JoMa taipui Jymylle supervuoroparissa

Joensuun Maila ja Sotkamon Jymy tarjosivat viihdyttävän pesäpalloillan Kerubi Stadionilla 2159 katsojan edessä.

Joensuulaiset hyökkäsivät otteluun vahvasti, kun toisessa vuoroparissa kotijoukkue huudatti kotiyleisöllä takomalla itsensä 4-0- johtoon Lauri Kivisen, Juha Puhtimäen, Juha Niemen ja Joni Lehikoisen onnistumisilla.

Sotkamon Jymy avasi juoksuhansa kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun Joni Rytkösen lyönti livahti Kosta Piirosen syöksykopin alta maisemiin ja mies kiersi tyhjään kenttään kunnarin.

Neljännessä vuoroparissa Aleksi Rautiainen onnistui ja JoMan johto kasvoi numeroihin 5-1. Jymy kiristi vielä viimeisellä tasoittavalla vuorollaan jakson loppulukemiksi 5-3, kun lyöjätykit Lauri Rönkkö ja Roope Korhonen onnistuivat.

Peli pyörähti ympäri

Sotkamo iski joensuulaisille luun kurkkuun heti toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa, kun Markus Tuikka, Antti Korhonen ja Roope Korhonen onnistuivat kotiutuksissa.

Toinen jakso oli Jymyltä vahvaa lyöntirallia kauttaaltaan, jonka huipensi Matias Litmanen uran ensimmäisellä kunnarillaan. Mies iski pallon kakkosrajasta maisemiin ja kiersi rauhassa kunnarin tyhjään kenttään viimeistellen toisen jakson voiton vieraille numeroin 3-7.

–Vaihtotilanteet ovat sellaisia, jotka meidän pitää saada paremmin kiinni. Kaveri pelaa hirmu hyvin ja tekevät hyviä lyöntiratkaisuja. Tuolla tavalla vaan ei pitäisi pystyä lentämään ja ohittamaan, kyllä meidän pitäisi saada sitä konkreettisena osa-alueena paremmaksi. Se on selvä juttu, näki Juhani Lehtimäki.

–Laadukas pesispeli. Molemmat pelasivat ihan kohtuullisen pelin. Tulos ei meille tietenkään ole hyvä, mutta oma peli paranee koko ajan ja se on positiivista. Tulokset pitää kääntää nyt vain voitolliseksi. Se on mikä tässä kuitenkin ratkaisee. Pitää oppia voittamaan näitä pelejä, kommentoi Juha Puhtimäki ottelua.

Rönkkö ja Korhonen supervuoron sankarit

Joensuun Maila aloitti supervuoroparin sisävuorolla. Kotijoukkue pääsi tuulettamaan kertaalleen juoksua, kun Rautiainen kotiutti Lauri Kivisen. Yksi juoksu ei kuitenkaan ollut tarpeeksi, kun Jymyn jokerit pääsivät vauhtiin. Ensin onnistui Roope Korhonen täydellisellä lyönnillä kakkosjatkeelle ja illan voittojuoksun iski perään Rönkkö. Mies painoi pallon kakkossaumaan, johon Tuomas Jussila pääsi väliin, mutta polttoheitto karkasi ohi kotipesästä ja sotkamolaiset pääsivät juhlimaan voittoja, sekä kahta sarjapistettä.

–Aika lailla kovasti tämä korpeaa. Hyvä fiilis oli meidänkin puolellamme ja kova luotto siihen, että peli viedään, jatkoi Lehtimäki.

–Läpi päästettiin palloja, se oli sellainen ärsyttävä juttu. Hyvä fiilis kuitenkin oli ja itse ainakin nautin, sekä uskon, että myös pelaajat vastustajallakin ja meillä syttyivät kanssa. Hieno tapahtuma, mutta jäi voitto vaille.

Revanssin paikka maanantaina

Joukkueet kohtaavat toistamiseen maanantaina. Pelipaikka vain vaihtuu Kerubi Stadionista Hiukan pesäpallostadionille.

–Mennään runkosarjaa ja meillä on nyt muutama peli ollut sellaisia, missä on ollut juoksukuntoisia miehiä mukana. Sitä kautta peli on lähtenyt kehittymään, mutta ei niin nopeasti, kuin olisimme halunneet. Totta kai me haluamme näitä pelejä voittaa.

–Tässä täytyy omaan hommaan kehittyä, että pelin täytyy parantua. Kun peli parantuu, niin maanantaina olemme vahvoilla sitä kautta. Oikeisiin asioihin huomio täytyy laittaa ja maanantaina tulee kova peli. Sotkamossa on pomppukenttä, joten he tekevät varmasti siellä tilanteita, mutta niin teemme mekin, päätti Lehtimäki.