Makeat pisteet Sotkamosta

Joensuun Maila nappasi makeat kolme pistettä Hiukan pesäpallostadionilta, kun kotijoukkue Sotkamon Jymy kaatui tyylipuhtaasti 0-2 (2-8, 5-6).

Joensuun Maila näytti jälleen kovaa iskukykyään tiistai-iltana. Sarjakärki Sotkamon Jymy oli avausjaksolla täysin helisemässä JoMan käsittelyssä, mutta toinen jakso kääntyi vasta kovan väännön päätteeksi joensuulaisille.

Vaikka sekä JoMa että Sotkamon Jymy tunnetaan vahvoina ulkopelijoukkueina, illan ottelussa lyötiin toistakymmentä juoksua. Tilanteiden luontia edesauttoi muun muassa kuiva keli ja kenttä.

–Pompulla sai kumpikin joukkue hyvin ukkoja eteenpäin. Laatumiehiä löytyy mailan varresta ja lyöntejä tippui kivasti väliinkin, taustoitti pelinjohtaja Mikko Korhonen juoksuiloittelua.

Avausjakson myrskyvaroitus

Avausjaksolla Joensuun Maila tulitti Sotkamon vahvaa ulkokenttää vastaan peräti kahdeksan juoksua. Jokeri Aleksi Rautiainen kunnostautui kahdessa ensimmäisessä sisävuorossa kotiutustehtävissä vieden joensuulaiset 0-3-johtoon. Henri Litmanen lisäsi kotijoukkueen tuskaa lyömällä JoMan neljän juoksun karkumatkalle.

Sotkamon lyöjäjokerit Lauri Rönkkö ja Roope Korhonen kavensivat toisella sisävuorolla ottelun vielä 2-4:ään komeilla kumuroilla. Rautiainen ja Konsta Kettunen eivät kuitenkaan antaneet kotijoukkueelle yhtään löysää, vaan herrat löivät JoMan takaisin neljän juoksun karkuteille. Neljännen aloittavalla Juha Puhtimäki ja Samuel Tirkkonen kaunistelivat jaksolukemat vielä 2-8:aan.

–Alussa oli hieman jännityksen ja odottelun makua, mutta siitä ensimmäisestä vuoroparista eteenpäin onnistuimme joukkueena älyttömän hyvin. Tunnepuolella oli sopivan rempseä asenne – lähdettiin pelaamaan pesistä, eikä tullut sellaista jäpittämistä, riemuitsi Korhonen.

Tiukka toinen jakso

Jymyn hymy ei hyytynyt jaksotappiosta. Toiselle jaksolle kotijoukkue löysi oikeat metkut, sillä Rönkölle ja Korhoselle saatiin heti tarjotuksi ruokaa lautaselle. Jokerilyöjät eivät erehtyneet vaan tulittivat sotkamolaiset 3-0-johtoon.

Joensuun Maila ei kuitenkaan tippunut kelkasta. JoMan ykköspalkittu Topi Hurskainen pamautti pallon kakkospesästä läpi ja kiersi kunniaa. Rautiainen onnistui myös kotiuttamaan Hurskaisen kolmoselta kotiin kaventaen ottelun 3-2:een.

–On ollut hyvä tatsi läpi kauden mailassa, ja taas osui hyvä peli. Rennon railakkaasti olen pystynyt operoimaan ja sama homma jatkuu, veisteli kunnarin lyönyt ja neljä juoksua tuonut Hurskainen.

Sotkamo takoi omalla sisävuorollaan kaksi juoksua lisää taululle Korhosen ja Kalle Kuosmasen kummankin onnistuessa upeasti kolme lyöntiä peräjälkeen.

JoMa laittoi kuitenkin suurempaa vaihdetta silmään ja otti itselleen kuskin paikan. Ensiksi Puhtimäki kavensi 5-3:een, Kettunen tasoitti pelin kahden juoksun arvoisella kakkosrajapuhkaisulla ja lopuksi Mikko Kemppainen siirsi joensuulaiset välilyönnillään 5-6-johtoon. Kemppaisen lyönti jäi lopulta myös voittojuoksuksi.

–Tänä kesänä on ollut hyviä kokemuksia siitä, että ollaan jääty jaksolla takamatkalle, mutta ajatukset ovat pysyneet silti seuraavassa suorituksessa. Tänään kyettiin taas samaan, Korhonen makusteli.

Joensuun Mailan matsit jatkuvat Kerubi Stadionilla torstaina 30.7., kun joukkue kohtaa Sotkamon Jymyn toistamiseen.

–Huomenna treenaillaan ketkä treenailee, mutta vireystila koitetaan saada torstaille parhaaseen mahdolliseen kuntoon, päätti “Doksa”.

Varmista paikkasi torstaille ja osta lippusi ennakkoon tämän linkin kautta!