JoMa taipui Vimpelille kotiavauksessa

Joensuun Mailan kotiavaus lässähti torstai-iltana Kerubi Stadionilla, kun Vimpelin Veto kaatoi hallitsevan Suomen mestarin supervuoroparin jälkeen numeroin 1-2 (4-2, 3-13, 0-1).

Alkutahdit ottelulle löi vierailija Vimpeli toisessa vuoroparissa, kun Matias Rinta-aho ja Perttu Ruuska täräyttivät 0-2- johdon taululle. JoMa vastasi tähän kolmannessa vuorossa lyöjätykkien onnistumisilla, kun ensin Aleksi Rautiainen sivalsi pallon väliin ja perään Juha Niemi tinttasi pallon kakkosrajasta läpi kahden juoksun arvoisesti. Niemi sivalsi neljännessä vuoroparissa jakson voittonumeroiksi jääneen 4-2- juoksun.

Osat vaihtuivat toisella jaksolla

Ottelun toisella jaksolla peli pyörähti totaalisesti päälaelleen. Joensuulaiset kampesivat itsensä vielä 2-1- johtoon, mutta tämän jälkeen alkoi Vimpelin show ja vahvaa sisäpelaamista nähtiin vain vierailijoilta. Vierailijat pommittivat JoMan ulkokenttää hurjilla tehoilla ja toinen jakso päättyi 3-13- lukemin.

–Eniten tässä harmittaa se toisen jakson alku. Tässä on paljon voitettu pelejä pitkän aikaa ja sellainen liiallinen itseluottamus ja rauha oli läsnä. Se on sukua passiivisuudelle, mistä en tykännyt kyllä yhtään. Ennemmin saa mennä yli, kuin jäädä ali, kommentoi Juhani Lehtimäki.

–Vaikka johdettiin ja homma tuntui olevan todella hyvin hanskassa, niin siinä Vimpeli löi pari hyvää välilyöntiä ja sitten tuli myös helposti jotain. Numerot eivät todellakaan ole sellaisia, mitä haluamme ikinä kotona näyttää.

Supervuoropari ratkesi ulkopelivirheeseen

Joensuun Maila aloitti supervuoroparin sisävuorolla, josta käteen ei jäänyt muuta kuin kaksi kolmostilannetta. Vierailijoiden lukkari Janne Heimonen onnistui sotkemaan JoMan peliä ja tämä näkyi tehottomuutena sisäpelissä.

Ottelun ratkaisu nähtiin Vimpelin sisävuoron alussa, kun Jere Saukon pystymailalyönti lipsahti Matias Hännisen räpylän alta läpi.

–Supervuorossa jäi harmittamaan se, että kun siinä pelataan ottelun voitosta ja pääsimme lyömään kaksi kertaa miestä kotiin, niin Heimonen pääsi siinä sotkemaan Rautiaista ja pientä merkkivirhettä tuli myös. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun.

JoMalla on kasvojen pesun paikka heti sunnuntaina, kun Siilinjärven Pesis saapuu vieraaksi Kerubi Stadionille. Ottelu alkaa klo 17.00. Osta liput matsiin tästä!