JoMa otti toisen kiinnityksen 3145 katsojan edessä!

Joensuun Maila otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan kukistamalla Kerubi Stadionilla Vimpelin Vedon numeroin 2-0 (6-1, 5-4).

Toista välieräkamppailua oli saapunut Kerubi Stadionilla seuraamaan 3145-päinen kotiyleisö, joka sai mitä halusi. Heti ottelun ensimmäisessä vuoroparissa Juha Niemi jatkoi siitä, mihin tiistaina Vimpelissä jäi. Mies takoi pallon varmuudella keskisaumaan ja 1-0- johtojuoksun toi Tuomas Jussila.

Keskisauman puhkominen jatkui toisessa vuoroparissa, tällä kertaa Aleksi Rautiaisen toimesta. Tilanne jatkui ja Niemi onnistui heti perään toistamiseen, kun mies käänsi koukkunäpin kakkosrajaan 3-0- juoksun arvoisesti.

Vierailijat saivat juoksuhanat auki tasoittavalla vuorollaan, kun Perttu Ruuska niittasi hidastetun lyönnin kakkospussiin ja kotiin riensi Teemu Isoketo.

JoMa meni menojaan kolmannessa vuoroparissa, jossa kotiyleisö pääsi näkemään illan ensimmäisen kunnarin. Lauri Kivinen puhkaisi kakkosrajan ykköstilanteessa, pallo vieri pitkälle aitojen alle ja kotiin hölkkäili Konsta Kettunen. Kivinen kiersi perään kunnarin ja joensuulaiset johtivat jo 5-1.

Jakson loppulukemat 6-1:een niittasi Rautiainen iskemällä pallon varmuudella väliin.

–Ensimmäinen jakso oli tasapainoinen sisä- ja ulkopelissä, kommentoi JoMan parhaana palkittu Jussila.

Kunnareita toisella jaksolla

Joensuulaiset hyökkäsivät myös toiselle jaksolle vahvasti. Loistavasti toiminut ulkopeli piti Vimpelin nollilla jakson alkuun ja tasoittavalla vuorolla Rautiainen onnistui jälleen iskemällä pallon kolmoskoppari Elmeri Anttilan eteen. Sisäpelin juhla joensuulaisittain jatkui, kun Henri Litmanen iski pallon samaan paikkaan, kuin Rautiainen hetkeä aiemmin. 3-0- johtojuoksun latasi Kivinen kolmossaumasta.

Toisessa vuoroparissa JoMa sai yhden lisäonnistumisen, kun kahden palon tilanteessa Niemi tinttasi pallon keskisaumaan ja kotiin juoksi Kettunen.

4-0- tilanteessa Vimpelin sisäpeli alkoi heräilemään, kun Mikko Kanala onnistui täydellisellä kolmosluukun lyönnillä puhkaisemaan JoMan mallikkaasti pelanneen ulkokentän. Lyönnillä kotiin juoksi Jere Saukko ja Kanala kiersi kunnarin. Vierasjoukkue hivuttautui jo juoksun päähän, kun Janne Mäkelä onnistui iskemään pallon merkistä kakkosjatkeelle.

–Toista jaksoa saimme jatkettua samalla tavalla, kuin ensimmäistä. Kanalan lyönnille täytyy ottaa kyllä hattu pois päästä, se oli sellainen paukku siihen ruutuun, että saa mennäkin läpi, jatkoi Jussila.

–Kanalalta hyvä ja laadukas veto. Ilman sitä olimme tänään hyviä. Se auttoi siihen, että saimme toisen voiton. Vielä jäi parannettavaa ehdottomasti ja tiedän, että pystymme vielä parantamaan, näki puolestaan JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Joensuulaisyleisö pääsi juhlimaan JoMan toista kunnaria kolmannen tasoittavalla vuorolla, kun Litmanen puhkaisi kakkosrajan ja mies pääsi kiertämään kunnarin tyhjään kenttään.

–Ei siinä kärsi missään vaiheessa antaa otteen herpaantua ulkopelissä. Oli tilanne mikä hyvänsä, niin äkkiä vastustaja oli juoksun päässä. Litmasen nollatilanteen kunnari tuli loistavaan paikkaan, päätti Jussila.

Vimpelin viimeisen sisävuoron aikana JoMan ulkokenttä suoritti varmuudella, eikä lisäjuoksuja nähty.

–Tilanteiden rakentelussa lyöntiratkaisut eivät olleet sellaisia, joita olimme miettineet. Jokaiseen vuoroon juoksu on hyvä Vimpelin kaltaista ulkopelijoukkuetta vastaan. Asia ja tilanne kerrallaan parannellaan lauantaina ja sitten tulee hyvä tulos, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila on yhden voiton päässä Superpesiksen finaaleista. Ottelusarjan kolmas ottelu pelataan lauantaina Vimpelin Saarikentällä.