JoMa välieriin huiman trillerin päätteeksi!

Joensuun Maila eteni Superpesiksen välieriin otteluvoitoin 3-0, kun Hyvinkään Tahko taipui tiistaina Kerubi Stadionilla numeroin 2-1 (5-2, 6-8, 1-0).

Ottelun alku tarjosi 1847-päiselle kotiyleisölle tarkkaa ulkopeliä molemmin puolin ja juoksuhanojen aukeamista odoteltiin aina kolmanteen vuoropariin saakka, jossa lyöjätykit Aleksi Rautiainen ja Juha Niemi onnistuivat. Tilanne jatkui ja Lauri Kivinen onnistui iskemään 3-0- johtojuoksun kakkossaumasta.

Ottelusarjassa JoMa oli onnistunut pitämään Tahkon lyöjäjokerin Juha Korhosen mallikkaasti aisoissa, mutta tänään Korhonen oli vahva. Mies vastasi avausjaksolla joukkueensa kahdesta kavennusjuoksusta. Kivinen onnistui joensuulaisista vielä kertaalleen, kun mies onnistui puhkaisemaan kolmospuolelta Tahkon ulkokentän yhden lisäjuoksun arvoisesti. Lisää löytyä lisäsi illan toisella onnistumisellaan Rautiainen ja avausjakso kirjattiin joensuulaisille numeroin 5-2.

–Ensimmäinen jakso oli meidän hallintaamme ja teimme hyvillä lyönneillä juoksuja. Ulkopeli oli myös sitä samaa, mitä aiemmin oli totuttu meiltä näkemään, kommentoi JoMan parhaana palkittu Rautiainen.

Samoilla linjoilla oli myös pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

–Ensimmäinen jakso tuntui olevan kesän parasta pelaamista. Se tuntui hyvältä ja rauhalliselta laadukkaiden kotiutusten siivittämänä.

Virheet sävyttivät toista jaksoa

Tauon aikana joensuulaisten hyvä pelivire katosi hetkellisesti ja Tahko pääsi kurittamaan kotijoukkuetta oikein urakalla. Heti ensimmäisessä vuoroparissa Korhonen iski kahdesti hidastetuilla lyönneillä ja vierailijat siirtyivät 0-2- johtoon. Samassa vuorossa Aku Kettunen iski pussarin kakkospuolelle ja Tahko näytti menevän menojaan.

JoMa pääsi mukaan harhaheiton turvin, mutta muutoin omat kotiutukset sakkasivat. Ottelun toisessa vuoroparissa Teemu Nikkanen onnistui lyömään Tahkon neljännen juoksun ja tämän jälkeen oli JoMan vuoro heittää harhaan. Kyseinen ykköspesältä ohi lennellyt heitto vie Tahkon jo 1-6- johtoon. Toiseen vuoropariin mahtui vielä Patrik Vartaman onnistunut kolmossauman puhkaisu ja 1-7- johtojuoksu.

Kotiyleisön tuki tuli joensuulaisille tarpeeseen ja kotijoukkue alkoi kirimään eroa kiinni, kun tasoittavalla vuorolla Rautiainen iski pallon kaksi kertaa peräkkäin väliin 3-7- kavennuksen arvoisesti. Lisäjuoksuja nähtiin heti perään, kun Konsta Kettunen iski pallon maisemiin kakkospuolelta ja tilanteeksi kaventui 5-7.

Neljännessä vuoroparissa Korhonen takoi Hyvinkäälle vielä yhden juoksun ja tasoittavalla vuorolla Juha Puhtimäki onnistui kertaalleen. Toinen jakso ja sarjan ensimmäinen jaksovoitto kirjattiin Tahkolle numeroin 6-8.

–Annoimme toisella jaksolla viisi tai kuusi juoksua aivan käsistä. Se on täysin selittämätöntä ja ymmärtämätöntä. Toki Tahko löi sitten hyvin ja Korhosella oli hyvä päivä, jatkoi Lehtimäki.

Rautiainen ratkaisi

Supervuoroparin JoMa aloitti sisävuorolla. Takatilanne rakentui kahdella palolla Rautiaiselle, joka ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Mies iski pallon varmasti väliin ja kotiin ennätti niukasti Tuomas Jussila.

Joensuulaisten ulkopeli piti supervuoroparin tasoittavalla vuorolla ja joukkue teki nopealla tempolla kolme ykköspaloa ja marssi välieriin otteluvoitoin 3-0.

–Toisella jaksolla todennäköisesti hieman ajatus karkasi. Kaveri painoi kaasua sen päälle aika tiukasti. Kimmersimme kuitenkin hyvin vielä kaikenlaisten vastoinkäymisten jälkeen ja olimme lähellä jo siinä nousua. Supervuoropari oli sitten hallittua esitystä, jolla ansaitsimme kyllä voiton, päätti Rautiainen.

–Pääasia että voitamme. Se on ainut asia, mikä näissä peleissä merkkaa. Hieno tulo meiltä supervuoroon ja Allulta hieno lyönti sitten siellä. Tänään löimme sellaisia lyöntejä, joita Tahkon takatilanteeseen varmasti täytyy lyödä, pohti Lehtimäki.

Vimpeli vastaan välierissä

Viime vuoden tapaan JoMa kohtaa välierissä Vimpelin Vedon. Sarja starttaa viikon päästä tiistaina Saarikentällä ja toinen välierämatsi pelataan Kerubi Stadionilla torstaina 29.8. Liput välieräotteluun tulevat myyntiin keskiviikkona.