JoMa kukisti KiPan tammikuun tasonmittauksessa

Joensuun Maila sai maukkaan startin pesisvuodelle 2020, kun joukkue kaatoi naapuriseura Kiteen Pallon numeroin 2-0 (7-0, 2-1).

Joensuulaiset iskivät ottelun alkuun vahvasti, kun heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla joukkue karkasi 3-0- johtoon Aleksi Rautiaisen, Henri Litmasen ja Konsta Piirosen onnistuneilla kotiutuksilla. Ulkopeli toimi joensuulaisilla avausjaksolla loistavasti, eikä kiteeläiset päässeet juoksujen makuun. Jakson lopulla JoMa takoi vielä neljä juoksua ja avausjakso kirjattiin joensuulaisille numeroin 7-0.

Kiteen Pallosta Joensuun Mailaan siirtynyt Topi Hurskainen myönsi pienen jännityksen ennen ottelua kasvattajaseuraansa vastaan.

–Kyllähän tässä oli enemmän perhosia vatsassa, kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta. Yleensä tämä tammikuun peli on kyllä muutoinkin jännittänyt eri tavalla, kun on pitkä pätkä pelaamattomuutta alla. Mutta sitten kun pilli vislaa ja pääsee pelirytmiin kiinni, niin jännitykset unohtuvat, kommentoi Hurskainen.

Ottelun toisella jaksolla nähtiin tasaisempaa kamppailua, eikä juoksuilla herkuteltu ensimmäisen jakson tapaan. Joensuulaiset avasivat juoksuhanat Rautiaisen pussinpohjalyönnillä toisessa vuoroparissa ja 2-0- juoksusta vastasi Mikko Kemppainen KiPa-koppari Lassi Vasaraisen avustuksella.

–Hieman ailahtelevaa oli pelaaminen ja teimme merkkivirheitä varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Juoksuja tehtiin paljon, tosin osittain myös vastustajan avustuksella. Hyviä lyöntejä mahtui joukkoon runsain määrin, pohti Hurskainen.

KiPa onnistui iskemään illan ainoan juoksun neljännessä vuoroparissa, kun Sami Mikkolanaho niittasi pallon saumaan. Simo Rahunen oli pallossa hyvin mukana, mutta polttoheitto lipesi selkeästi ohi kotipesästä.

–Toisella jaksolla KiPa heräsi kamppailuun mukaan ja meillä taas tekemisen laatu hieman heikkeni sisäpelissä.

Tilanne jatkui, mutta aikalisän jälkeen kiteeläiset eivät saaneet enää tasoitusjuoksua aikaiseksi ja toinen jakso päättyi JoMan 2-1- voitton.

Joensuun Maila avaa virallisen halli-SM- sarjan sunnuntaina Siilinjärven Pesistä vastaan. Ottelu Joensuu Areenassa alkaa klo 16.00.

–Paremmalla tatsilla sunnuntaita kohti. Nyt on saanut pään auki ja päässyt höyryt päästeltyä. Meillä on tässä pitkällä kentällä vielä pari treeniä ennen sunnuntaita, ennen kuin päästää laittamaan lisää hanaa peliin, päätti Hurskainen.