Tahko piti pisteet Pihkalassa - "Homman täytyy isosti muuttua"

JoMan tuplapeliviikonloppu ei startannut odotetulla tavalla, kun Tahko piti pisteet Pihkalassa numeroin 2-0 (5-4, 5-1).

Ottelun alkupuolisko oli molemmilta joukkueilta tarkkaa ulkopelaamista, eikä juoksuilla herkuteltu Pihkalan pesäpallostadionilla. JoMa onnistui toisessa vuoroparissa ottamaan kuskin paikan, kun Juha Niemi takoi keskipompun ruutuun ja kotiin kiiruhti Tuomas Jussila.

Tahkon vastausta odoteltiin aina neljänteen vuoropariin saakka, jossa Kalle-Tapio Huusko onnistui puhkaisemaan kentän kakkosjatkeelta, kun pallo pomppasi koppari Konsta Piirosen ylitse. Tuloksena kolme juoksua ja tilanteen jatkuttua lyömään asteli lyöjätykki Juha Korhonen, joka niittasi pallon vastustamattomasti kolmosjatkeelle 4-1- juoksun arvoisesti. Samassa vuorossa kotiutuksessa onnistui vielä Teemu Nikkanen, joka takoi kakkosrajasta pallon virvokekatsomoon lisäten kotijoukkueen johdoksi 5-1.

JoMa sai vielä tasoittavalla vuorolla mukavan kirivaihteen päälle, kun Juha Puhtimäki, Henri Litmanen ja Iiro Kuosa onnistuivat kotiutuksissa. Kiri ja taistelu jaksovoitosta jäi kuitenkin yhden juoksun päähän ja jakso päättyi Tahkon voittoon numeroin 5-4.

-Tämä oli peli mikä piti pystyä voittamaan, mutta siihen emme tänään todellakaan pystyneet, summasi pelinjohtaja Juhani Lehtimäki ottelun päätyttyä.

Toiselle jaksolle

Toiselle jaksolle JoMa sai mukavan startin, kun kärki rakenteli nopeasti tilanteen Henri Litmaselle, joka iski pallon napakasti kolmoskopparin eteen ja tuloksen 0-1- johtojuoksu.

JoMan johto piti aina neljänteen vuoropariin saakka, jossa tahkon lyöjötykki tasoitti jakson kakkosrajaleikkurilla. Tämän jälkeen Nikkanen niittasi ajolähtöön pallon kolmospuolelta läpi ja Tahko karkasi 5-1- jaksovoittoon.

-Tämä tappio otti kyllä koville. Kyllä ulkona pelasimme hyvin, mutta sitten jaksojen lopuissa tuli virheitä. Sisällä pitäisi puolestaan pystyä lyömään juoksuja. Vähän sellainen tunne oli, että teimme kummastakin kärjestä tilanteita, mutta sitten juoksuja ei meinannut tulla millään.

JoMa jatkaa tuplareissua sunnuntaina Kankaanpään Mailan vieraana.

-Tämä peli meidän pitää pystyä nyt käsittelemään ja miettiä, että mitä täytyy tehdä tuloksen saamiseksi. Jakson verran pitää ulkona kestää ja toisaalta meidän pitää pystyä tällä rosterilla enemmän kuin yksi juoksu jaksolla lyömään. Homman täytyy isosti muuttua, päätti Lehtimäki.