Voitto vaisuhkolla esityksellä – “Keskittyminen jäi vajaaksi”

Joensuun Maila nappasi kaksi pistettä perjantaina, kun Kankaanpään Maila kaatui Kerubi Stadionilla loppulukemin 1-0 (3-3, 4-2).

Joensuun Maila venytti voittoputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi, mutta helpolla voitto ei kuitenkaan tullut saati tyylillä. Kerubi Stadionin perjantai-illassa nähtiin tällä kertaa harvinaisen paljon pikkuvirheitä puolin ja toisin.

–Voittoon on toki oltava tyytyväisiä, mutta tänään se ei tullut todellakaan komealla tyylillä. Tiedetään, että pystymme aika paljon parempaan, pohdiskeli pelinjohtaja Mikko Korhonen ottelun jälkeen.

–Ehkä nyt oli ensimmäinen sellainen peli kauttaaltaan, jossa huomasi keskittymisen ja tilanteen loppuun asti suorittamisen jäävän pikkuisen vajaaksi.

Kotijoukkueen sankarina kunnostautui Konsta Kettunen, joka löi avausjaksolla kahden juoksun arvoisen lyönnin ja toisella jaksolla kunnarin tyhjään kenttään. Myöskään Kettunen ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

–Pieniä virheitä tuli läpi pelin ja sekavalta se varmasti näyttikin – merkkivirheitä, turhia takapaloja ja ulkopelissäkin pallot pomppivat. Onneksi kuitenkin voitettiin, ei olisi ollut väärin, vaikka olisi menty “jatkopallollekin”, myönsi Kettu.

Kettunen astelee estradille

Kankaanpään Maila sai peliin loistoalun ja paineli ensimmäisellä sisävuorollaan 2-0-johtoon. Jokeri Miikka Riikonen jysäytti painavan kumuran, joka pomppasi koppari Topi Hurskaisen yli kahden juoksun arvoisesti.

–Se oli erittäin hyvä, korkea ja kierteinen kumura kopparin eteen. Juuri noin kopparin siihen pitääkin mennä ja koittaa siihen pomppuun päästä – pakittelemalla lopputulema on aikalailla sama, Korhonen näki.

JoMan sisävuorolla kuumavireinen Aleksi Rautiainen onnistui kumurassaan ja toi kotijoukkueen juoksun päähän. Kankaanpään Riikonen jatkoi vahvoja otteita vierailijoiden kolmannella sisävuorolla siirtäen vieraat 3-1-johtoon.

Kolmannen lopettavalla oli Konsta Kettusen aika astua näyttämölle. Kun Juha Puhtimäki ja Rautiainen eivät saaneet ajolähdöissä miestä kotiin, siunaantui tilaisuus illan hahmolle. Kettunen täräytti ensimmäisellä lyönnillään pallon kakkosluukusta läpi, ja kotiin kirmasivat Hurskainen ja Antti Hartikainen. Kettusen lyönnin myötä jaksotauolle mentiin lopulta 3-3-lukemissa.

Toisen jakson Kettunen aloitti täräyttämällä pallon kolmosluukusta maisemiin. Tällä kertaa pallokin pyöri riittävän pitkälle, ja Kettu kiersi kunniaa tyhjään kenttään.

Toisella sisävuorolla oli jälleen Rautiaisen vuoro lyödä juoksu kakkossaumaan suunnatulla lyönnillä. Kotiutusvastuun hyödynsi myös Samuel Tirkkonen, jonka taitolyönnillä JoMa kiiruhti 3-0-johtoasemaan.

JoMan onnistui tyrehdyttää toisella jaksolla Kankaanpään sisäpeliä, mutta parin ulkopelivirheen myötä vierailijat onnistuivat iskemään kavennuksen vain kahta viimeistä lyöjää hyödyntäen.

–Ulkopelistä jäi harmittamaan, että paloja jäi ottamatta, tuli joitain turhia heittoja eikä oltu pesässä. Annettiin siten vastustajalle saumaa, mutta sitä oli tänään puolin ja toisinkin – etenkin kriittisissä paikoissa, joissa peli olisi pitänyt tappaa, Korhonen aprikoi.

Viimeisessä vuoroparissa Puhtimäki onnistui kumurassaan jättäen KaMalle 4-1-johdon kirittäväksi. Kankaanpää oli vielä yllättää, kun Arttu Ruuskan merkkaamaton lyönti upposi kolmosjatkeelta läpi – vierailijoiden harmiksi lyönti oli lopulta vain juoksun arvoinen.

Joensuun Mailan ottelut jatkuvat sunnuntaina Kouvolassa Koplaa vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan Kerubi Stadionilla tiistaina 11.8., kun vastaan saapuu aina yhtä rakas Kiteen Pallo. Osta lippusi ennakkoon tämän linkin kautta!