Kevätkausi pakettiin makealla voitolla!

Avaustahdit ottelulle löi vierailija Pattijoki heti ensimmäisessä sisävuorossaan. Juuso Keski-Koukkari iski pallon saumaan, johon Iiro Kuosa pääsi hyvin väliin, mutta pallo karkasi miehen hyppysistä ja kotiin ennätti vierailijoiden Miikka Matikka.

JoMa vastasi tasoittavalla vuorollaan, kun tilanne rakentui Juha Niemelle, joka ei jättänyt paikkaa hyödyntämättä. Mies niittasi pallon voimalla keskisaumaan ja tuloksen 1-1- tasoitusjuoksu Lauri Kivisen tuomana.

Joensuulaiset lisäsivät johtoaan toisessa vuoroparissa Aleksi Rautiaisen onnistuneella kumuralla. Niemi tinttasi jakson voittonumerot 3-1 kolmannen tasoittavalla vuorolla.

–Tiukkaahan tuo oli. Itsellä on lyöminen ollut hakusessa useamman viikon, niin oli mukava onnistua tiukilla keskisaumalyönneillä. Onhan tässä joukkueena parannettavaa, mutta pikkuhiljaa saadaan pelin juonesta kiinni, kuten viime vuonna. Parempaan suuntaan, totesi JoMan parhaana palkittu Niemi.

Matias Hännisen kunnari sytytti joensuulaisyleisön

Ottelun toinen jakso eteni vierailijoiden komennossa. Ensimmäisessä vuoroparissa Keski-Koukkari onnistui illan toisellaan viemään vierailijat johtoon ja perään Matikka onnistui iskiessään pallon merkistä vastustamattomasti koppari Kivisen eteen.

JoMan sisäpeli ei lähtenyt rullaamaan toivotulla tavalla, kuin vasta kolmannessa vuoroparissa, jossa Niemi onnistui viimeisenä lyöjänä. Kakkossaumaan suunnattu lyönti ei pysynyt polttaja Paavo Pellon räpylässä ja tuloksen 1-2- kavennusjuoksu. Pattijoki pääsi jälleen kahden juoksun karkumatkalle harhaheiton turvin, kun Simo Rahusen polttoheitto painui ohi kolmospesän.

Neljännessä vuoroparissa nähtiin ottelun komein sisäpelisuoritus, kun Joensuun Mailan Matias Hänninen iski näyttävän lyönnin kolmosrajasta maisemiin tasoittaen ottelun toisen jakson. JoMan voitto sinetöityi Niemen keskipompulla ja Aleksi Rautiaisen varsilyönnillä.

–Erinomaiset fiilikset siitä, että käänsimme ottelun voitoksi. En tiedä montako paloa tuli ensimmäisellä ja toisella jaksolla kotiin, mutta se on asia, mikä meidän täytyy pystyä ratkaisemaan.

–Aika monella tavalla sieltä miestä kotiin koettiin ja siinä Pattijoki oli erittäin hyvä, että pelasivat lähellä linjaa ja korkeita syöttöjä paljon. Silloin vain pitää osua palloon. Kun vain rupeamme osumaan, niin nämä jakson menevät vielä aiemmin meille. Hyvä peli ja erittäin paljon kasvattaa tuo nousu, päätti Lehtimäki.

Joukkue rauhoittuu seuraavaksi juhannustauon viettoon. Lepoaika ei kuitenkaan ole pitkä, sillä heti juhannuksen jälkeen Kerubi Stadionilla pelataan kaksi kovaa kamppailua. Tiistaina 25.6. vieraaksi saapuu Seinäjoen JymyJussit ja perjantaina 28.6. Sotkamon Jymy. Liput molempiin matseihin ovat myynnissä Ticketmasterin verkkokaupassa.