SiiPe hyydytti JoMan Mantulla

Joensuun Maila suuntasi sunnuntaina Siilinjärven Pesiksen vieraaksi Mantun kentälle. Ottelun juoksuhanat avasi kotijoukkue SiiPe heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun lyöjäjokeri Kimmo Lukkari iski pallon vastustamattomasti väliin kotiuttaen Ville Pietisen. Tähän JoMa vastasi tasoittavalla vuorollaan Henri Litmasen onnistumisella.

Toisessa vuorossa SiiPe sai sisäpelinsä hurjaan lentoon. Ensin Mikko Hakomäki puhkaisi kentän takaa koppareiden välistä kahden juoksun arvoisesti. Lisäjuoksut ja johdon 5-1:een iskivät Lukkari ja Teemu Kinnunen.

–SiiPe pääsi ensimmäisellä jaksolla toki hyvillä lyönneillä pelin päälle. Sitten ei vain meillä lähtenyt homma rullaamaan, vaikka hyvällä meiningillä tulimme ensimmäiseen ulkovuoroon ja saimme kaverin kärkeä kiinni. Sitten homma lähti vain pyörimään kaverille jostain kumman syystä, kommentoi Henri Litmanen ottelun päätyttyä.

Juha Niemi takoi kannukseksi toisessa vuoroparissa lukemat 5-2, mutta tämän jälkeen siilinjärveläiset menivät menojaan, kun Hakomäki onnistui kahteen otteeseen. Ensimmäinen jakso päättyi siilinjärveläisten voittoon numeroin 7-2.

–Emme me olleet ollenkaan ensimmäisellä jaksolla mukana siten, kuten siinä olisi pitänyt olla. Tälle päivälle oli haaste, kun johtavat ulkopelaajat olivat poissa. Siinä olisi pitänyt ottaa roolia, mutta ensimmäisellä jaksolla sitä ei missään nimessä otettu. Epäonnistuimme joukkueena, näki JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

–Jos jakso menee, niin joskus se menee. SiiPe löi siinä todella hyvin.

Toinen jakso tasattiin

Tauko teki terää joensuulaisille ja JoMa hyökkäsi toiseen jaksoon vahvasti. Juha Niemi niittasi kakkossaumasta viimeisenä lyöjänä JoMan 0-1- johtoon. Ulkopeli parani ja SiiPe ei päässyt vastaamaan omalla sisävuorollaan JoMan johtoon. Litmanen takoi SiiPen ulkokentän avustamana JoMan johdon 0-2:een.

Siilinjärveläiset tasoittivat jakson, kun Lukkari ja Kinnunen onnistuivat juoksujen lyönnissä.

–Toisella jaksolla piti pystyä voittamaan. Saimme juoksuja ensimmäisessä ja toisessa vuorossa. Siinä meillä oli hyvä ja rauhallinen olemus, mutta sitten itse tötteröimme niitä jatkotilanteita. Oli väärää alla ja lyötiin kopiksi, niin sellaisia ei saisi tulla, kertasi Lehtimäki.

-Siinä oli mielestäni kulminaatiopiste, olisi pitänyt pystyä olemaan tyly ja päästä pelin päälle. Emme sitä sitten tosiaan olleet. Siilinjärvi pelasi hyvää altavastaaja- tyyppistä peliä. He uskalsivat lyödä todella hienosti.

Neljännessä vuoroparissa JoMa taisteli itsensä vielä kahden juoksun karkumatkalle, mutta niin vain sitkeä SiiPe nousi tasoihin neljännen tasoittavalla vuorolla, kun Toni Toivanen ja Kinnunen löivät juoksut mieheen.

–Todella tyly nousu, eihän siinä mitään. Ensin kahdella palolla ensin viimeisellä väliin ja ehdottomasti noilla käänteillä ansaitsivat voiton. Meidän olisi pitänyt toinen jakso ottaa itsellemme ja sitä kautta taistella voitosta, mutta noilla käänteillä SiiPe ansaitsi voittonsa tänään, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila jatkaa torstaina kotiottelulla Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Osta lippusi matsiin tästä!