Kerubi Stadionin vuoristorata tarjosi hurjat kyydit – JymyJussit vahvempi kotiutuslyönneillä

Lähes kolme ja puoli tuntia kestänyt tiistai-illan trilleri päättyi Seinäjoen JymyJussien vierasvoittoon lukermin 0-1 (4-4, 3-3, 3-3, 3-4).

Alkutahdit ottelulle iski hyvän lyöntivireen löytänyt Juha Niemi, jonka kumura kotiutti Tuomas Jussilan heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla vuorolla. JymyJussit hyökkäsi omaan sisäpeliinsä myös tehokkaasti, kun Elmeri Lieto tasoitti ottelun ja seuraavassa vuoroparissa Jukka-Pekka Vainionpää onnistui kotiutuksessa.

Kolmannessa vuoroparissa JoMa otti jälleen kuskin paikan, kun Juha Puhtimäki ja Niemi onnistuivat, mutta johtoasema ei kauaa pitänyt. Vierailijoiden Miika Anttila niittasi pallon kaksi kertaa peräkkäin väliin ja kolmannen vuoroparin tasoittavalla ja vierailijat siirtyivät 3-4- johtoon.

Neljännessä vuoroparissa JoMan pelastajaksi nousi jälleen Niemi, jonka välilyönnillä jakso tasattiin numeroin 4-4.

Sama kaava toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso eteni samaan malliin, kuin ensimmäinen. Vierailijat siirrtyivät 0-2- johtoon Vainionpään ja Liedon onnistumisilla. Niemi kavensi tilanteeksi 1-2, mutta Vainionpää takoi vierailijat jälleen kahden juoksun karkumatkalle.

Neljännen tasoittavalla kotiyleisö pääsi hurraamaan urakalla, kun Puhtimäki, Niemi ja Aleksi Rautiainen naputtelivat yksi juoksu kerrallaan JoMan tasoihin. Myös kotijoukkueen jaksovoitto oli lähellä, kun Henri Litmasen kotiutus päättyi niukkaakin niukempaan paloon kotipesään.

–Kyllä nyt käy päähän tuo ulkopeli. Ulkopelivirheitä, joita ei tavallisesti ole tullut, niin nyt niitä tuli kahden ensimmäisen jakson juoksuistakin. Vaikka JymyJussit on hyvä ja pystyvä porukka, niin kyllä sieltä monta räpylästä annettiin. Niitä ei pidä olla, kommentoi JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

–Jos me olemme sisäpelin ja juoksujentekemisen kanssa tuskailleet, niin kyllä tuossa juoksuja lyötiin tänään riittävästi.

Draamaa Supervuoparissa

Joensuulaisten hyvä lyöntivire jatkui supervuoroparin aloittavalla vuorolla. Niemi takoi isännät 2-0- johtoon ja 3-0-juoksusta vastasi Puhtimäki.

Mutta niin vain JymyJussit tuli rinnalle. Ensin Henri Puputti niittasi 1-3- kavennusjuoksun kolmospuolelta ja seuraavalla lyönnillä mies takoi pallon kakkosrajasta maisemiin. Draamaa nähtiin kerrakseen, kun JoMan ulkokenttä löysi pallon nopeasti aitojen alta. Pallo palautui kotipesään ja Puputti ennätti kakkospesälle lyönnillään. Palloa tarkastaessa kuitenkin huomattiin, että pallo ei ollut merkitty pelipallo, vaan pöpeliköstä tarttui väärä pallo matkaan. Näin ollen Puputti kiersi kunnarin ja tasoitti supervuoroparin.

–Supervuorossa jokainen tuolla kentällä tiesi, että kuinka 3-0- tilanteessa pelataan. Se on täysin anteeksi antamatonta mitä siellä tapahtui, eikä sitä voi selitellä.

Ratkaisu kotareiden jatkopalloilla

Tasainen pesisilta venyi kotiutuslyöntikilpailuun, jossa onnistumisia nähtiin rutkasti. JoMa paineli jälleen 3-0- johtoon, mutta JymyJussit tuli jälleen rinnalle. Jatkopalloilla JoMa ei enää onnistunut ja ottelun ratkaisun näpäytti Miika Anttila.

–Ilmaiseksi ei voi antaa juoksuja, se on selvä asia. Niitä annettiin tänään valtava määrä, päätti Lehtimäki.