Seura

Joensuun Mailan juuret ovat vuonna 1958 perustetussa Karjalan Mailassa. Nykyiseen nimeen päädyttiin vuonna 1988, jolloin miesten edustusjoukkue pelasi suomensarjaa. Kaudella 2003–2004 sinnikäs työ tuotti tulosta, ja Joensuun Mailan ykköspesisjoukkue nousi Superpesikseen. Yhdeksän vuoden kuluttua Superpesikseen noususta, vuonna 2013, joukkue voitti ensimmäisen SM-pronssinsa, jota seurasivat neljä muuta pronssimitalia. Ensimmäisen Suomen mestaruutensa Joensuun Mailan miesten superpesisjoukkue voitti vuonna 2018, ja tätä seurasi mestaruuden uusiminen heti seuraavana vuonna. Joensuun Mailan naisten suomensarjajoukkue puolestaan nousi ykköspesikseen vuonna 2017, jossa joukkue pelasi kaksi seuraavaa kautta. Syksyllä 2019 naiset nousivat Superpesikseen, joten tällä hetkellä Joensuun Mailan sekä naisten, että miesten edustusjoukkueet pelaavat pääsarjatasolla.

Vuonna 2019 Suomessa oli 17 896 pesäpallon harrastajaa, joista 970 oli Pohjois-Karjalan alueella. Joensuun Mailassa harrastajia oli vuonna 2019 yhteensä 444, joka on 2,5% prosenttia koko Suomen harrastajamäärästä ja 45,8% Pohjois-Karjalan harrastajista. Harrastajamäärissä Joensuun Maila oli vuonna 2019 Suomen kuuden suurimman seuran joukossa ja lisenssipelaajien määrässä Suomen toiseksi suurin seura. Lisenssimäärien kehitys on ollut nousujohteista. Vuonna 2007 Joensuun Mailassa oli 189 lisenssipelaajaa, mutta vuoteen 2019 mennessä määrä oli kasvanut 444 lisenssipelaajaan.

Joensuun Mailan keskeisinä arvoina ovat jatkuvuus, osaaminen, positiivisuus, tasa-arvo ja vastuullisuus. Seura haluaa tarjota jokaiselle tasa-arvoisen mahdollisuuden liikuntaan ja urheiluun sukupuolesta tai muista tekijöistä riippumatta. Joensuun Mailan lisäksi Hyvinkäällä, Kempeleessä, Seinäjoella, Siilinjärvellä ja Tampereella on sekä miesten että naisten pääsarjatason joukkue. Tasa-arvoa edistetään Joensuun Mailassa esimerkiksi tyttö- ja poikajunioreiden yhteneväisiillä pelaajapoluilla, joista on mahdollista edetä aina Superpesikseen saakka.

Seuran toista tärkeää arvoa, vastuullisuutta, edistetään seuran vastuullisuusohjelmalla, jossa otetaan huomioon vastuu ihmisistä, ympäristöstä sekä taloudesta. Vastuu seuran parissa toimivista ihmisistä kannetaan takaamalla jokaiselle turvallinen ja tasapuolinen ympäristö harjoitella ja toimia. Seura ottaa toiminnassaan huomioon myös ympäristöasiat. Joensuun Maila ja Joensuun kaupunki ovat solmineet ilmastositoumuksen, jonka myötä Joensuun Maila sitoutuu noudattamaan ympäristöä tukevia toimenpiteitä ja tavoitteita. Talouden läpinäkyvyys sekä realistinen taloussuunnittelu ovat puolestaan esimerkkejä taloudellisesta vastuun kantamisesta.

Ennen kaikkea Joensuun Maila pyrkii seurana kehittämään omaa toimintaansa ja olemaan jatkuvasti parempi. Toimintaa kehitetään esimerkiksi joensuulaisten seurojen yhteistyössä toteutettavan SeeMe-hankkeen sekä Joensuun kaupungin kanssa solmitun ilmastokumppanuuden kautta. Tulevaisuudessa tavoitteena on saada lisättyä tyttöjunioreiden määrää unohtamatta suuren poikajuniorimäärän ylläpitämistä.

Joma - jatkuvasti parempi!


Joensuun Mailan Ilmastokumppanuus

Joensuun Maila sitoutuu yhteistyössä Joensuun kaupungin kanssa ympäristöystävällisempään toimintaan. Ilmastositoumuksella tavoitellaan nykytilan parantamista ilmastomyönteisemmäksi.

Lisätietoa: TÄSTÄ


Kerubi Stadion

Joensuun Maila pelaa kotiottelunsa vuonna 2018 valmistuneella Kerubi Stadionilla, joka sijaitsee vain kilometrin päässä Joensuun ydinkeskustasta. Stadion mahdollistaa ainutlaatuisen ottelutapahtuman nykyteknologian avulla. Stadionilla on 2500 katettua istumapaikkaa, kuusi aitiota, iso monitoimitila, sekä VIP-vieraiden ravintolatila. Yleisön viihtyvyyden takaa monipuoliset kioskipalvelut, LED-tekniikka, sekä korkeatasoinen äänentoisto.

  • Stadionin yleisöennätys: 4500 (2018 Miesten Itä-Länsi- arvo-ottelu)
  • Joensuun Mailan yleisöennätys: 3700 (2018 Finaali Joensuun Maila - Kouvolan Pallonlyöjät)
  • Osoite: Uimarintie 3, 80100 Joensuu
  • Kapasiteetti: 3700
  • Palvelut: Karjalainen SportBar, Kuusi aitiota, kioskipalvelut, VIP-vieraiden ravintolatila

Kuinka pääsen Kerubi Stadionille?

  • Omalla autolla paikalle pääsee vaivattomasti lähelle stadionia. Pysäköintialue sijaitsee Kenttämiehen ja Yliopistokadun kulmauksessa, uimahalli Vesikon vieressä. Pysäköintialueelta stadionille on matkaa 100 metriä.
  • Linja-autolla saapuessasi stadionia lähinnä olevat pysäkit ovat Mehtimäki P, Urheilupuisto L, sekä Yliopistokatu E. Joensuun seudun joukkoliikenteen reitit ja aikataulut palvelevat osoitteessa https://joensuu.digitransit.fi/
  • Polkupyörällä saapuessa stadionin edustalta löytyy pyöräparkki, johon polkupyörän voi jättää ottelutapahtuman ajaksi.