JoMa jatkaa lopputurnaukseen puhtaalla pelillä – ”Tästä jäi hyvä fiilis”

Joensuun Maila varmisti paikkansa Kuortaneella pelattavaan halli-SM-lopputurnaukseen, kun IPV kaatui Joensuu Areenassa numeroin 0-2 (2-4, 3-10).

1112-päinen joensuulaisyleisö pääsi todistamaan sunnuntai-iltana joensuulaisjoukkueen komeaa lyöntipeliä Joensuu Areenassa. JoMan ensimmäisessä sisävuorossa sisäpeli ei kuitenkaan vielä auennut, vaan IPV onnistui ottamaan nopeaan tahtiin palot joensuulaisten kärkietenijöistä.

–Ottelun alku ei ollut parahin. Pientä hätää ja kiirettä oli sisäpelissä havaittavissa. Pelin taso nousi vanhetessaan, näki pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Juoksuhanat aukesi ottelun toisessa vuoroparissa, kun Aleksi Rautiainen sivalsi pallon varmuudella kolmossaumaan.

JoMan ulkopeli piti IPV:n kurissa ja kolmannessa vuoroparissa joensuulaiset karkasivat 0-4- johtoon Simo Rahusen, Juha Puhtimäen ja Konsta Kettusen onnistumisilla.

Imatralaiset saivat juoksutilinsä auki kolmannen tasoittavalla, jossa Juho Toivola kavensi tilanteeksi 1-4. Neljännen tasoittavalla Mikko Kosonen iski IPV:n toisen juoksun viimeisenä lyöjänä ja avausjakso päättyi 2-4- lukemiin.

Joensuun Mailalle riitti avausjakson voitto ja siitä saatu yksi piste varmistamaan paikan halli-SM- lopputurnauksessa.

–Hyvin onnistuimme tauon aikana avausjaksolta vapautuneen energian kääntämään positiiviseksi energiaksi. Se vapautti hyvään lyönti peliin, eikä käynyt niin, että olisi tullut ulospuhallus, jatkoi Korhonen.

Positiivinen energia näkyi sisäpelin laadussa

Joensuulaiset hyökkäsivät ottelun toiselle jaksolle väkevästi, kun heti ensimmäisessä sisävuorossa Puhtimäki ja Kettunen onnistuivat. IPV osoitti tarmokasta lyöntipeliä toisessa vuorossa, kun avausjaksolla onnistunut Kosonen takoi pallon Topi Hurskaisen eteen. Pallo kimposi kolmoskulmaan ja tuloksena jakson tasoittaneet kaksi juoksua.

Joensuulaiset eivät tasoituksesta hätkähtäneet, vaan iskivät armottoman lyöntirallin päälle tasoittavalla vuorollaan. Puhtimäki puhkaisi kakkospuolelta kentän kahden juoksun arvoisesti ja perään Rautainen löi toiset kaksi juoksua ja JoMa karkasi turvalliseen 2-6- johtoon.

–Toinen jakso oli erittäin hyvä. Hyvää sisäpeliä ja onnistumisia laajalla rintamalla. Paljon hyviä lyöntejä mailassa ja saimme päätä auki monipuolisella pelillä tilanteita, juoksuja ja muutamia läpilyöntejä. Ulkopelissä joukkue osoitti myös hyvää tekemistä ja tästä jäi hyvä fiilis.

Jakson loppupuolella JoMa tyylitteli jakson loppulukemiksi 3-10. Mailan varressa onnistuivat Henri Litmanen, Rautiainen ja Kettunen kahdesti.

Matka jatkuu Kuortaneelle lopputurnaukseen

Sekä halli- ja kesäkauden hallitseva Suomen mestari Joensuun Maila jatkaa talvikauden matkaansa halli-SM- lopputurnaukseen, jossa ratkotaan talvikauden mitalistit 14.-15.3.2020.

–Tällainen viikonloppu vaatii joukkueelta aina veronsa. Yhteisiä tapahtumia on ollut ja pari peliä, niin energia säilyi läpi viikonlopun. Isoja notkahduksia ei koko aikana tullut, joten ehdottomasti pitää olla tyytyväinen. Pääsemme vielä kilpailemaan tässä talven tiimoilla parin ottelun verran. Sekin on mukava juttu, päätti Korhonen.