JoMan voittoputkelle päätös Pattijoella

Joensuun Mailan yhdeksän ottelun mittainen voittoputki katkesi tiistai-iltana Pattijoen Urheilijoiden vieraana, kun kotijoukkue kaatoi joensuulaisryhmän numeroin 2-0 (4-3, 5-3).

Joensuun Mailan yhdeksän ottelun mittainen voittoputki katkesi tiistai-iltana Pattijoen Urheilijoiden vieraana.

Ottelun alku oli molemmin puolin tunnusteleva, eikä ensimmäiseen vuoropariin juoksuja nähty. Toisessa vuoroparissa kotijoukkue Pattijoki siirtyi 1-0- johtoon kolmospuolelta ohi lentäneen harhaheiton turvin. Kotijoukkue paineli vielä samaisessa vuorossa 2-0- johtoon Jari Törmäsen lyönnillä.

JoMa iski vahvasti vastaan kolmannessa vuoroparissa. Ensin Aleksi Rautiainen kavensi tilanteeksi 1-2 ja perään onnistui Simo Rahunen komealla kumuralla. JoMa paineli ensimmäistä kertaa johtoon, kun Konsta Kettunen iski pallon väliin ja kotiin juoksi Rautiainen.

Tähän ei kuitenkaan kotijoukkueen hyvä sisäpelivire kadonnut. Kolmannen tasoittavalla vuorolla Törmänen onnistui toistamiseen ja tasoitti jakson. Neljännessä vuoroparissa JoMan sisäpeli ei auennut ja Pattijoelle tarjoutui mahdollisuus jaksovoittoon. Eikä kotijoukkue jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Kotijoukkue rakensi nopeaan tahtiin palottoman ajolähdön, mutta JoMa onnistui lukkari Juha Puhtimäen johdolla tuhoamaan kaksi ensimmäistä yritystä. Jakson ratkaisi kuitenkin lyöjäjokeri Juuso Keski-Koukari, jonka lyönti painui koppari Konsta Piirosen ylitse ja kotiin juoksi Timo Kallio.

Tauolta virtaa toiselle jaksolle

Joensuulaiset saivat uutta virtaa pelaamiseensa tauon aikana ja sisäpeli lähti rullaamaan ensimmäistä jaksoa paremmin. Heti ensimmäisessä vuoroparissa Puhtimäki onnistui iskemään pallon väliin 0-1- juoksun arvoisesti.

Myös joensuulaisten ulkopeli terävöityi ensimmäisestä jaksosta huomattavasti ja Pattijoki ei saanut tilanteita aikaan. JoMan sisäpelivire puolestaan jatkui tehokkaana, kun Puhtimäki sivalsi kakkosrajasta pallon maisemiin yhden juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen Rautiainen onnistui puhkaisemaan takakentän ja JoMalle kirjattiin 0-3- johto tulostaululle.

JoMan ulkopeli piti neljännen aloittavalle vuorolle saakka. Kotijoukkueen Kallio niittasi pallon kakkosluukusta läpi ja tilanteeksi kaventui 2-3. Tilanne jatkui ja lyömään asteli Törmänen, joka onnistui toistamiseen lyömään pallon koppari Piirosen yli ja JoMan johto oli vaihtunut 5-3- tappioasemaan.

JoMa ei saanut enää tasoittavalla vuorollaan juoksuja aikaan ja kotijoukkue piti pisteet Pattijoella.

–Kyllä me enemmän ja vähemmän lahjoitimme kaverille niitä juoksuja. Pattijoki teki siinä hyvin tilanteita, eikä siinä mitään. 2-0- tappio on varmasti ihan oikein, jos johtaa toista jaksoa 0-3 ja menettää johtonsa läpilyönnillä kakkostilanteeseen. Me kaikki tiedämme sen, kommentoi JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Ottelun kolmostilanteet kirjattiin Pattijoen Urheilijoille numeroin 22-18.

–Takakentällä oli haastava keli. Siellä oli molemmin puolin vaikeaa. Jos kahdeksan juoksua antaa noin halvalla, niin hirveän hyvä maku siitä ei jää. Tämä oli nyt tämä peli ja mennään eteenpäin. Käsitellään ne asiat, joista voimme oppia, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 4.8. Kerubi Stadionilla, jolloin vastustajaksi saapuu Kankaanpään Maila.