JoMan kukisti KeKin puhtaasti 2-0

Joensuun Maila nappasi tiistai-iltana tärkeät sarjapisteet, kun Kempeleen Kiri kaatui Kerubi Stadionilla numeroin 2-0 (6-3, 8-2).

Juoksuhanat ottelussa avasi JoMa heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun Aleksi Rautiainen takoi pallon merkistä keskisaumaan ja kotiin rynnisti Henri Litmanen. Kempeleen Kiri sai omaan sisäpeliinsä myös heti ensimmäisessä vuorossa onnistumisia, kun Heikki Savikoski iski pallon takaa keskeltä läpi ja mies pääsi kiertämään tyhjään kenttään kunnarin. Ossi Meriläinen kotiutti Savikosken ja KeKi siirtyi 1-2- johtoon.

–Ensimmäinen jakso oli tiukkaa vääntämistä. Meillä oli tarkoituksena tulla peliin raikkaana, sekä hyvällä ilmeellä ja pelata iloista pesäpalloa, mutta ensimmäinen jakso olikin kaikkea muuta. Se meni sellaiseksi väkisin punnertamiseksi, kertasi Tuomas Jussila ensimmäistä jaksoa.

Kempeleläiset iskivät 1-3- johtojuoksun jälleen Meriläisen lyömänä toisessa vuoroparissa, kun puolestaan JoMalla oli vaikeampaa hetkellisesti mailan varressa.

Kolmannessa vuoroparissa kuitenkin kaivattu tarkkuus kotiutuksiin löytyi, kun Rautiainen ja Juha Niemi onnistuivat tasoittamaan jakson.

Neljänteen vuoropariin lähdettiin tasatilanteessa. JoMan sankariksi avausjaksolla nousi Jussila, joka iski pallon kolmospuolelta maisemiin vastustajan räpylän kautta. Tuomaristo piti neuvonpitoa hetken aikaa, mutta totesi lyönnin osuneen räpylään ja näin ollen kotiyleisö pääsi juhlimaan Konsta Piirosen tuomaa johtojuoksua, sekä Jussilan kunnaria. Niemi sivalsi jakson päätöslukemiksi 6-3.

JoMa tyly toisella jaksolla

Ottelun toisella jaksolla JoMa jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi. JoMa pelasi vahvan ensimmäisen ulkovuoron ja omalla sisävuorollaan joukkue takoi 3-0- johdon Rautiaisen ja Niemen kahdella onnistuneella kotiutuksella.

–Toiselle jaksolle saimme kaaripelistä lähtien ilmeen kirkastumaan. Se näkyy tuolla sisäpelissä ja se on hienoa, että lyöjämiehillä on lyötyjä noin paljon, jatkoi Jussila.

Kotijoukkue sai totta tosiaan hyvän peli-ilmeen pitämään ja pysyi vakuuttavasti kuskin paikalla läpi jakson.

–Ulkopeli parani koko ajan, kun peli eteni. Ensimmäisen jakson pari ensimmäistä vuoroa oli vähän sellaista katselua, päätti Jussila.

Joensuulaiset takoivat taululle toisella jaksolla lopulta selkeät 8-2- numerot.

–Pelissä oli hyvää rauhaa. Rauha ja flegmaattisuus ovat hyvin lähellä toisiaan ja sitten kun rauhaa haetaan, niin se voi helposti kääntyä sinne flegmaattisuuden puolelle. Se on haastavaa, mutta tekeminen pelissä oli laajalla rykmentillä hyvää, kertasi pelinjohtaja Juhani Lehtimäki ottelua.

–Kokonaisuudessa tänään nähtiin hyvätasoinen ja meiltä nousujohteinen pesäpallo-ottelu, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun Kerubi Stadionille vieraaksi saapuu Hyvinkään Tahko. Osta lippusi huippujännään matsiin tästä linkistä.