JoMalle toinen kiinnitys välieräpaikkaan – sarja katkolla tiistaina!

Joensuun Maila tarrasi kiinni välieräpaikkaan kaatamalla Hyvinkään Tahkon Pihkalassa numeroin 0-2 (5-6, 0-3).

Joensuun Maila matkusti sunnuntaina toiseen puolivälieräkamppailuun Hyvinkäälle Tahkon vieraaksi. Ottelun alku oli joensuulaisittain mieluisa, kun heti ensimmäisessä vuorossa Henri Litmanen onnistui lyömällä pussarin kakkospuolelle ja kotiin kiisi Tuomas Jussila.

Tahko vastasi toisessa vuorossa, jossa Teemu Nikkanen latasi pallon väliin koppari Konsta Piirosen eteen. Pallo pomppasi Piirosen yli, jonka seurauksena kotiin juoksivat Riku Hokkanen, sekä Patrik Vartama ja isännät siirtyivät kuskin paikalle.

Läpilyönnit jatkuivat JoMan tasoittavalla sisävuorolla, kun Lauri Kivinen iski pallon koppareiden välistä maisemiin ja mies pääsi kiertämään tyhjään kenttään kunniajuoksun. Samassa vuorossa mailan varressa onnistui vielä Simo Rahunen, jonka lyönnillä JoMa siirtyi johtoon.

Kolmannessa vuorossa JoMa lisäsi kaasua, kun Aleksi Rautiainen onnistui kertaalleen ja Juha Niemi kahdesti. Juha Puhtimäki osoitti oivaa pelisilmää, kun mies hassutti kotijoukkuetta karkaamalla Niemen kopinnoston pudotuksella kotipesään tuoden joensuulaisten kuudennen juoksun.

–Tuli kolmosella yhtäkkiä mieleen, että pitäisikö yrittää. Laskin, että kaveri pudottaa Niemen ja Rautiaisen. Sitten katsoin, että kun koppi meni pitkänä ja siihen muodostui paikka ja tällä kertaa onnistui, kommentoi Puhtimäki karkaamistaan.

Jakso meni kuitenkin vielä erittäin jännäksi, kun neljännen aloittavalla vuorolla kotijoukkueen Nikkanen puhkaisi kentän toistamiseen. Tällä kertaa mies iski pallon läpi kolmospuolelta kaventaen jakson loppulukemiksi 5-6.

–Ensimmäisen jakson loppuun ei voi olla tyytyväinen, siinä tuli hirvittävät virheet, kun takapalo täytyi tietenkin siinä ottaa ja sitä kautta homma olisi ollut pikkuhiljaa siinä. Nikkanen löi hyvän ja kovan lyönnin siinä, mutta me hätäilimme. Niitä ei saa tulla, näki Juhani Lehtimäki ottelun päätyttyä.

Ulkopeli tiivistyi toiselle jaksolle

Joensuun Maila lisäsi toiselle jaksolle tarkkuutta ulkopeliin, joka toi toivotun tuloksen. JoMa onnistui pitämään Tahkon pienessä tilannemäärässä, eikä kotijoukkue päässyt herkuttelemaan juoksuilla.

JoMan sisäpeli kuitenkin toimi. Ensimmäisen jakson tapaan Litmanen sivalsi joensuulaiset johtoon. Tämän jälkeen Niemi onnistui toisessa ja kolmannessa vuoroparissa vieden JoMan 0-3- johtoon.

JoMan ulkopeli piti loppuun saakka ja toinen jakso kirjattiin 0-3- lukemin joensuulaisten hyväksi.

–Tärkein asia on se, että voitimme. Eihän tässä tällä hetkellä muu merkkaa. Kohtuullisen tyytyväinen pitää olla, teimme melkein jokaisessa vuorossa juoksuja rauhallisella pyörityksellä. Lisäksi tuli hyviä juoksun arvoisia lyöntejä, jatkoi Lehtimäki.

–Hieman jäi parannettavaa, mutta kokonaiskuvassa mentiin taas eteenpäin. Hieman parannetaan vaihtotilannepelaamista sisällä, niin sitten voi lähteä luottavaisesti. Ei tässä voi vielä henkseleitä kuitenkaan paukutella. Tahkolla on muutamia kavereita, jotka voivat kääntää jaksoja milloin tahansa, jos emme ole hereillä, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2-0. Kolmas puolivälieräkamppailu pelataan tiistaina 20.8. Kerubi Stadionilla. Osta lippusi ennakkoon tästä linkistä!