Juoksuiloittelussa uskomaton nousu – “En heti olisi uskonut”

Joensuun Maila päätti tuplareissun voitokkaasti Pattijoen Urheilijoiden kustannuksella, kun JoMa nousi toisella jaksolla peräti 8-1-tappioasemasta voittoon loppulukemin 0-1 (5-5, 8-10).

JoMan ja Pattijoen Urheilijoiden välinen ottelu muotoutui varsinaiseksi sisäpelitykitykseksi, sillä joukkueet tulittivat peräti 28 juoksua. Yleisöystävällinen juoksuiloittelu näytti jo kääntyvän kotijoukkueelle, mutta JoMa nousi kahden viimeisen vuoroparin turvin uskomattomaan voittoon Aleksi Rautiaisen ja Henri Litmasen läpilyönneillä.

–Kierrokset ovat aika korkealla, että katsotaan saadaanko tästä mitään hyvää analyysiä. 5-5 ja 8-10 ovat ainakin “normaalit pesäpallolukemat”, velmuili pelinjohtaja Mikko Korhonen lehdistölle pelin jälkeen.

Joensuun Maila sai ottelun avausjaksoon loistostartin. Juha Puhtimäki vastasi ensimmäisestä lyödystä, jonka jälkeen Litmanen löi kahden juoksun arvoisen kakkosrajaleikkurin.

PattU tuli kuitenkin seuraavilla sisävuoroillaan rinnalle ja ohi. Kotijoukkueen sytyttäjänä toimi erityisesti Juuso Keski-Koukkari, joka löi kaksi tavallista juoksua ja yhden kunnarin sekä toi vielä yhden juoksunkin.

Rautiainen onnistui neljännen aloittavalla tasoittamaan puntit, ja kun JoMan ulkopeli piti pintansa, jaksotauolle siirryttiin 5-5-lukemissa.

–Saatiin peliin hyvä lähtö, mutta PattU löi hyvin avausjaksolla. Heilläkin oli kumurapäivä, ja me pyrimme tekemään muutoksia sijoittumisen ja syöttökorkeuden suhteen, Korhonen pohdiskeli.

Siima ja kela

Toisen jakson toinen vuoropari käänsi ottelun täysin päälaelleen. Raahelaisten lukkari Topi Kosonen antoi pallolle kyytiä ja tyhjensi pajatson. Kotijoukkue sai tästä hurmoksen päälle, minkä myötä Keski-Koukkari, Antti Karjaluoto ja Kosonen täräyttivät Pattijoen peräti 8-1-johtoon.

–Vastustaja löi rohkeasti ja päättäväisesti pikkuriskillä. Kellojen olisi pitänyt itsellä soida jo aiemmin, ja olisi täytynyt laittaa eri kuvio Kososen viimeiseen lyöntiin.

Pattijoen hurmos kantoi myös seuraavan ulkovuoron, ja Kososen onnistui sotkea hetken aikaa JoMan sisäpeli.

Kolmannen lopettavalta starttasi kuitenkin armoton takaa-ajo, jossa sankareina kunnostautuivat ottelussa 1+7-lyötyä mättänyt Rautiainen ja 1+5 nakuttanut Litmanen. Ensiksi Rautiainen puhkaisi ajolähdössä kentän kiertäen kunniaa, ja Litmanen kavensi pelin 8-6:een. Neljännen tasoittavalla sankarit vaihtoivat rooleja päittäin: Rautiainen kavensi pelin 8-7:ään, ja Litmanen kiersi kunniaa.

–Sellainen fiilis oli tuossa 8-1-tilanteessa, että jos joku olisi tullut sanomaan, että tulette voittamaan tämän jakson 8-10, niin en heti olisi tuohon uskonut, Korhonen puhalteli.

Joensuun Mailan pelit jatkuvat tiistaina 21.7., kun sarjakärki Kouvolan Pallonlyöjät saapuu Kerubi Stadionille vieraaksi. Varmista paikkasi ja osta liput ennakkoon tästä linkistä!