Jymy siirsi ratkaisun ensi viikonloppuun

Sotkamon Jymy onnistui siirtämään finaalisarjan ratkaisua ensi viikonloppuun. JoMa taipui kolmannessa finaalissa numeroin 2-1 (6-5, 1-7, 3-0).

Kolmas finaaliottelu tarjosi kosteissa ja koleissa olosuhteissa yleisöön menevän kamppailun. Juoksuhanat ottelussa avasi Joensuun Maila, kun heti ensimmäisessä vuoroparissa Aleksi Rautiainen ja Henri Litmanen onnistuivat. Jymy hyökkäsi omaan sisävuoroonsa yhdellä onnistumisella, kun Lauri Rönkkö sivalsi kotijoukkueelle kavennusjuoksun.

Tämän jälkeen nähtiin ottelun ensimmäinen kunniajuoksu, kun Konsta Piironen puhkaisi Jymyn ulkokentän kakkospuolelta ja mies pääsi kiertämään tyhjään kenttään kunnarin.

Jakson loppupuolella Jymy onnistui kimmertämään kahteen otteeseen itsensä kahden juoksun takaa tasoihin ja lopulta ohi. Neljännen tasoittavalla vuorolla mainion ottelun pelannut Rönkkö onnistui kaksi kertaa iskemään miehen kotiin ja kotijoukkue pääsi juhlimaan jaksovoittoa.

–Ensimmäisellä jaksolla emme olleet pelissä mukana niin, kuin oli pitänyt olla. Pieni hermostuneisuus siinä näkyi, linjasi pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Toinen jakso täysin JoMan hallintaa

Ottelun toinen jakso oli täysin joensuulaisten hallintaa heti alusta alkaen. Rautiainen ja Niemi siirsivät JoMan jakson alussa 0-2- johtoon, jota seurasi toinen toistaan komeammat sisäpelisuoritukset läpi jakson. Toinen jakso kirjattiin JoMalle murskalukemin 1-7 ja edessä oli supervuoropari.

JoMa aloitti supervuoroparin sisävuorolla jääden ilman juoksuja. Jymyn hyökkäys omaan sisävuoroon oli tyssätä alkuunsa, kun JoMa nappasi kaksi ykköspaloa.

Jymy kuitenkin taikoi itselleen kolmostilanteen JoMan ulkokentän avustamana ja lyömään asteli Roope Korhonen, jonka kumura painui hiuksen hienosti koppari Piirosen räpylän ohitse ja kotijoukkue pääsi juhlimaan finaalisarjan ensimmäistä voittoaan.

–Toinen jakso oli hyvää pelaamista. Superissa pääsimme kolmesti koittamaan kotiutusta, mutta ei mitään. Nyt meni näin päin ja ajatuksen kohti ensi viikonloppua, päätti Lehtimäki.

JoMan parhaana palkittu Rautiainen käänsi katseita nopeasti kohti seuraavaa matsia.

–Oli kyllä molemmin puolin laadukas pesäpallomatsi ja kiva oli olla paikalla. Pienet on marginaalit, kun eilen kääntyi meille ja tänään sitten näin päin. Lauantaina pääsemme vielä nauttimaan tästä herkusta.

Finaalit jatkuvat lauantaina 21.9. Kerubi Stadionilla. Liput kotiotteluun tulevat myyntiin maanantaina!