JoMa jyräsi Jymyn avausfinaalissa

Joensuun Maila onnistui kaappaamaan finaalisarjan kotiedun itselleen kaatamalla Sotkamon Jymyn ensimmäisessä finaaliottelussa numeroin 0-2 (4-13, 3-5).

Joensuulaiset saivat otteluun loistavan startin, kun Aleksi Rautiainen ja Mikko Kemppainen sivalsivat vierailijat 0-2- johtoon heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla vuorolla. Vähintään yhtä railakas oli kotijoukkueen tasoittava vuoro. Niko Korhonen tälläsi pallon kakkosrajasta maisemiin ja jakso tasoittui.

Tämän jälkeen juoksuja odoteltiin kolmanteen vuoropariin saakka, jossa runsaslukuinen Joensuun Mailan faniryhmä sai mitä halusi. Juha Puhtimäki tinttasi pallon kakkosjatkeelta koppari Niilo Piiponniemen avittamana maisemiin kahden tavallisen juoksun ja kunnarin arvoisesti. Samassa vuorossa oli myös Rautiaisen vuoro puhkoa kenttää ja JoMa meni menojaan, kun tulostaululla komeili jo 2-7- lukemat.

Jakson loppu oli täysin JoMan hallintaa, kun Lauri Kivinen ja Konsta Kettunen iskivät kunnarit ja Rautiainen takoi vielä kaksi juoksua taululle.

–Aika hyvin osui keppiin tänään. Saimme ottelun alussa hurmosta päälle, joka jatkui ottelun läpi. Muutenkin kokonaisuudessaan joukkueella kävi lyönnit tänään hyvin keppiin. Hyvä peli meiltä, sisällä ja ulkona, kommentoi JoMan parhaana palkittu Rautiainen.

Toisella jaksolla tasaisemmat lukemat

Ottelun toinen jakso alkoi samaan tapaan, kuin ensimmäinen. JoMa karkasi 0-2- johtoon, kun Juha Niemi ja Mikko Kemppainen onnistuivat. Jymy hivuttautui tasoihin, kun Antti Korhonen ja Roope Korhonen onnistuivat.

Kolmannessa vuoroparissa JoMa iski kuitenkin luun jymyläisten kurkkuun karkaamalla 2-5- johtoon Rautiaisen yhdellä ja Kettusen kahdella onnistumisilla.

Jymy sai vielä iskettyä yhden juoksun Roope Korhosen toimesta, mutta tämän lähemmäs ei Jymy enää päässyt ja avausfinaalin vei nimiinsä Joensuun Maila.

–Meidän tunnetasomme oli tänään oikeanlainen, eikä viikon tauko näkynyt pelissä ollenkaan. Hieno oli pelata, kun paljon oli faneja paikalle tullut, jatkoi Rautiainen.

Myös pelinjohtaja Juhani Lehtimäki oli samoilla linjoilla.

–Hyvän pelin pelasimme. Tekeminen oli tasapainoista, saimme tilanteita ja juoksuja tasaisesti. Jokunen läpilyönti tuli ja lukemat ovat sitten tuollaiset. Tyytyväinen myös siihen, että saimme ulkopelissä Sotkamon kärkeä kiinni. Nyt sitten vaan punomaan uusia juonia, että onnistumme ensi lauantaina uudestaan.

Joensuun Maila runsaslukuinen kannattajaryhmä sai kiitosta joukkueelta.

-Hieno oli kannattajiemme pitämä meteli. Hienoa, että paikalla oli paljon joensuulaisia. Kiitos heille siitä, päätti Lehtimäki.

Finaalisarjan toinen ottelu pelataan Kerubi Stadionilla lauantaina 14.9. Ottelu on loppuunmyyty.