Trilleri kääntyi Koplalle – “Ottelupalloja oli kummallakin”

Joensuun Mailan 23 ottelun mittainen voittoputki katkesi ensimmäisessä välieräottelussa, kun Kouvolan Pallonlyöjät oli hiuskarvan verran kovempi. Koleassa kelissä käyty kamppailu kääntyi kotiutuslyöntikilpailussa kouvolalaisille loppulukemin 1-2 (2-0, 3-4, 0-0, 0-1).

Koleassa Kerubi Stadionin lauantai-illassa taisteltiin välieräsarjan ensimmäisestä kiinnityksestä Joensuun Mailan ja Kouvolan Pallonlyöjien välillä. Tiukan ja tasaisen ottelun avausjakso meni vielä JoMan nimiin, mutta toisella jaksolla KPL puristi jaksovoiton JoMan komeasta kiristä huolimatta ja vei lopulta myös kotiutuslyönnit nimiinsä.

–Ottelunhallinta vaihteli ja molemmilla oli tänään omat paikkansa, mutta Kouvola käänsi pelin voitoksi. Kotiutuslyönneissä olisi voinut jokainen tehdä hieman paremman suorituksen, ja se jäi hieman kaivelemaan, harmitteli neljä juoksua lyönyt Aleksi Rautiainen.

Joensuun Maila julkaisi ottelussa myös tukun jatkosopimuksia! Mikko Kemppainen jatkaa vuoden verran, Henri Litmanen kaksi seuraavaa kautta ja Samuel Tirkkonen peräti kolme seuraavaa vuotta JoMan riveissä.

Koplan sisäpeli tylsytettiin

Avausjakso lähti JoMan kannalta vahvasti käyntiin, kun JoMan ulkopeli katkaisi Koplan lyöntijärjestyksen puolivälistä poikki. Heti perään joensuulaiset onnistuivat omalla sisävuorollaan rakentamaan yhden juoksun, kun Rautiainen löi viimeisenä lyöjänä Juha Puhtimäen kotiin.

Läpi jakson JoMan ulkopeli toimi vakuuttavasti, eikä Kopla saanut juoksua millään aikaiseksi. Kolmannen lopettavalla Rautiainen löi illan toisensa ja viimeisteli myös jaksolukemat 2-0:aan.

–Tänään oli sellainen hyvä fiilis jo juostessa kentälle. Huomasi, että mökki on täynnä ja nyt ollaan pelaamassa niitä oikeita pelejä. Muutaman hyvä lyönti sitten tulikin, Rautiainen pohti.

KPL kokosi kasettinsa

Toinen jakso vaikutti pitkään täysin käänteiseltä avausjaksolta. Pallonlyöjien ulkopeli laittoi JoMan pinteeseen, ja Koplan sisäpeli rakensi jakson avausjuoksun heti ensimmäisellä sisävuorolla Matti Latvalan lyönnillä.

Kolmannen aloittavalla Rautiaisen onnistui tasoittaa peli 1-1:een, mutta vain hetkeksi, sillä KPL kaahasi kahdella juoksulla karkuun, kun Iiro Nokkala ja Toni Kohonen kumpikin onnistuivat.

JoMa teki viimeisellä sisävuorollaan vielä miehen työn noustessa 3-3-tasoihin, kun Puhtimäki ja Rautiainen hyödynsivät hurmoksen ja kotiyleisön vahvan tuen. Neljännen lopettavalla kouvolalaisten sankariksi nousi kumurallaan Latvala, minkä myötä matsi venyi jatkoajalle.

Supervuorossa KPL nollasi JoMan sisävuoron, mutta Joensuun Mailan ulkopeli piti yhtälailla miehekkäästi pintansa. Valitettavasti kotiutuslyöntikilpailussa Kopla puolusti kaikki JoMan viisi yritystä, ja lopulta Jere Dahlströmin kumura riitti ottelun voittoon.

–Tänään oli ottelupalloja kummallakin. Toisen jakson lopussa tultiin hienosti 3-3:een, mutta Kouvola otti silti jaksovoiton. Supervuorossa meidän ulkopeli taisteli upeasti, ja siinä meille tarjoutui vielä mahdollisuus päästä peliin mukaan, pelinjohtaja Mikko Korhonen pohdiskeli.

–Mutta päällimmäisenä tällä hetkellä on tuo kotiutuslyöntikilpailu, jossa ei viiteen pariin saatu yhtäkään juoksua. Sen Kouvola käytti sitten samantien hyödyksi, Korhonen jatkoi.

Sarja jatkuu heti sunnuntaina Kouvolassa. Mikäli JoMa voittaa ottelun, välieräsarjan ratkaiseva ottelu pelataan Kerubi Stadionilla keskiviikkona 16.9.

–Nyt täytyy ajatukset siirtää huomiseen. Huomenna jompikumpi voittaa, ja jos me tahdotaan olla se niin pelissä täytyy olla uskoa ja rentoutta. Sen lisäksi ei lähdetä tekemään tilanteesta yhtään sen erikoisempaa, se on se avain, totesi “Doksa”.