Kesän neljäs derby kääntyi KiPan juhliin

Kesän neljättä derbyä saapui seuraamaan Kerubi Stadionille komeat 2264 katsojaa. Itse ottelussa JoMa otti avausjaksolla kuskin paikan, mutta vierailija KiPa käänsi pelin kuitenkin itselleen numeroin 1-2 (6-3, 4-7, 0-1).

Ottelun alku oli joensuulaisittain pirteä. Toisessa vuoroparissa Joni Lehikoinen kotiutti Lauri Kivisen ja hetkeä myöhemmin Henri Litmanen iski pallon kolmosjatkeelta maisemiin. Simo Rahunen toi 2-0- juoksun ja Litmanen juoksi perään kunnarin.

–Pienen kesällä olleen suvantovaiheen jälkeen on jälleen alkanut lyönnit osumaan palloon ja tulostakin on tullut. Kyllähän se entisestään nostaa pelifiilistä, kommentoi Litmanen onnistumisiaan.

KiPa osoitti vahvaa lyöntivoimaansa tasoittavalla vuorolla, kun Ville Liukku iski kakkospuolelta pallon läpi ja kavensi tilanteeksi 2-3.

Tämän jälkeen JoMa lisäsi kuitenkin tehoa mailan varressa ja meni menojaan Juha Puhtimäen, Aleksi Rautiaisen ja Juha Niemen onnistumisilla.

–Vaihdoimme ensimmäisellä jaksolla hyvin kovilla lyönneillä, joita KiPa ei saanut kiinni ja teimme muutenkin tilanteita todella hyvin. Se oli yksi kesän parhaita jaksoja meiltä, näki pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

KiPan sisäpeli aukesi toisella jaksolla

JoMa iski itsensä toisella jaksolla johtoon ensimmäisessä vuoroparissa, kun Niemi onnistui toistamiseen illan aikana. Tämän jälkeen alkoikin sitten kiteeläisten lyöntiralli, jonka aikana vierailijat painelivat 1-5- johtoon. Ensin JoMa-kasvatti Samu-Kalle Varonen iski pallon kakkosrajasta maisemiin ja perään Sami Mikkolanaho ja Valentin Ikonen onnistuivat kotiutuksissa.

–Se on selvää, että läpilyöntejä ei saa antaa. Tuntui että lyönti ei edes leikannut, että se oli erittäin iso virhe ykkös-kakkos- tilanteen viimeisellä. Siihen asti saimme Kiteen ulkopelissä kiinni kokonaan. Siihen saakka olevaan tekemiseen olen tyytyväinen, jatkoi Lehtimäki.

JoMa ei saanut enää toisen jakson aikana sisäpelikoneistoaan kunnolla käyntiin ja jakso päättyi kiteeläisten 4-7- voittoon.

Supervuoroparissa JoMa aloitti sisävuorolla ilman onnistumisia. Kitee puolestaan rakenteli tilanteen Ikoselle, joka niittasi pallon varmasti keskelle kenttää väliin ja voittojuoksun kotipesään toi Topi Hurskainen.

–Sen yhden lyönnin jälkeen KiPa pelasi hyvin ja löi laadukkaita kotiutuksia. Emme ansainneet toista jaksoa ja supervuoropari on aina sitten tuollaista. Pari kertaa kotiin yritettiin, mutta emme saaneet juoksua siinä. Kitee löi puolestaan hyvän lyönnin siinä. Nyt emme ottaneet voittoa ja se siitä, päätti Lehtimäki.