JoMa kukisti KaMan – "Hyvä peli meiltä"

Joensuun Maila käänsi kurssinsa jälleen voittojen suuntaan, kun Kankaanpään Maila kaatui sunnuntai-iltana Kerubi Stadionilla numeroin 2-1 (6-1, 2-3, 6-1).

Ottelun alkuhetkillä joensuulaiset kokivat ikävän loukkaantumisen, kun Joni Lehikoinen pyöräytti nilkkansa hakiessaan näpyä etukentältä. Mies jouduttiin vaihtamaan jokeriksi ja paikan ulkokentältä otti Samuel Tirkkonen.

Tämä ei kuitenkaan joensuulaisten otteissa näkynyt. Joukkue osoitti mailan varressa vakuuttavaa sisäpeliä, kun toisessa vuoroparissa lyöntiralli lähti käyntiin. Juha Puhtimäki avasi juoksuhanat lyömällä pallon kolmosrajasta maisemiin yhden tavallisen ja kunnarin arvoisesti. JoMan johtoa lisäsi Aleksi Rautiainen, joka kotiutti Puhtimäen varmalla välilyönnillä.

Kunniaa juostiin myös kolmannessa vuoroparissa, jossa Henri Litmanen niittasi ykköstilanteessa komean lyönnin kolmosjatkeelta kauas Mehtimäen metsiin ja JoMan johto oli jo 5-0. Samassa vuorossa Juha Niemi takoi vielä pallon väliin ja Litmanen toi JoMan 6-0- johtojuoksun kotipesään. Kankaanpää onnistui kaunistelemaan lukemiksi 6-1 Petteri Kortelaisen onnistumisella neljännessä vuoroparissa.

– Pelasimme hyvin ulkona, vaikka siitä Lehikoinen tippui pois, niin se ei näkynyt otteissamme. Tirkkonen painoi hienosti siellä kokopelin menemään, kommentoi pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

KaMan taistelu ei loppunut

Ottelun toiselle jaksolle Kankaanpään Maila sai virtaa tauolta. Joukkue tuli raikkaalla ilmeellä peliin mukaan varsinkin tiiviimmän ulkopelin kautta. Alkutahdit toiselle jaksolle iski kuitenkin JoMa, kun Niemi onnistui toistamiseen illan aikana.

KaMan vastaus nähtiin kolmannessa vuorossa, jossa Kankaanpään kärkenä pelannut Topias Lilja onnistui lyömään tyhjään kenttään kunnarin tasoittaen jakson. Kortelainen onnistui illan toisellaan samassa vuorossa ja kuskin paikka vaihtui oranssipaidoille.

Neljännessä vuoroparissa Niemi niittasi saumasta jakson tasoihin, mutta tasoittavalla vuorolla KaMa onnistui Joona Anttilan toimesta ja ottelussa edettiin supervuoropariin.

–Kuten ennen peliä sanoin, niin Kankaanpää pelaa ulkona hyvin ja töitä saa tehdä, että tulee juoksuja. Sellainen tuo toinen jakso varsinkin oli. Nämä tiukat voitot tekevät meille hyvää, kun tässä kohtaa kautta aletaan playoff-pesistä pelaamaan. Tiukat voitot tuovat hyvin itseluottamusta, kommentoi JoMan parhaana palkittu Puhtimäki.

Supervuoro joensuulaisten juhlaa

Supervuoroparissa JoMa aloitti sisävuorolla murskaavasti. Puhtimäki, Niemi ja Rautiainen takoivat taululle 3-0- johdon ja lyöjiä riitti. Puhtimäki napautti JoMan neljännen juoksun ja tätä seurasi illan neljäs kunnari, kun Simo Rahunen puhkoi kakkosluukusta pallon aitojen alitse vieden joensuulaiset tukevaan 6-0- johtoon.

Kankaanpää onnistui supervuoroparissa kertaalleen, kun Niko J Korhonen löi tyhjään kenttään kunnarin kaventaen lukemiksi 6-1.

–Hyvä peli meiltä. Toisen jakson häviäminen ei tietenkään ole hyvä juttu, mutta siinä tuli yksi harmittava virhe. Tuntui, että KaMa ei hirveästi siinä itse saanut kuitenkaan aikaiseksi, jatkoi Lehtimäki.

–Toisella jaksolla sisäpeli ei ollut niin tuottoisaa, kuin avausjaksolla. Hieman pitää vielä hioa, että pienetkin lapsukset jäävät tulematta. Juha Niemi löi tänään hyvin tiukoissa paikoissa ja tuntui että sillä olisimme toisen jakson voittaa. Hyvä voitto ja eteenpäin, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan tulevana perjantaina, kun kauden neljäs derby isketään Kerubi Stadionilla Kiteen Palloa vastaan. Liput KiPa- matsiin ovat myynnissä, varmista paikkasi, vältä jonot lippuluukulla ja osta liput ennakkoon Ticketmasterin verkkokaupasta.