JoMa nollasi SiiPen halli-SM-avauksessa

Joensuun Maila avasi halli-SM-alkusarjan puhtaalla 2-0 (6-0, 4-0)- kotivoitolla.

Ottelun alku ei olisi joensuulaisittain paljoa parempi voinut olla. Heti ensimmäisen aloittavalla vuorolla joensuulaiset iskivät kaasun pohjaan ja joukkue takoi taululle turvallisen tuntuisen 4-0- johdon. Ensimmäinen joensuulaisten juoksu syntyi kolmospesältä ohi leijailleen harhaheiton turvin ja tämän jälkeen Juha Puhtimäki, Aleksi Rautiainen ja Samuel Tirkkonen onnistuivat mailan varressa.

Joensuulaisten ulkopeli hipoi täydellisyyttä, eikä siilinjärveläiset saaneet tilannetta päälle.

Toisessa vuorossa JoMa lisäsi johtoaan kahdella juoksulla, kun Lauri Kivinen takoi pallon juoksun arvoisesti kolmossaumaan. Polttoheitto pomppi lukkari Teemu Kinnusen ylitse ja 6-0- johtojuoksun toi röyhkeällä etenemisellään Topi Hurskainen.

Joensuulaisten laadukas tekeminen ulkokentällä jatkui vuoroparista toiseen ja 6-0- johto piti jakson loppuun saakka. Avausjakson kolmostilanteet kirjattiin JoMalle numeroin 15-0.

–Ulkopelaamisemme on tällä hetkellä todella hyvällä tasolla varsinkin ajankohtaan nähden. Emme ole kuitenkaan kokonaisen kentän treenejä hirveästi päässeet tekemään. Se on todella hienoa, kommentoi JoMan lukkari Juha Puhtimäki.

Ottelussa silmiinpistävää oli Samuel Tirkkosen pelaaminen ulkokentällä. Mies taituroi runsaan määrän paloja tärkeissä paikoissa polttolinjassa.

–Todella hyvää peliä nuorelta mieheltä. Tavoite oli laittaa nouseva palloilulahjakkuus ja peluriluontoinen kaveri mahdollisimman isoon rooliin. Halusin nähdä, mikä Tirkkosen taso on ja se on todella kova, hehkutti pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Sama sävel toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso tarjosi 1173-päiselle kotiyleisölle hyvin samankaltaista pesäpalloa, kuin ensimmäinen jakso. JoMa onnistui ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla kertaalleen, kun Henri Litmanen niittasi pallon kolmoskulmasta kopparin ylitse.

Toisessa vuoroparissa JoMa löysi ratkaisijoita lyöntijärjestyksen peräpäästä, kun Iiro Kuosa iski pallon väliin 2-0- juoksun arvoisesti. Tilanne jatkui ja lyömään asteli jokerina pelannut 17-vuotias Väinö Väänänen, joka käytti tilaisuutensa hyväkseen lyömällä pallon kolmosjatkeelle kopparin eteen ja mies pääsi tuulettamaan JoMan 3-0-johtojuoksua.

Jakson loppulukemat 4-0 niittasi Kivinen lyömällä pallon läpi kakkosluukusta.

–Ottelun molemmille jaksoille saimme hyvän lähdön. Pelasimme kohtuullisen ehjän ottelun, mutta jäihän siihen totta kai vielä paljon parannettavaa. Se on ihan ymmärrettävää tässä vaiheessa vuotta.

Joensuun Maila jatkaa halli-SM- alkusarjaa helmikuun 21. päivä Kiteen Palloa vastaan. Ottelu pelataan Joensuu Areenassa.

– Seuraaviin otteluihin on reilu kuukausi aikaa. Huomattavasti helpompi on tästä jatkaa nyt eteenpäin, linjasi Puhtimäki.