Tasainen taistelu kääntyi Koplalle – "Pelissä oli paljon hyvää, mutta se ei nyt lämmitä"

Kerubi Stadionilla pelattu viime syksyn finalistien kohtaaminen tarjosi kotiyleisölle tasaista taistelua sarjapisteistä.

Joensuun Mailan ja Kouvolan Pallonlyöjien välinen kohtaaminen oli juuri niin tasainen, kun sen ennakkoon arveltiin olevankin. Ottelun juoksuhanat avasi JoMa, kun Aleksi Rautiainen tinttasi pallon vastustamattomasti koppari Juho Hacklinin eteen toisessa vuoroparissa. Kouvolalaiset vastasivat tähän heti seuraavassa sisävuorossaan, kun Sasu Toikka löi pallon väliin ja kotiin kiiruhti Tommi Mäentausta. Näillä juoksuilla ensimmäinen jakso tasattiin numeroin 1-1.

–Sisäpeli oli tänään hankalaa, mutta toki vastustajalle kunnia, että tekivät siitä haastavaa. Emme ehkä kuitenkaan aivan toteuttaneet sitä meidän suunnitelmaa, joka oli laadittu. Tämä oli selkeästi askel parempaan ulkopelillisesti. Kyllä tässä näkyy valoa tunnelin päässä, näki Tuomas Jussila ottelun päätteeksi.

Tikkari vietiin suusta lopussa

Ottelun toisella jaksolla JoMa siirtyi 2-0- johtoon Lauri Kivisen ja Juha Puhtimäen onnistumisilla. Johto piti aina kolmannen tasoittavalle saakka.

–Kyllähän se on niin, että meidän olisi pitänyt pystyä toisella jaksolla jatkamaan toisen vuoroparin hyvää sisäpeliä. Kyllä harmittaa, että emme saaneet tuolla ulkopelillä mitään palkintoa, jatkoi Jussila.

Kolmannen vuoroparin tasoittavalla Toikka kiersi kunnarin ja perään Santeri Löppönen kotiutti Toikan tasoittaen ottelun. Ratkaisu nähtiin neljännen vuoroparin tasoittavalla, kun JoMan ulkopelivirheiden saattelemana Anssi Lammila pääsi hieman onnekkaasti kolmospesälle, jonka jälkeen Hackin pamautti sauman puhki voittojuoksun arvoisesti.

–Henkisesti ja pelissä olemisen kannalta siinä oli hyvät hommat meillä. Hyvin olimme pelipäällä, mutta sisäpelillisesti ratkaisuhetki oli toisen jakson toisessa vuorossa. Sen jälkeen meidän momentum lysähti ja lyöjäjokerit eivät päässeet enää yrittämään. Sen jälkeen emme enää sisällä olleet hyviä, kuin sitä ennen, kommentoi JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Kolmostilanteet ottelussa kirjattiin Kouvolan eduksi 9-12.

–Kyllä tässä vähän tikkari vietiin suusta- meininki on. Pelissä oli paljon hyvää, mutta se ei nyt lämmitä, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila matkaa sunnuntaina Imatran Pallo-Veikkojen vieraaksi.