JoMa kaatoi sarjakärjen – Hurskaisen kunnari herätti Kerubi Stadionin

Loppuunmyydyn Kerubi Stadionin yleisö sai nauttia makeasta voitosta, kun Joensuun Maila kaatoi sarjakärki Kouvolan Pallonlyöjät numeroin 2-0 (4-3, 7-4).

Kouvolan Pallonlyöjät koki kauden ensimmäisen tappionsa, kun Joensuun Maila näytti Kerubi Stadionilla hauistaan. Loppuunmyydyssä ottelussa JoMa esitti tasaisen vahvoja otteita, jotka kantoivat hedelmää.

–Energia ja keskittyminen fokusoituivat oikeisiin asioihin, kuten kärkiottelussa kuuluukin. Pelasimme varsin ehjän pelin ja tämä voitto kyllä lämmittää, riemuitsi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Hurskainen herätti joukkueen

JoMa sai ottelun aloittavaan ulkovuoroon maukkaan alun, kun kolme paloa syntyi kuin itsestään. Vaikka Kopla onnistuttiin nollata vielä seuraavassakin vuoroparissa, valitettavasti Joensuun oma sisäpeli oli myös takkuista.

–Saatiin heti alussa vastustajasta tuplapalo ja lyöntivuoro keskeltä poikki. Onnistumiset tosin karttoivat meitä kahdella ensimmäisellä sisävuorolla: oli kopilla irti olemista ja meillekin tuli tuplapalo, voivotteli Korhonen.

Kouvolan Pallonlyöjät kampesi johtoon kolmannella sisävuorolla, kun Jere Dahlström ja Juho Hacklin onnistuivat mailanvarressa. Koplan johtoasema ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä Topi Hurskainen pommitti pallon koppareiden välistä maisemiin ja kiersi tyylikkäästi kunniaa samalla, kun Konsta Piironen riensi kotipesään. Kerubi Stadionin yleisön siivittämänä Juha Puhtimäki onnistui vielä kotiuttamaan Hurskaisen, ja hetkeä myöhemmin Aleksi Rautiainen siirsi JoMan 4-2-johtoon.

–Ekan jakson, ja varmaan pelinkin, yksi käännekohta oli Hurskaisen keskeltä takaa läpilyönti. Iso käänteentekevä suoritus, jonka jälkeen päästiin lyömään hyvin läpi pelin – tuli hyviä merkkilyöntejä ja merkkaamattomiakin joukkueelta.

Kouvolalaiset tulivat vielä juoksun päähän Dahlströmin onnistuessa kertaalleen, mutta JoMa piti pintansa vieden jakson nimiinsä 4-3-lukemin.

Fiksua ja rauhallista pelaamista

Toiselle jaksolle JoMa tuli rytinällä paukuttaen peräti neljä juoksua sisävuorollaan. Onnistumisia tuli laajana rintamana, sillä juoksuista vastasivat Puhtimäki, Konsta Kettunen, Rautiainen ja Simo Vainikainen. Toisella sisävuorolla onnistujien joukkoon ilmoittautuvat myös Henri Litmanen ja Lauri Kivinen, jotka siirsivät Joensuun Mailan jo 6-1-johtoon.

Kouvolan Pallonlyöjät kuitenkin sinnitteli perässä. Ennen viimeistä vuoroparia Kopla pääsi jo kahden juoksun päähän Dahlströmin lyödyillä. Kun Litmanen onnistui vielä kertaalleen ja JoMan ulkopeli sai pidettyä kouvolalaiset aisoissa, kolme pistettä jäi Joensuuhun.

–Toisella jaksolla pääsimme johtoasemaan ja kykenimme pelaamaan fiksua, rauhallista ulkopeliä. Sisäpelissäkään ajatus ei karannut vaan pystyimme tekemään juoksuja, hymyili Korhonen.

Joensuun Mailan ottelut jatkuvat torstaina vieraspelillä Siilinjärven Pesistä vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan Kerubi Stadionilla 25.7. lauantaina, kun vieraaksi astelee Hyvinkään Tahko. Ottelu alkaa klo 16.00. Liput ovat myynnissä, toimi nopeasti ja varmista paikkasi tämän linkin kautta!