Kaksi pistettä matkaan Kempeleestä – ”Voitto maistuu”

Joensuun Maila nappasi kahden pisteen vierasvoiton, kun Kempeleen Kiri kaatui numeroin 0-1 (2-5, 7-7).

Joensuun Maila jatkoi perjantai-iltana siitä mihin sunnuntaina Kiteellä jäi. Sisäpelin rullatessa mallikkaasti tuplareissun ensimmäisestä kamppailusta tarttui matkaan kaksi sarjapistettä numeroin 0-1 (2-5, 7-7).

– Kova ja jännittävä pesäpallokamppailu. Kyllä jännitti ja oli jänniä tilanteita runsaasti. Mutta fiilis on erittäin hyvä ja olen tyytyväinen voittoon ja esitykseen, kommentoi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Ottelun juoksuhanat avasi kotijoukkue, kun JoMan ulkokentälle sattui pienoinen nukahdus ja kotiin karkasi ovelasti Kirin Markus Keski-Petäjä.

Tästä sisuuntuneena JoMa käytti tasoittavan vuoronsa tehokkaasti. Ensin Juha Puhtimäki takoi kumuran väliin ja perään Lauri Kivinen rokotti KeKin ulkokenttää komealla keskipompulla. Samassa vuorossa Aleksi Rautiainen puhkaisi kentän kakkospuolelta, ja kotiin lyönnillä kirmasivat Puhtimäki ja Kivinen.

– Totta kai sinne jäi vielä suorituksia, jotka yleisellä huolellisuudella tehdään jatkossa paremmin. Sisäpeli läpi ottelun oli hyvää. Teimme yli 20 tilannetta, jota jo ennen peliä ounastelin. Se oli tavoittelemisen arvoinen juttu ja siinä onnistuimme.

Molemmat onnistuivat jakson loppupuolella kertaalleen, joten joensuulaisten voitto avausjaksolta kirjattiin numeroin 2-5.

Tasainen taistelu toisella jaksolla

Toisen jakson alkajaisiksi JoMa paineli nopeaan tahtiin 0-5- johtoon, mutta ei ottelu vielä tässä ollut. KeKi sai oman sisäpelinsä auki toden teolla toisessa vuoroparissa, kun Matti Korhonen puhkaisi kentän takaa keskeltä 1+3 juoksun arvoisesti. Samassa vuorossa lyöjätykki Ossi Meriläinen onnistui kertaalleen ja tasoitti jakson.

JoMa polkaisi vielä kahden juoksun karkumatkalle, mutta Kempeleen sitkeä sisäpelaaminen palkittiin lopussa, kun Marko Pelkonen ja Korhonen löivät jakson loppulukemiksi 7-7.

–Toisella jaksolla vastustaja pääsi 0-5- tilanteesta tasoihin. Se kuollut hetki jäi meillä lyhyeksi ja heti seuraavissa vuoroissa teimme sitten pari pinnaa itse. Voitto maistuu, päätti Korhonen.

Joensuun Maila jatkaa lauantaina Pattijoen Urheilijoiden vieraana.