JoMa kukisti IPV:n 2151 katsojan edessä!

Joensuun Maila vahva vire jatkui torstai-iltana Kerubi Stadionilla, kun Imatran Pallo-Veikot kaatui numeroin 2-0 (8-2, 6-5).

Joensuun Maila sai otteluun loistavan startin, kun heti ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkue niittasi taululle 4-0- johtolukemat Aleksi Rautiaisen, Juha Niemen, Simo Rahusen ja Lauri Kivisen onnistumisten ansiosta.

JoMan vahva ote näkyi myös ulkopelissä, kun kahteen ensimmäiseen sisävuoroon IPV ei saanut etenijää kertaakaan kakkospesälle.

Joensuulaiset puolestaan iskivät lisää vettä kiukaalle toisessa sisävuorossaan, kun Aleksi Rautiainen sivalsi kolmosluukusta pallon maisemiin kahden juoksun arvoisesti. Rautiaisen kotiutti puolestaan Rahunen ja JoMan johto oli jo tyrmäävä 7-0.

IPV:n kaksi juoksua iski lyöjätykki Jere Dahlström vahvoilla onnistumisilla. JoMa sai kahdeksannen juoksunsa vapaataipaleen turvin.

–Ensimmäinen jakso oli ryhdikäs. Ulkopeli kesti hyvin, mutta meillä on ollut viimeinen vuoro vähän sellainen perisynti avausjaksoilla. Jos hieman johdetaan, niin viimeisestä vuorosta on muodostunut hieman flegmaattinen ja herkästi tarttuu toiseen jaksoon, kommentoi JoMan parhaana palkittu Tuomas Jussila.

–Vaihtotilannepelaaminen oli tänään meidän juttu, mitä lähdimme tekemään ja Juuso Lattua saamaan kiinni. Siinä onnistuimme kyllä mielestäni hyvin, kun saimme kaverin tehot 50 prosenttiin.

Tasainen taistelu toisella jaksolla

JoMa hyökkäsi myös toisella jaksolle vahvasti, kun heti ensimmäiseen vuoropariin Niemi takoi saumalyönnillä numeroiksi 1-0. Tämän jälkeen vierailijat heräsivät pelaamaan, kun Dahlström jatkoi hyviä lyöntejään. Kaksi peräkkäistä kotiutusta vei IPV:n 1-2- johtoon ja kun vielä Miitri Pesonen onnistui kotiuttamaan komealla kakkosrajanäpyllä Joona Sikiön, niin osat olivat hetkellisesti vaihtuneet ottelussa.

–On kai se hieman inhimillistä, vaikka en haluaisi sen olevan, että meillä hieman jalka nousi henkisesti. Muutamia pieniä virheitä ulkopelissä tuli ja Imatra pääsi peliin mukaan. Kauhean kova lyöntikeli oli tänään ja kovia lyöjiä kentällä. Paloja pitää pystyä tekemään, kun palo on tehtävissä, ruoti pelinjohtaja Juhani Lehtimäki ottelun päätettyä.

JoMa ei tappioasemastaan kuitenkaan lannistunut, vaan lyöjäjokereiden johdolla kotijoukkue tuli 3-3- tasatilanteeseen toisessa vuoroparissa.

2151 katsojaa pääsi hurraamaan kolmannessa vuorossa, kun Henri Litmanen niittasi pallon kakkosrajasta maisemiin kotiuttaen Samuel Tirkkosen. Litmanen kiersi itse kunnarin perään ja JoMa oli kaksi juoksua edellä.

IPV taisteli vielä itsensä rinnalle, kun ensin kolmospuolen harhaheitolla kotiin juoksi Teemu Nurmio ja perään Sami Partanen puhkaisi takakentän yhden juoksun arvoisesti.

Lopulta JoMan sankariksi nousi Niemi, joka iski 6-5- voittojuoksun kotijoukkueelle.

–Lämmittää se, että nousimme voittoon, vaikka onnistuimme törttöilemään kolmannessa vuorossa toisella jaksolla. Litmanen löi läpi ja sen jälkeen tapahtui jotain aivan ihmeellistä, kun tuli vuoronvaihto 15 sekuntiin kunnarin jälkeen. Kuitenkin, kun vie pelin puhtaasti ja varsinkin kun sarjassa ei ole mitään helppoja juttuja, niin kolme pistettä lämmittää kovasti, päätti Lehtimäki.