. Ensimmäisen jakson voitti Joensuun Maila ja ratkaisijana oli Johanna Myyryläinen, joka löi viimeisessä vuorossa kakkosjatkeelta kunnarin ja yhden tavallisen. Ennen lyöntiä peli oli tasan 3-3.

Ottelu oli kummankin joukkueen osalta hienoista tuntuman hakemista melkein koko ottelun ajan. Oulunsalo pääsi loppupelissä paremmin omalle tasolleen ja siirsi ottelusarjan ratkaisun sunnuntaille.

Jomalta palkittiin etukentällä hyvin koppeja hanskaansa haalinut Senna Surakka ja kakkospalkinnon sai samanlainen räpylärohmu kolmoskoppari Vera Ahvanainen. Oulunsalon palkinnot menivät takakentän puhkaisseelle Sini Gripille ja Mari Kankaanpääll

I jakso

Joma aloitti ulkona ja pääsi heti torjuntatehtäviin. Kotijoukkue Oulunsalo täytteli takapesiä takomalla palloa väliin. Sieltä sitten 1-0 johtoon kovalla saumalyönnillä. Joma tasoitti vuorollaan 1-1 vapaataipaleella. Tasaisesti mentiin loppujakso neljänteen vuoroon asti, jossa sitten Myyryläinen löi jakson voittojuoksun.

II jakso

Tasaisissa juoksulukemissa mentiin toistakin jaksoa. Kolmannessa vuorossa tilanne oli Joensuulle 2-3, mutta sitten Sini Gripin lyönti jäi 30cm sisälle ja siirsi jaksovoiton Oulunsalon ja ratkaisun supervuoroon.

Supervuoro

Supervuorossa Joma sai kolmostilanteen, mutta kotiinotto ei onnistunut.

Oulunsalon sisävuoroyritys toi ajolähdön ja voittojuoksun.

Kuvia pelistä>>>>

Niukka tappio B-tyttöjen pelistä

Joensuun Mailan B-tyttöjen nuori joukkue pelasi pirteästi Siilinjärven Pesistä vastaan torstai-iltana Mehtimäellä. Tyttöjen superpesistä pelaavasta vakiokokoonpanosta oli mukana vain muutama runkopelaaja ja loput pelipaikat oli miehitetty nuorempien ilkäluokkien tytöillä.

Ensimmäistä jaksoa Joma hallitsi hienokseltaan. Se sai seitsemän kolmostilannetta Siipen viittä vastaan ja saalisti pari kärkilyöntipistettä enemmän, kuin vastustajansa. Tasaisesti edennyt jakso päättyi lopulta tasalukemiin 2-2, kun Siilinjärvi sai neljännessä vuorossa tasoittavan juoksunsa harhaheiton turvin.

Toinen jakso mentiin enemmän Siilinjärven komennossa. Vierasjoukkue aloitti juoksujen teon heti ensimmäisessä vuorossa ja jatkoi samaa rataa koko jakson, tehden vähintään yhden juoksun jokaisella sisävuorollaan. Joma sai jakson juoksunsa kolmannessa vuorossa Jenna Turusen lyödessä Sini Suihkon kotiin. Jakso päättyi 1-6.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen juoksuista vastasivat Oona Majoinen&Aino Mononen ja Jenna Myllynen&Oona Majoinen.

Ottelussa palkittiin Joensuulta ykkösvahti Reeta Juntunen ja jokeri Ona Aro. Siilinjärven palkinnot saivat lukkari Johanna Karjanlahti ja kakkoskoppari Milla Muhonen.

Kuvia pelistä>>>>

 

Voitto ensimmäisessä pudotuspelissä

Naisten suomensarjan pohjoislohkon ensimmäinen välieräkohtaaminen Joensuun Mailan ja Oulunsalon Vasaman välillä käytiin hyvissä olosuhteissa ja tyypillisen pudotuspelikaavan mukaisesti. Ottelun tärkeys toi pelaajien otteisiin hieman ylimääräistä puristusta, joka näkyi etenkin ensimmäisen jakson lyöntisuorituksissa. Joensuu toipui nopeammin ”ottelujännityksestä” ja voitti ensimmäisen jakson 5-2. Tauon jälkeen vierasjoukkue tuli vahvalla sykkeellä peliin mukaan. Oulunsalon lyönneissä alkoi olla voimaa ja tarkkuutta ja kotijoukkueen ulkokenttä oli ajoittain helisemässä. Sitkeällä taistelulla Joma kuitenkin selvisi. Palloja vangittiin hyvin räpylään ja jos se ei siihen heti tarttunut, se haettiin nopeasti peliin mukaan, eikä Oulunsalon muutama vahva läpilyönti ehtinyt tuottaa kunnaria joukkueelleen. Joma voitti jakson 3-1 ja vei ensimmäisen pudotuspelin nimiinsä. Ottelusarja ratkeaa kahdella voitolla ja seuraava peli on lauantaina Oulunsalossa ja kolmas tarvittaessa sunnuntaina Joensuussa.

Jomalta palkittiin kakkospolttaja Henna Hakulinen ja kakkosvahtina rajaa vartioinut Sanni Ahvanainen. Oulunsalon palkinnot saivat kolmosvahti Maria Kankaanpää ja kolmosvahti Linda Kemppainen.

I jakso

Joma ei tahtonut saada ensimmäisessä sisävuorossa vaihtolyöntejään ruutuun. Ne jäivät aika usein lähilaittomiksi, tai sitten nousivat sen verran ylös, että Oulunsalon kopparit ne juoksivat kopeiksi. Johtojuoksun 1-0 Joma pystyi Henna Hakulisen lyönnillä tekemään. Juoksun toi Iida Nupponen. Hakulinen oli vahva myös räpylä kädessään ja hyydytti Oulunsalon ensimmäisen sisävuoron tekemällä kaikki kolme paloa.

Toisessa vuorossa Joman kova rajalyönti kimposi ulkopelaajan räpylän reunasta ja Veera Ahvanainen hyödynsi tilanteen tuomalla kotijoukkueelle 2-0 juoksun. Oulunsalon Sara Heikkilä löi toiseksi viimeisenä lyöjänä saumasta joukkueelleen kavennusjuoksun 2-1. Viimeiselle lyöjälle tarjoutui vielä tasoitustilaisuus, mutta sen Joman ulkokenttä hoiti vuoren varmasti paloksi.

Loppujaksossa Joma teki vielä kolme juoksua lisää ja Oulunsalo yhden. Jakso päättyi 5-2.

II jakso

Ensimmäisessä vuorossa kumpikaan ei pystynyt juoksujen tekoon. Joma oli onnistumisessaan hieman lähempänä, mutta Riikka Kilpeläisen välilyönnin juoksi kopiksi Oulunsalon hyvin liikkunut kolmoskoppari Jonna Jokela.

Toisessa vuorossa Oulunsalo otti johtopaikan sopivan mittaisella pussinpohjalyönnillä. Ulkovuoroon tullessaan Oulunsalo joutui vaihtamaan lukkaria, kun Johanna Pieniniemi etenemistilanteessa loukkasi jalkaansa, eikä kyennyt enää pelaamaan. Lukkarin tontin loppujakson ajan hoiteli jokeri Emma Kemppainen. Ja hyvin hoitelikin, hyydyttämällä syötöillään muun muassa pari Joman kovaa lyöjää mailan varteen. Kotijoukkue pystyi kuitenkin tasoittamaan ja tekemään johtojuoksun 2-1.

Kolmannessa vuorossa vierasjoukkueen tunteet kuumenivat kotikilpatilanteessa. Tilannenäkemystä arvosteltiin kovaäänisesti isoilla kirjaimilla joukkueen ja vaihtopenkin voimalla pitkän aikaa. Pudotuspelien hengen mukaisesti tuomari antoi vierasjoukkueen purkaa ylimääräisiä paineitaan. Päätuomari malttoi hyvin mielensä, piti kortit taskussaan ja lopulta peli pääsi taas jatkumaan.

Kolmannessa vuorossa Joma lisäsi vielä johtoaan ja voitti jakson 3-1.

Kuvia pelistä>>>>

Henna Hakulinen ja Joman naiset järjestivät aikamoisen ilotulituksen

Naisten suomensarjan viimeisessä runkosarjan pelissä ei enää kummallakaan joukkueella, Joensuun Maila ja Kajaanin Pallokerho, ollut kovin paljon mahdollisuuksia muuttaa sarjasijoitustaan. Kajaani olisi puhtaalla voitolla päässyt Kempeleen ohi kuudenneksi, mutta jatkopeleihin heillä ei enää ollut mahdollisuutta. Joensuu oli jo varmistanut pohjoislohkon toisen sijan ja se varmisti Jomalle jatkopelipaikan lohkon välieräpeleissä. Vastustajaksi valikoitui Oulunsalon Vasama. Pelit aloitetaan Mehtimäellä keskiviikkona 9.8. Tästä ottelusarjasta kaksi voittoa ottanut joukkue menee pohjoislohkon loppuotteluun ja saa vastustajan otteluparista Siilinjärvi – Muhos.

Vaikka sarjan jatkopelien kannalta sunnuntain pelillä ei ollut enää merkitystä, niin kaikki suorituspisteet tilastoitiin ja niitä innokkaimmin metsästivät Joman naiset. Henna Hakulinen saalisti ihan hurjat lukemat, 11 lyötyä, 2 tuotua ja kärkilyönnit 14/16 – suoritusprosentti 88 ja ansaitusti ykköspalkinto. Kakkospalkinnon sai kovalyöntinen kolmoskoppari Marjatta Luostarinen. Vaikka lyöntijärjestyksessä Luostarisen edellä lyöneet, Hakulinen / Hanna Toivanen 4 lyötyä / Siina Surakka 4 lyötyä, putsasivat pöytää, jäi  Marjatallekin pari paikkaa ja niistä hän varmasti löi 2 ja toi 3. Kajaanin palkinnot saivat joukkueensa kärkenä viilettänyt ykkösvahti Eerika Määttä ja kakkospalkinto meni kolmospolttaja Suvi Cederqvistille.

Ottelun pöytäkirjassa juoksulukemat ovat aika suuret, mutta numeroitaan tasaisempi ottelu kuitenkin oli. Kajaani pelasi pirteää peliä, mutta kummallakin jaksolla Joman yhden sisävuoron tulitus hyydytti vierasjoukkueen peli-intoa. Ensimmäinen jakso ratkesi jo ensimmäisessä sisävuorossa, jossa Joma teki yhdeksän juoksua. Toisen jakson alku oli tasaisempi aina toiseen vuoropariin saakka, jossa kotijoukkue sitten teki kymmenen eri lyöjän toimesta kolmetoista juoksua. Se jakso oli siinä. Sadekuuro otti välillä aikalisää ottelussa ja sitten taas jatkettiin ja jakso päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon 21-0.

Ottelun lopputulosnumeroihin oli vahva osuus myös kotijoukkue Joensuun vahvalla ulkopelillä. Ensimmäisellä jaksolla Kajaani teki tilanteita, mutta toisella jaksolla vahva lukkaripeli ja tiivis ulkokenttä jätti vieraat vähille takatilanteille.

Maakuntasarja Jyväskylän Valo – Joensuun Maila 6.8.2017

Joensuun Mailan naisten maakuntasarjan joukkue oli pelimatkalla Jyväskylässä varsin nuorella joukkueella. Kapteeni Jonna Litja oli, pelinjohtajan lisäksi, ainut täysi-ikäinen. Muu joukkue koostui kahdesta B-ikäisestä, viidestä C-ikäisestä ja neljästä D-ikäisestä tytöstä. Hyvin joukkue kuitenkin pelasi ja taipui ottelussa vasta supervuoroparin jälkeen. 2-1s(1-8, 16-2, 1-0).

Ensimmäisellä jaksolla Joman joukkue taisteli hyvällä ulkopelillä vastustajan tilanteet vähiin ja ratkaisi jakson käytännössä toisessa vuoroparissa, jossa se teki 5 juoksua. Alkutahdit Joman rynnistykselle löi d-ikäinen jokeri Elli Timonen kakkosrajasta kahden juoksun arvoisesti. Kotijoukkue Valo sai jakson ainoan juoksunsa harhaheiton turvin.

Toiselle jaksolle kotijoukkue Valo tuli erilaisella asenteella ja ratkaisi jakson jo ensimmäisessä vuorossa, jossa se tehtaili 10 juoksua.

Supervuorossa hutunkeiton voittajana Joma valitsi aloittavan sisävuoron ja metsästi tiukasti johtojuoksua. Tilanteiden rakentelu onnistuikin hyvin, mutta kaksi kotiutusyritystä ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Ulkovuorossaan Joma pystyi tylsyttämään Valon kärkietenijät, mutta sitten kokenut Johanna Vikman siirteli edellään Sini Siekkistä kaksi pesäväliä ja kun Vikmanin kolmas lyönti painui maissa polttolinjasta aina koppareille saakka, oli ottelun ratkaisu siinä.

Joman tytöt pelasivat iloisella ilmeellä läpi ottelun ja nuoret pelurit saivat hyvää kokemusta kovista/tiukoista peleistä.

Joman palkitut olivat kolmosvahtina pelannut numero 1 Essi Majoinen ja kakkospalkinnon pokkasi kakkospolttajana häärinyt ja numerolla 4 lyönyt Annika Mutanen.

Kolmen pisteen kotiottelu

Keskiviikon sadepelin jälkeen Joensuun Mailan suomensarjajoukkue palasi taas voittokantaan perjantai-iltana 4.8 kotikentällään Mehtimäellä. Vastustaja Kempeleen Kiri piti kotijoukkuetta tiukoilla kummankin jakson alussa, mutta jaksojen edetessä Joma otti kärkipaikan, eikä siitä luopunut sitten enää. Kärkilyöntien määrässä ykkös ja kakkosväli mentiin suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta kolmosväliä ja kotiintuloja Joma hallitsi selvästi. Kolmosväli meni Jomalle 17-6 ja kotitaival 20-2. Kolmostilanteita Joma sai 29 ja Kempele 7.

Ykköspalkinnon Jomalta ansaitsi sieppari Johanna Myyryläinen ja kakkospalkinto meni kolmospolttaja Siina Surakalle. Molemmat pelasivat vakuuttavaa ulkopeliä ja suoriutuivat hyvin vaihtolyönneistään. Kempeleen palkitut olivat kärkenä hyvin kentälle mennyt kakkospolttaja Veera Törmä ja ykkösvahdin tontilla ahertanut Reetta Törmänen.

Pelinjohtajien mietteitä:

Kempeleen Jari Leinonen; ”Meillä oli hieman vaikeuksia saada joukkuetta tähän peliin. Oli paljon sairastumisia, loukkaantumisia + muita menoja ja päästiin tulemaan Joensuuhun vain kymmenellä pelaajalla. Palkinnot menivät oikein, meillä Veera ja Reetta pelasivat hyvin. Muutama tuomio olisi voinut mennä ihan hyvin meille ja se olisi saattanut muuttaa hieman pelin kulkua. Myös ykköspalojen osuus oli liian suuri, emmekä päässeet kunnolla hyökkäämään. Kyllä Joensuu oli tänään parempi.”

Joman Anssi Raitala; ”Hyvin pelasivat tänään kaikki. Alussa oli hieman vaikeaa, sitten saatiin hyvillä lyönneillä peli aukeamaan ja se toi varmuutta myös ulkopeliin. Hyviä lyöntisiivuja merkistä väliin esitti useampi peluri. Lukkaripeli parani koko ajan loppua kohti ja se tuotti vaikeuksia vastustajalle. Myyryläisen Johanna toi myös lisää voimaa meidän ulkopelikuvioon. Sunnuntaina uudestaan. Runkosarjan viimeinen peli ja Kajaani vastassa”.

I jakso

Ensimmäisessä sisävuorossa Hana Toivasen lyönti vei kärkietenijä Veera Ahvanaisen jaloilla Joman 1-0 johtoon. Kempele sai tasoittavallaan kotijoukkueen kiinni, kun lukkarin piikkarin kärki yliastui tangenttiviivan kahdesti peräkkäin. Tästä ihmettelystä kotijoukkue toipui nopeasti toisessa vuorossa. Riikka Kilpeläinen avasi juoksuhanat 2-1, nimipäiväsankari Veera Auvinen jatkoi 3-1, Sanni Ahvanainen 4-1, toinen Veera(vanhempi Ahvanainen) 5-1, Tiia Myllylä 7-1, ja Hanna Toivanen 10-1. Tästä lyöntimyllystä ei Kempele enää toipunut koko ensimmäisen jakson aikana ja jakso päättyi lopulta kotijoukkueelle 14-1.

II jakso

Toinen jakso oli numerollisesti tasaisempi. Kempele siirtyi juoksulla johtoon ensimmäisessä vuorossa Emilia Sorviston kotiuttaessa Reetta Törmäsen. Joma vastasi vuorollaan kolmesti. Hakulinen/V.Ahvanainen, Kilpeläinen/Nupponen, S:Ahvanainen/Suihko.  3-1. Toisessa vuorossa onnistui Kempeleen Sorvisto/Suni kaventamaan tilanteen 3-2 lukemiin. Siihen vierasjoukkueen juoksut sitten jäivät, kun loppua kohti tiivistynyt Joman ulkokenttä pelasi tilan pois vastustajalta. Kavennusjuoksun jälkeen Kempele pääsi loppujaksossa vain kaksi kertaa vierailemaan kolmospesällä. Joma lisäsi juoksutiliään vielä kolmella ja jakso päättyi kotijoukkueen voittoon 6-3.

Kuvia pelistä>>>>

Joma pelaa seuraavan ottelunsa sununntaina 6.8 Mehtimäellä klo 13.

 

B ja NSS jäivät pinnoitta

Vahvan viikonlopun jälkeen, ei Joman naisjoukkueet, Suomensarja ja B-tytöt, päässeet voittojen makuun. Maanantaina 31.7 Joman tytöt hävisivät supervuoroparin jälkeen Kajaanille 2-1s (2-3, 16-5, 3-2) eikä naisten joukkue keskiviikkona 2.8 Siilinjärvellä saanut otetta pelivälineeseen ja Siilinjärvi vei Naisten pohjoislohkon peli 2-0 (9-1, 5-4).

B-tytöillä on laaja pelaajamateriaali

B-tyttöjen osalta lähitulevaisuus näyttää hyvältä. Kovassa otteluruuhkassa, suomensarja- maakuntasarja – b ja c-ikäisten pelit, Joensuun Maila lepuutti osaa pelaajistaan. Nyt lukkarin tontilla D-ikäinen Oona Majoinen pelasi ensimmäisen Nuorten Superpesispelinsä, löi yhden juoksun ja nappasi joukkueensa ykköspalkinnon. Kakkospalkinnon vei edellisellä viikolla nuorisoleirillä mainiosti pelannut Kiia Laakkonen. Jokeriroolissaan Kiia saalisti 100% tehoilla 6 kärkilyöntipistettä, sekä löi ja toi yhden juoksun. Toisetkin Joman kovasta c-tyttökaartista pelasivat hyvillä tehoilla. Kolmoskoppari Ella Vasarainen toi kaksi juoksua, kolmosvahti Aino Monosen tehot olivat 1+1 ja jokerina Anni Suihko kotiutti kolme kertaa.

Kajaanin ykköspalkinnon sai Naisten Superpesisjoukkueessa pelaava ykkösvahti Roosa Hussa ja kakkospalkinnon jokerilyöjä Inka Koivusalo.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tiukka ja se päättyi juoksun erolla 2-3 Jomalle. Toisella jaksolla Kajaani karkasi ja vei sen isoilla lukemilla 16-5. Supervuoroparissa taas taisteltiin ja siinä oli vuorostaan Kajaani vahvempi juoksuin 3-2).

Joman B-tytöt pelaavat seuraavan ottelunsa torstaina 10.8 Mehtimäellä. Silloin vastassa on vanha tuttu Siilinjärvi.

NSS/Otetta palloon ei tahtonut löytyä

Keskiviikkona 2.8 pelatussa naisten suomensarjaottelussa ei Joma tahtonut saada ensimmäisessä jaksossa otetta palloon, ei räpylällä, ei mailalla. Vastustaja Siilinjärvi hallitsi olosuhteet paremmin, rakenteli ajolähtöjä, löi läpäreitä ja vei jakson nimiinsä 9-1.

Toisella jaksolla myös Joman naiset löysivät pelivireensä uudelleen ja taistelivat jaksovoitosta. Jakso päättyi kuitenkin niukasti juoksun erolla 5-4 Siilinjärvelle ja Siipe otti kolme pelipistettä ja siirtyi yksin lohkon kärkeen. Joma on yhden ottelun vähemmän pelanneena viisi pistettä jäljessä.

Jomalta palkittiin yhden lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Sena Surakka ja kaksi juoksua lyönyt jokeri Riikka Kilpeläinen. Siilinjärveltä palkittiin kovassa lyöntivireessä olleet kolmoskoppari Miia Köninki 1+2 lyötyä ja kakkosvahti Hanna Huttunen 1+4 lyöntitehoilla.

I jakso

Joman ensimmäisen jakson harvoja valopilkkuja oli Riikka Kilpeläinen, joka ensimmäistä kertaa lyömään päästessään löi kolmannessa vuorossa joukkueensa ainoan juoksun. Kotiin ehti Senna Surakka. Muilta osin vierasjoukkueen sisäpeli ei oikein luistanut ja se pääsi yrittämään kotiutusta ainoastaan kolmesti jakson aikana. Sisäpelin nihkeyttä osoittavat myös jakson palot, joita tuli kakkoselle viidesti ja ykköspesälle neljä kertaa.

Siipen sisäpeli rullasi paremmin ja se pystyi tekemään yhdestätoista kotiintuloyrityksestään seitsemän juoksua. Yksi juoksu tuli harhaheitolla ja yksi vapaataipaleella.

II jakso

Toisen jakson Joma aloitti sisältä ja peli oli pirteämpää. Henna Hakulinen siirsi joukkueensa 1-0 johtoon kotiuttamalla Iida Nupposen. Toinenkin kotiutusyritys Jomalla oli, mutta se ei tuottanut tulosta. Siilinjärvi ei Joman kovasta hyökkäyksestä säikähtänyt vaan löi ensimmäisessä sisävuorossaan viisi juoksua, ennen kuin Joensuu sai vuoron katkaistua.

Loppuvuoroissa Joman ulkopeli piti, eikä se laskenut Siilinjärveä enää kotiutustilanteisiin. Toinen vuoro jäi kummaltakin nollille, mutta kolmannessa vuorossa Riikka Kilpeläinen kavensi juoksulla tilannetta lyömällä Senna Surakan kotipesäturvaan.

Neljännessä sisävuorossa Joma tuli taas vahvasti. Ajolähtötilanteista Senna Surakka ja Veera Auvinen onnistuivat kaventamaan tilanteeksi jo 5-4, mutta kolme seuraavaa kotiutusyritystä eivät enää tuottaneet tulosta ja jaksovoitto ja ottelupisteet jäivät Siilinjärvelle.

Seuraava naisten suomensarjapeli on perjantaina 48 Mehtimäellä klo 18. Vastassa Kempele.

Naisjoukkueet vahvoina

Molemmat Joensuun Mailan naisjoukkueet ottivat voitot 30.7 sunnuntaipeleistään. Maakuntasarjan joukkue kohtasi klo 12 Mehtimäellä Varkauden ja väänsi siitä ottelusta voiton supervuoroparin jälkeen 2-1s (4-5, 7-2, 3-0). Mehtimäen otteluruuhkan takia (miesten superin peli klo 17) Suomensarjajoukkue pelasi kotiottelunsa poikkeuksellisesti Viinijärven pallokentällä. Vastustaja Oulu kaatui puhtaasti lukemin 2-0 (10-3, 4-0).

Maakuntasarja Joma2 – Varkaus

Joman C-tytöt palasivat lauantaina pesisleiriltä Oulusta ja leirin kovan ottelutahdin vuoksi osa maakuntasarjan pelaajista oli huilivuorossa. Heitä tuurasivat tässä pelissä D-ikäiset Siiri Surakka ja Aada Koistinen. Varsin hyvin tuurasivatkin, sillä kolmospolttajana Aada teki hyviä suorituksia kakkospalkinnon arvoisesti ja ykköspalkinnon pokkasi hyvin kärkenä kentälle mennyt sieppari Siiri.

I jakso

Ensimmäinen jakso oli tasaista pelaamista. Vastustaja Varkaus ei kovin paljon sisäpelissään tilanteita saanut, mutta käytti ne muutamalla ulkokentän hapuilulla ja parilla läpilyönnillä hyväkseen ja ansaitsi jaksovoiton.

II jakso

Toisella jaksolla Joma sai ulkopelinsä kuntoon ja sitä kautta myös sisäpeli alkoi pyörimään paremmin. ”Lentomerkki ja lyönti linjaan” tuotti tulosta ja Joma voitti jakson selvästi 7-2.

Supervuoro

Joma pelasi vahvaa ulkopeliä, eikä Varkaus saanut sisävuorollaan pelaajaa kakkospesälle saakka. Vahvasti ei alkanut myöskään kotijoukkueen tasoittava sisävuoro. Keulalla oli vaikeuksia päästä eteenpäin, mutta sitten nelonen Jonna Litja ja vitonen Veera Hämäläinen sinne pääsivät. Kahden palon rasittamana ykkös-kolmos tilanteessa Joma pystyi ratkaisuun. Numerolla seitsemän Johanna Leino löi koppareiden yli ja Joma juhli kolmella juoksulla supervuoroparin voittoa.

Suomensarja Joma – Oulu

Perinteikäs Viinijärven Pallokenttä näytti taas parhaita puoliaan. Arinko paistoi, kioski toimi ja kotijoukkue oli ottelussa niskan päällä, niin mikäpä oli ottelua seuratessa. Ja yksin siellä ei tarvinnut olla, sillä katsomossa oli lähes 150 ihmistä ja kaikki olivat innolla mukana pelissä.

I jakso

Joma aloitti sisältä. Pesiksen oppikirjan mukaisesti numerot 1, 2 ja 3 täyttivät pesät ja numero 4, Hanna Toivanen, löi ensimmäisen juoksun. Kotijoukkue pääsi käyttämään kuusitoista lyöjää ja teki kolme juoksua, ennen kuin Oulun ulkokenttä sai tehtyä vuoronvaihtoon oikeuttavat palot. Oulu esitti sisävuorollaan ihan samanlaisen aloituksen. 1, 2, 3 kentälle ja nelonen Meri Salo löi juoksun. Sitten Joman ulkokenttä tiivisti otettaan, eikä enempää juoksuja tässä vuorossa tullut.

Loppujaksossa Oululla oli vaikeuksia kentällemenojen ja kakkostaipaleen kanssa. Joman tiivis polttolinja Henna Hakulinen, Siina Surakka ja kulmissa Sanni Ahvanainen, Tiia Myllylä pysäyttivät tehokkaasti vastustajan aikeet. Osansa Oulun sisäpelin vaikeuteen oli myös Joman lukkari Hanna Toivasella, joka piteli tolppaa hyvin lautasella ja tuhosi kovapäisillä ratkaisuilla(taktiset väärät oikeaan paikkaan) etenijät jo kotitaipaleen alussa useampaan kertaan. Kaksi lisäjuoksua Oulu pystyi vielä jaksossa tekemään, mutta se ei riittänyt, kun kotijoukkue tehtaili seitsemän lisää. Parissa juoksussa Oulu avusti osoitteettomilla heitoillaan. Jakso päättyi kotijoukkueen voittoon 10-3.

II jakso

Toisella jaksolla Oulu ryhtyi käyttämään enemmän lyhyitä vaihtolyöntejä, muta sekään ei auttanut, sillä lukkari Toivasen apuna etukentällä häärineet ykkösvahti Iida Nupponen ja sieppari Senna Surakka olivat ahnaasti heti palloissa kiinni ja tuhosivat etenijöitä hyvällä prosentilla. Vierasjoukkueen takapesätilanteet jäivät vähiin ja Oulun juoksutili jäi nollille.

Joma pelasi tauon jälkeen ensimmäisen sisävuoronsa vaisusti. Kolme ykköspesäpaloa vaihdatti vuoroa, mutta sitä ennen Oulu heitti taas paloa huolimattomasti ja avusti kotijoukkueen juoksulla johtoon.

Toisen ja kolmannen sisävuoron Joma pelasi taas mallikkaasti. Vaihtolyönnit sujuivat ja tykistö, Hakulinen, Toivanen, Riikka Kilpeläinen kotiutti kertaalleen jokainen. Joma johti jaksoa 4-0, eikä sen tarvinnut pelata tasoittavaa sisävuoroaan.

Jomalta palkittiin ykköspalkinnolla numerolla yksi kentän kolmesti kiertänyt kolmoskoppari Veera Ahvanainen ja kakkospalkinnolla kolmesti kotiuttanut kolmospolttaja Henna Hakulinen. Oulun palkinnot saivat kakkosvahti Aura Määttä ja ykkösvahti Tuija Ahonen.

Linkki Joma – Oulu pelin kuviin>>>>

Joman suomensarjajoukkue pelaa seuraavan ottelunsa Siilinjärvellä keskiviikkona 2.8 ja seuraava kotiottelu Mehtimäellä on perjantaina 4.8 Kempelettä vastaan klo 18:00.

Supervuoron kautta kaksi pistettä Muhoksen matkalta

Joensuun Mailan Naisten Suomensarjajoukkue saalisti lauantaina 22.7 tiukkojen vaiheiden jälkeen kaksi tärkeää sarjapistettä. Kotijoukkue Muhoksen Pallo-Salamat eivät päästäneet vieraitaan helpolla ja vasta supervuoroparissa Henna Hakulisen läpilyönti ratkaisi ottelun Joensuun Mailan eduksi. Lyönti oli kunnarin + yhden tavallisen juoksun arvoinen ja kun kotijoukkue antoi vielä yhden juoksun harhaheitolla, johti Joma supervuoroparia 3-0.

Muhos pääsi tasoittavallaan kahdesti kotiutustilanteeseen, mutta onnistui niistä vain kertaalleen. Supervuoron ratkaisut nähtiin kakkospesäkilvoissa, joissa Joman ulkokenttä vuorenvarmasti teki ensin yhden takapalon ja sitten tuhosi peräkkäin kaksi kärkietenijää viistotaipaleelle.

Ottelu oli tilastollisesti tasainen. Joma vei kolmostilanteet 20-18 ja kärkilyönnit 47-44.

Ensimmäisen jakson eka vuoropari sujui juoksuitta. Toisen vuoron alussa kotijoukkue Muhos karkasi kahden juoksun johtoon. Joma vastaus tähän vuoropariin oli neljä juoksua (Hakulinen&Senna Surakka, Tiia Myllylä&Sini Suihko, Hanna Toivanen&Veera Ahvanainen, Veera Auvinen&Toivanen), joilla se siirtyi jaksojohtoon 2-4.

Kolmannessa vuorossa Muhos kavensi 3-4, mutta Hakulisen armoton lyönti antoi vieraille taas kahden juoksun etumatkan 3-5.

Neljännessä vuorossa Muhos pystyi tekemään enää vain yhden juoksun, eikä Joman tarvinnut käyttää tasoittavaa sisävuoroaan. Jakso Joensuulle 4-5.

Toisellakin jaksolla ensimmäinen vuoropari mentiin nolla nollaa. Toisessa vuorossa Joman juoksutilin aukaisi Riikka Kilpeläinen kotiuttamalla Sanni Ahvanaisen. Pitkään ei johto kestänyt, sillä heti tasoittavalla Ronja Kukkonen puhkoi vierasjoukkueen ulkokenttää kunnarin ja juoksun arvoisesti. Muhos vei lopulta jakson 4-2 ja siirsi otteluratkaisun supervuoropariin, kun vierasjoukkue Joensuu ei pystynyt lisäämään juoksutiliään enää kuin yhdellä Marjatta Luostarisen lyönnillä. Juoksun toi ottelussa kakkospalkinnolla huomioitu sieppari Veera Auvinen.

Joman ykköspalkinnon ansaitsi varmaa mailatyöskentelyä esittänyt kolmospolttaja Henna Hakulinen. Muhoksen parhaat olivat jokeri Ronja Kukkonen ja kakkospolttaja Mette-Marie Kontu.

Supervuorossa Joensuu oli parempi ja sai mukaansa kaksi lisäpistettä suomensarjan pohjoislohkon tiukkoihin

kärkikahinoihin.

HUOM!  Mehtimäen otteluruuhkan takia Joman naisten suomensarjan seuraava kotiottelu pelataan, sunnuntaina 30.7 Viinijärvellä klo 13:00.

 

*************************

 

Joman naiset juoksivat Kuopiolta karkuun

Joensuun Mailan naisten Suomensarjajoukkue pelasi keskiviikkona, kymmenen päivän pelitauon jälkeen, syyskierroksen toisen ottelunsa kotikentällään voitokkaasti Puijon Pesistä vastaan.

Joman kahden kärjen taktiikka toimi mainiosti. Ykköskärjessä Veera Ahvanainen&Iida Nupponen toivat kahdeksan juoksua ja kakkoskärjen Sini Suihko&Senna Surakka neljä. Myös kotiuttajat onnistuivat hyvin ja jokeriosastolta löytyi apuja tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kotijoukkueen kolmostilanteet olisivat mahdollistaneet isommankin juoksumäärän saalistamisen, mutta Kuopion hyvin pelannut takakenttä juoksi monta hyvää välilyöntiyritystä kopiksi.

Jomalta palkittiin kaksi juoksua lyönyt ja kolme tuonut kolmosvahti Sini Suihko ja hyvää vaihtolyöntipeliä eittänyt kakkosvahti Tiia Myllylä.

Kuopion parhaat olivat nopeajalkainen kolmoskoppari Anni Ollikainen ja kakkospolttaja Jonna Taipale.

I jakso

Ensimmäisessä sisävuorossa Joman vauhtia hyydyttivät takapalot, mutta kahteen kotiutukseen kotijoukkue kuitenkin pystyi. Kuopio vastasi yhdellä kotiutusyrityksellä. Se ei onnistunut ja kaksi takapaloa mailan varteen vaihdattivat vuoroa.

Toinen vuoropari oli melkein kopio edellisestä. Nyt Joma teki yhden juoksun, mutta Kuopion vahti pysähtyi jo ennen kolmospesää.

Kolmannessa vuorossa Joma sai pelivaihteen päälle ja takoi kahdeksan juoksua. Kuopion juoksutilin aukaisi jokeriosasto. Siiri Jääskeläisen merkkaamattomalla välilyönnillä juoksun toi Ella Kauhanen.

Neljäs vuoro ei tuonut kummallekaan lisää juoksuja. Joma voitti vuoroparin lyöjin 12 -5.

II jakso

Joensuu karkasi kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa 5-0 johtoon ja se näytti riittävän molemmille joukkueille. Kotijoukkueen ulkopeli oli vahvaa. Lukkarin tolpat vaikeuttivat kentällemenoyrityksiä ja etukentällä Nupponen + Veera Auvinen luutivat vaihtolyönnit hanskaansa. Kuopio oli vaikeuksissa jo viistotaipaleella.

Illan komeimman sisäpelisuorituksen esitteli toisessa vuoroparissa Sini Suihko. Sini löi viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä korkeasta tolpasta kakkossaumasta kentän puhki ja kotijoukkueen sisäpeli pääsi taas jatkumaan.

Kuvia pelistä>>>>>>>>

Jomalla on syyskierroksella jäljellä vielä viisi runkosarjan ottelua.

la 22.7.
Muhos-Joensuu 15.00

su 30.7.
Joensuu-Oulu 13.00

ke 2.8.
Siilinjärvi-Joensuu 18.00

pe 4.8.
Joensuu-Kempele 18.00

su 6.8.
Joensuu-Kajaani 13.00

Joensuun Maila on tällä hetkellä lohkossaan toisena. Lohkon neljä parasta jatkavat välieräpareina 1-4 ja 2-3. Otteluparien voittajat pelaavat lohkovoitosta ja lohkon voittaja pelaa länsilohkon voittajaa vastaan pääsystä Naisten Ykköspesikseen.

Sarjataulukko 20.7.2017

O 3p 2p 1p 0p Ju P
1 Siilinjärvi 10 5 3 1 1 152-68 22
2 Joensuu 9 5 2 1 1 115-66 20
3 Oulu 10 3 2 2 3 106-75 15
4 Kempele 9 2 4 0 3 60-65 14
5 Oulunsalo 9 2 2 4 1 112-79 14
6 Muhos 10 3 1 2 4 76-77 13
7 Kajaani 9 2 1 1 5 61-126 9
8 Kuopio 10 1 0 0 9 47-173 3

 

Otteluruuhkaa

Joensuun Mailan naisilla ja vanhemmilla tyttöjunioreilla oli viikonloppuna aikamoista otteluruuhkaa. Perjantaina B-tytöt pelasivat Lapualla, lauantaina C-tytöt Tyrnävällä ja Maakuntasarja oli vierailulla Varkaudessa. Sunnuntaina Suomensarja pelasi Oulunsalossa ja samaan aikaan Maakuntasarja tahkosi Mehtimäellä Jyväskylää vastaan.

Melkoinen määrä pelejä ja matkustamista lyhyelle aikaa, kun ottaa huomioon, että iso osa tytöistä pelaa useampaa sarjaa. Joman tyttöjuniorituotannossa on kuitenkin niin paljon pelaajia(B-tytöt + C-tytöt kaksi joukkuetta + D-tytöt kaksi joukkuetta), että tästäkin otteluruuhkasta selvittiin.

Viikonlopun tiukat kampailut päättyivät lukemiin:

B-tytöt Lapua – Joma 1-0

C-tytöt Tyrnävä – Joma 0-1

Maakuntasarja Varkaus – Joma 0-2

Suomensarja Oulunsalo – Joma 1-0

Maakuntasarja Joma – Jyväskylä ?-?.

Osumia ja ohiheittoja

Suomensarjan edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa Joensuu – Oulunsalo paremmuus ratkesi Jomalle vasta kolmannen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Tiukkaa taistelua pisteistä käytiin myös Oulunsalon Vasaman kotikentällä ja tämän runsasjuoksuisen ottelun vei kotijoukkue Oulunsalo nimiinsä 1-0(13-7, 5-5).

Jomalta palkittiin jokeripaidassa pelannut Henna Hakulinen ja kolmoskoppari Veera Ahvanainen. Hennan lyöntipeli oli kohdallaan ja hän löi joukkueelleen peräti 9 juoksua. Veeran saaliina oli yksi lyöty ja kaksi tuotua juoksua + 6 kärkilyöntipistettä.

Oulunsalon parhaiksi valittiin kolme juoksua lyönyt kakkospolttaja Sini Grip ja kunnarin + tavallisen lyönyt ja 4 juoksua tuonut ykkösvahti Sara Heikkilä.

Ensimmäisen jakson alku oli tasaista. Oulunsalo nykäisi neljän juoksun johdon heti ensimmäisessä sisävuorossaan. Joma pysty kaventamaan tilannetta 4-2, mutta sitten vastustajalle annetut kolme juoksua harhaheitolla veivät vierasjoukkueen parhaimman terän ja Oulunsalo voitti jakson lopulta 13-7.

Toisella jaksolla puolestaan Joma lähti viemään peliä. Hakulisen ja Sini Suihkon lyönneillä se johti jaksoa jo 1-5, mutta Oulunsalo hiipi takaa ja Sini Gripin lyönneillä ja harmittavalla harhaheitolla kotijoukkue tuli kolmannessa vuorossa jo juoksun päähän 4-5. Jakson tasoitusjuoksun 5-5 tehtailivat viimeisen vuoron tasoittavalla Linda Kemppainen/Sara Heikkilä.

B-tyttöjen pistetili ei karttunut

Joensuun Mailan B-tytöt eivät saaneet pisteitä mukaansa Lapualta. Perjantai-iltana 7.7 pelatussa alemman jatkosarjan ottelussa kotijoukkue Lapuan Virkiä vei voiton toisen jakson paremmalla lyöntipelillään. Ensimmäisen jakson joukkueet pelasivat tasan 2-2, mutta toisen jakson kotijoukkueen seitsemän juoksun rynnistykseen ei Joma pystynyt vastaamaan.

Joensuulta palkittiin joukkueensa molemmat juoksut lyönyt lukkari Hanna Toivanen ja numerolla 2 pelannut ykkösvahti Iida Nupponen.

Lapuan palkinnot pokkasivat kunnarin ja kaksi tavallista lyönyt jokeri Eveliina Mäkelä ja joukkueensa kärkenä pelannut kakkoskoppari Neea Mattila.

Ottelun ratkaisut tapahtuivat kentällemenoissa ja kotiutuksissa, joissa Lapua oli selkeästi parempi. Se sai etenijänsä tyhjälle kentälle 14 kertaa Joman 7 vastaan ja kotiutti kolmospesältä 50% tehoilla. Joma onnistui kotiuttamaan vain kaksi kertaa kahdestatoista kotiutusyrityksestään. Kakkos ja kolmosvälit kumpikin pelasi suurin piirtein samoilla tehoilla.

B-tytöt pelaavat seuraavan ottelunsa 31.7 Kajaanissa.

 

B-tytöt aloittivat voitolla alemman loppusarjan

Kotijoukkue Joensuun Maila oli pelannut edellisen Tyttöjen Superpesispelinsä kolme viikkoa sitten(13.6) ja se näkyi hieman alkujakson peliotteissa. Etenkään sisäpeli ei tahtonut lähteä rullaamaan ja taululle ehti rapsahtaa nopeaan tahtiin ristejä, ennen kuin joukkue sai rakenneltua kotiutustilanteita. Osavaikutus kotijoukkueen alkupelitahmeuteen oli myös vastustajan ulkopelillä ja lukkari Josefina Rajaniemellä, joka syöttötyöskentelyllään vaikeutti Joman pelaajien lyöntiratkaisuja.

Kolme ensimmäistä vuoroparia mentiin tasaisissa merkeissä juoksun erolla, mutta sitten Joma nykäisi neljännessä vuorossa neljä juoksua ja otti jaksovoiton, kun Oulainen ei enää tähän kotijoukkueen loppukiriin kyennyt vastaamaan.

Toisen jakson Joensuu hoiteli selvin numeroin ja Oulaisen kotiutusmahdollisuudet jäivät yhteen yritykseen.

Jomasta palkittiin tehot 1+2 saalistanut kolmosvahti Aino Mononen ja neljä juoksua lyönyt jokeri Anni Suihko. Oulaisten parhaat olivat kovakätinen kolmoskoppari Siiri Rautio ja lautasen äärellä alkupelissä vastustajaa ahtaalla pitänyt Josefiina Rajaniemi.

l jakso

Joma aloitti sisältä. Keula meni hyvin kentälle, mutta kun vaihtolyönnit tarttuivat vastustajan räpylään, jäi heti kaksi ensimmäistä peluria pesäväleille. Yhden kotiutusyrityksen kotijoukkue pystyi kuitenkin vielä kahden palon rasittamana tekemään, mutta Siina Surakka, joka pelasi tänään sisäpelin 100% tehoilla 9/9, jäi askeleen päähän kotipesäturvasta.

Oulainen pelasi saman pituisen (7 lyöjää) sisävuoron, sai kaksi kotiutusyritystä, joista toisesta onnistui tekemään johtojuoksun.

Toinen sisävuoro kulki Jomalta paremmin. Hanna Toivasen ja Siina Surakan kotiutukset siivittivät kotijoukkueen pyörittämään melkein kaksi kertaa lyöntikierrosta ympäri ja Joma siirtyi 3-1 johtoon. Juoksut toivat Mononen, Oona Aro ja Sini Suihko.

Oulainen tuli tasoihin 3-3 Miisa Ylikuljun välilyönnillä ja yhdellä harhaheitolla. Enempään ei vierasjoukkueella ollut mahdollisuuksia, siitä piti huolen Joman lukkari hyydyttämällä kolme takapaloa mailanvarteen.

Kolmannessa vuorossa Joma sai kaksi juoksua Oulaisten yhtä vastaan ja neljänteen vuoroon lähdettiin kotijoukkueen yhden juoksun johtoasemassa.

Neljäs vuoro toi kotijoukkueelle jaksovoiton ja antoi vahvat suuntaviitat toiselle jaksolle. Joman sisäpeli kulki nyt mallikkaasti. Kakkoskärki Reeta Juntunen/Sanni Ahvanainen paineli pesävälejä, eikä vierailijoiden ulkokenttä pystynyt heitä ennen kotipesää pysäyttämään. Anni Suihko löi molemmat kotiin. Mononen ja vanhempi Suihko ehtivät vielä kotiin Iida Nupposen ja Surakan lyönneillä ennen vuoron vaihtumista.

Oulaisten sisäpelistä ei enää löytynyt puhtia, eikä lisävaihdetta ja niin se jäi Joman ulkokentän puristuksessa yhteen ainoaan kakkostilanteeseen.

ll jakso

Toinen jakson käsikirjoitus noudatteli pitkälti ensimmäisen jakson viimeistä vuoroparia. Joma hyökkäsi kotiin kymmenen kertaa, joista vain yhden Oulaisten ulkokenttä pystyi torjumaan. Vahvan sisäpelin lisäksi Joman ulkopeli oli tiivistä ja vierailija Oulainen sai tyytyä yhteen kolmostilanteeseen. Joensuu voitti jakson selkeästi 9-0.

Tyttöjen Superpesiksen alkusarja pelattiin yksinkertaisena ja kustakin lohkosta kolme parasta selviytyi ylempään jatkosarjaan. Joensuun Mailan toukokuun alun ensimmäiset pelit menivät hieman alakanttiin, eivätkä Joman tytöt ehtineet, alkusarjan loppua kohti parantuneilla peliotteilla, kapuamaan enää kovassa alkulohkossa ylemmän jatkosarjan rappusille. Alkulohkosta D jatkoon menivät Oulu, Kempele ja Tyrnävä.

Nyt Jomalla on hyvä tilaisuus loppukauden peleissään rakentaa ja harjoitella seuraavan kauden pelikuvioita, sillä kovin moni ei tästä joukkueesta vielä ”vanhene aikuisten tylsään maailmaan”……

Joma B-tytöt pelaavat seuraavan kotiottelunsa 10.8. Vastustajana on Siilinjärvi ja peli alkaa klo 18:00.

Kuvia pelistä>>>>

************************************************************************************************

 

 

Voitto ja kaksi sarjapistettä maratonpelistä la 17.6.

Joma – Oulunsalo 2-1k (7-6, 3-5, 0-0, 3-2)

Auringonpaistetta, +24C lämpöä, tuimaa taistoa sarjapisteistä. Näitä kaikkia koettiin Mehtimäen lauantai-iltapäivässä, kun JoMan naiset taistelivat sarjapisteistä.
Vierailija Oulunsalon Vasama oli lyönyt edellisillan pelissään Kuopiossa huimat 34 juoksua ja niissä fiiliksissä joukkue jatkoi myös Itä-Suomen kierrostaan Joensuussa.
Vasaman naiset löivät palloa lujaa ja kotijoukkue Joensuun Mailalla oli täysi työ pysyä vauhdissa mukana.
Lopulta kotijoukkueen taistelu palkittiin. Vaiherikkaiden pelitilanteiden ja 21 kotiutuslyöntiparin jälkeen Joman naiset saivat tuulettaa voittoa kotiyleisönsä edessä.
Otteluun lyöjille toi oman vaikeutensa hienoinen vastatuuli. Se nosti välilyöntien lentorataa ja niinpä joukkueiden nopeat takakenttäpelaajat, Joman Ahvanaisen sisarukset ja Vasaman Jokela&Jyrinki, juoksivat tukuittain koppeja hanskaansa.

Kotijoukkueesta palkittiin kakkospolttaja Tiia Myllylä ja kolmosvahti Sini Suihko.
Vierilijoiden parhaiksi arvostettiin ensimmäisen jakson jokerina pelannut ja toisen jakson kolmospolttajan tontilla pelannut Sini Grip sekä kakkospolttaja Linda Kemppainen.

l jakso
Joma johti ensimmäisen vuoroparin jälkeen Iida Nupposen hienolla kakkospuolen läpilyönnillä peliä 2-0. Lyönti tuotti Iidalle kunnarin ja edellä pinkoi ykköseltä kotiin saakka Ahvanaisen Veera.
Toisessa vuorossa Joman ulkopeli oli hieman tahmeaa, polttoheittoihin tuli hienoista varovaisuutta ja Oulunsalo tasoitti tuota pikaa pelin tilanteeseen 2-2. Sitten Johanna Pieniniemen läpilyönti, kunnari + tavallinen, vei vieraat 2-4 karkumatkalle.
Jomallakin oli toisessa ja kolmannessa vuorossa kotiutuspaikkoja, mutta keppiin ei käynyt, eikä juoksuja tullut.
Oulunsalo takoi pari juoksua lisää ja viimeisen tasoittavalle kotijoukkue tuli neljän juoksun takamatkalta.
Joma saikin rakenneltua ajolähtötilanteita, joista kaksi ensimmäistä kuivui kuitenkin kopiksi ja paloksi, mutta kolmannesta Riikka Kilpeläinen löi kahden palon tilanteessa kavennusta 3-6 kotiuttamalla Siina Surakan. Tiina Myllylä/Sanni Ahvanainen kuroivat eroa lisää kiinni juoksun verran.
Sitten, tilanteessa 4-6 ja kaksi ristiä taululla, vierasjoukkueen ulkopeli hajosi ja Joma sai lopulta helpohkon jaksopisteen harhaheiton ja vapaataipaleiden avustuksella.

ll jakso
Joma aloitti sisältä hyvin. Numerot 1,2,3 täyttivät pesät ja nelonen löi juoksun. Siihen se sitten kova startti pysähtyi, kun ensimmäisen jakson lopussa hieman hapuillut Oulunsalon lukkari palasi omalle tasolleen ja tehtaili Joman pelaajista kaksi takapaloa ykköselle.
Ensimmäisellä sisävuorollaan Oulunsalo ei vielä päässyt peliin mukaan. Joman ulkokenttä nappasi nopeasti kolme paloa kakkostaipaleelle, eikä vastustajalla ehtinyt käydä mailan varressa kuin neljä lyöjää.
Kotijoukkue ei pystynyt tuomaan hyvää ulkopelivirettään sisäpelin puolelle ja jäi toisessa vuorossa juoksuitta. Kotiutuspaikkoja oli kyllä kolmesti, mutta lyöntivaihtoehdot jättivät toivomisen varaa.
Oulunsalo sai tasoitusjuoksunsa 1-1 Sini Gripin määrämittaisella kakkosrajanäpäytyksellä.
Kolmannessa vuorossa Joma siirtyi taas juoksulla johtoon. Kilpeläinen löi ja Nupponen toi 2-1.
Pitkään ei johto kestänyt. Oulunsalo tuli tasoihin ja meni kahdella juoksulla ohi 2-4. Yksi juoksu tuli hyvällä välilyönnillä, kahdessa muussa ulkopelaaja hypisteli palloa ratkaisevan hetken liian pitkään.
Neljännessä vuorossa kotijoukkue oli toistaa ensimmäisen jakson loppukiritemppunsa. Kahden palon tilanteessa ulkokentän heitto karkasi ja Joma oli jo juoksun päässä 3-4. Jaksovoitto jäi kuitenkin Oulunsalolle, kun Henna Hakulinen reväytti jalkaansa kakkospesäkilvassa, eikä enää pystynyt kunnolla etenemään kolmoselle saakka.
Supervuorosta haettiin ratkaisua.

Supervuoro
Ratkaisua ei löytynyt supervuorosta. Oulunsalo aloitti sisältä, mutta yritys jäi viiden lyöjän mittaiseksi. Joman etukenttä oli ohittamaton. Iida Nupponen haki kaksi kertaa lyhyen vaihtolyöntiyrityksen ja teki niistä palot kakkoselle. Kerran Oulunsalo pääsi yrittämään kotiutusta lyhyellä, mutta ei Senna Surakkaa kahta kertaa samassa pelissä yllätetä. Hyvä haku, heitto lukkarin räpylään ja vuoron vaihto.
Joman sisävuoro oli pidempi, mutta ei tuloksekkaampi. Kaikki pelaajat, loukkaantunutta Hakulista lukuun ottamatta, pääsivät lyömään, mutta ottelun voittojuoksun tekeminen jäi haaveeksi.

Kotiutuslyöntikilpa 1 – viisi paria
Oulunsalo Laura Niinimaa / Annika Toikka 0-1
Joensuu Tiia Myllylä / Sini Suihko 1-1

Kotiutuslyöntikilpa 2 – kolme paria
Oulunsalo sai juoksunsa vapaalla, kun syöttötuomari tulkitsi syötön matalaksi 1-2
Joensuu Jenna Turunen / Veera Ahvanainen 2-2

Kotiutuslyöntikilpa 3 – kolme paria
Oulunsalo ei saanut juoksuja
Joensuu Hanna Toivanen / Iida Nupponen 3-2

Ottelu kesti 2h 49 min. Katsojia 79

RUNSAASTI KUVIA OTTELUSTA KUVIA-ALASIVULLA!

 

Joman Suomarin naisille puhdas voitto ja lohkon piikkipaikka su 11.6.

Kempele – Joma 0-2 (8-1, 5-6)

Joensuun Mailan naisjoukkue haki sunnuntaina kolme pistettä Kempeleen siniseltä tekonurmelta. Helpolla voitto ei tullut, vaikka ensimmäisen jakson lukemat ennustivatkin ihan muuta.
Toisella jaksolla Kempele sai sisäpelinsä kulkemaan ja laittoi Joman naiset ahtaalle johtaen koko ajan jaksoa neljännen tasoittavalle asti.
Viimeisessä sisävuorossaan Joma tuli ensimmäisen kerran tasalukemiin Henna Hakulisen lyönnillä. Jakson voittojuoksun ja kolmen pisteen saaliin vierailijoille toi nuori pesislupaus, vielä C-ikäinen Senna Surakka, kun Kempeleen heitto karkasi kiinniottajan ulottumattomiin.
Jomalta palkittiin ykköspalkinnolla kolme juoksua lyönyt mainio lukkari Hanna Toivanen ja kakkospalkinnolla kunnarin ja neljä tavallista juoksua paukutellut kolmospolttaja Henna Hakulinen.
Kempeleen palkinnot saivat kopparit Noora Kjellman ja Veera Törmä.
Joensuun lyöntivoimaisesta joukkueesta onnistui hyvin myös Riikka Kilpeläinen lyöden neljä juoksua. Kovinta kiirettä pitivät Iida Nupposen jalat, ehtien neljä kertaa kotipesän turviin.

l jakso
Ensimmäinen jakso oli vierasjoukkue Joensuun selvää hallintaa. Se löi taululle tylyt 0-8 lukemat, ennen kuin kotijoukkue Kempele sai juoksun aikaiseksi viimeisessä sisävuorossaan. Parhaiten jakson kulkua kuvastaa lyöjä tilasto, jossa Jomalta kävi lyömässä 57 pelaajaa Kempeleen 27 vastaan.

ll jakso
Tauolla Kempele oli päättänyt tehdä tästä vielä pelin ja onnistuikin aikeissaan hyvin. Ensimmäisellä jaksolla ykköstilanteen purku oli joukkueelle vaikeaa, mutta nyt Kempele täytteli takapesiä, yritti viidesti kotiutusta ja onnistuikin niissä kolme kertaa, ennen kuin Joma lopulta sai vuoronvaihtoon oikeuttavan kolmannen palon aikaiseksi.
Omalla sisävuorollaan Joma kavensi juoksulla, mutta Kempele lisäsi heti seuraavassa vuorossa juoksutiliään.
Tämä olikin kolmen ensimmäisen vuoroparin käsikirjoitus. Kempele täytteli hyvin takapesiä ja nappasi niistä pari juoksua lisää.
Jomalla oli vaikeuksia pesäväleillä ja muutama turha ykköspalokin vaikeutti tilanteiden rakentelua. Hyvillä kotiutuslyönneillä se pystyi kuitenkin hyödyntämään vähäiset kolmostilanteet ja roikkui juoksun päässä pelissä mukana.
Neljäs vuoropari toi sitten ratkaisun. Joma hyydytti ulkopelillään vastustajansa aikeet. Lukkarin johdolla se tehtaili sisäpelaajista kaksi ristiä ykköselle ja yhden kolmoselle.
Hyvä ulkovuoro toi puhtia myös sisäpeliin ja Joma pystyi tekemään kaksi pelin suoraan voittamiseen tarvittavaa juoksua.

Joensuu on pelannut kuusi ottelua, saaliina on 15 pistettä ja pohjoislohkon kärkipaikka.

Seuraavan kerran Joma pelaa lauantaina 17.6 klo 14:00 Mehtimäellä Oulunsaloa vastaan.

 

Tässä virallinen Suomarin ja B-tyttöjen yhteinen joukkuekuva:

Ylärivi: pj Anssi Raitala, Iida Nupponen, Sini Suihko, Sanni Ahvanainen, Anni Suihko, Marjatta Luostarinen, Veera Ahvanainen, Ona Aro, Siina Surakka, Henna Hakulinen, valmentaja Jutta Surakka, 2.pj Ville Ikonen.

Välirivi: Kiia Laakkonen, Senna Surakka, Mira Kettunen, Veera Auvinen

Eturivi: Riikka Kilpeläinen, Jenna Myllynen, Tiia Myllylä, Reetta Juntunen, Aino Mononen, Hanna Toivanen.

Kuvasta puuttuu: Jenna Turunen, Ella Vasarainen, Eveliina Heikkinen

”Joman tytöt” pelaavat Naisten suomensarjaa ja B-tyttöjen Superpesistä.

Tervetuloa paikan päälle näkemään ja kokemaan iloista pesistunnelmaa. Ei pääsylippuja, kioski toimii!

Tässä ”epävirallinen” joukkuekuva suomarin voitokkaan Muhos-ottelun jälkeen su 14.5. Virallinen foto on tulossa!

Kuvassa ylhäällä (oik.) Iida Nupponen, Sanni Ahvanainen, Ville Ikonen, Hanna Toivanen, Anssi Raitala, Veera Ahvanainen, Sini Suihko, Mira Kettunen ja Riikka Kilpeläinen.

Alarivissä (oik.) Marjatta Luostarinen, Veera Auvinen, Henna Hakulinen, Tiia Myllylä ja Siina Surakka.

Kuvasta puuttuu: Jenna Turunen, Jenna Myllynen, Senna Surakka, Aino Mononen, Reetta Juntunen, Ona Aro ja Ella Vasarainen.

Otteluohjelma
Joman naisten Facebook

Yhteystiedot:

pelinjohto:

Anssi Raitala, Ville Ikonen

valmentaja:
Jutta Surakka
jutta.surakka@gmail.com
040-7687245