JoMa haki revanssin Mantulta – "Hyvä voitto"

Joensuun Maila sai Mantun kentältä maistuvan revanssin, kun Siilinjärven Pesis taipui joensuulaisille numeroin 1-2 (1-5, 2-1, 0-1).

Ottelun alku oli joensuulaisittain tunnustelua ja 1-0- johtojuoksun kotiyleisön riemuksi takoi siilinjärveläisten lyöjätykki Kimmo Lukkari. JoMan toinen sisävuoro oli vahvaa suorittamista. Ensin Aleksi Rautiainen niittasi pallon keskelle väliin ja kotiin rynnisti Konsta Piironen. Tilanteen jatkuttua lyömään asteli lyöjätykeistä Juha Niemi, jonka täydellinen siivu painui takaa keskeltä läpi kahden juoksun arvoisesti.

JoMan ulkopelissä ei enää virheitä avausjaksolla nähty, vaan kerta toisensa jälkeen joensuulaisryhmä tylsytti siilinjärveläisten sisäpelin.

Kolmannen vuoroparin tasoittavalla vuorolla joensuulaiset kaunistelivat ensimmäisen jakson voittolukemiksi 1-5 Rautiaisen ja Joni Lehikoisen kotiutuksilla.

Osat vaihtuivat toiselle jaksolle

Ottelun toisella jaksolla JoMan sisäpelaaminen sakkasi pahemman kerran. Tilannemäärä jäi pieneksi, kun puolestaan SiiPe sai peliään paremmin auki. Toisen jakson ja kotijoukkueen 1-0- johtojuoksun ensimmäisen jakson tapaan lyöjätykki Lukkari.

SiiPen 1-0-johdossa edettiin aina kolmannen vuoroparin tasoittavalle saakka. Kotijoukkueen Eino Puustinen yllätti koppari Konsta Piirosen. Pallo kimposi Piirosen räpylästä maisemiin siinä määrin, että 2-0- johtojuoksun ennätti tuomaan Sebastian Lahti.

–Tiesimme, että SiiPe pelaa ykköstilannetta aggressiivisesti. Ensimmäisellä jaksolla saimme sen hyvin purettua. Sitten toiselle jaksolle tuli odotettu vaihto ja jäimme vähän ensimmäisen jakson moodiin, kommentoi pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

–Meiltä puolestaan oli erittäin luokattomia vaihtolyöntejä. Löimme suoraan kaverin käsiin palloa ja meidän juoni karkasi siinä kohdassa.

JoMa hivuttautui vielä juoksun päähän neljännen aloittavalla vuorolla, kun Rautiainen iski pallon väliin kertaalleen.

Supervuoro JoMan hallintaa

Joensuun Maila aloitti supervuoroparin ulkovuorolla vakuuttavasti. SiiPe sai koottua kolmostilanteen, mutta JoMan ulkopeli tiukassa paikassa loistavasti. Sisävuorollaan JoMa rakensi ajolähtötilanteen Niemelle, joka ei jättänyt paikkaa käyttämättä, vaan kotiutti Juha Puhtimäen.

–Voittoon täytyy olla tyytyväinen. Kyllä me halusimme kuitenkin paremmin pelata. Toisen jakson lopussa ja supervuorossa pelaamisemme normalisoitui ja sitten tekeminen oli hyvää.

–Iloinen voi olla lyöjäjokereiden hyvästä vireestä. Tyytyväinen voi olla siihen, että näitä pelejä on ruvettu voittamaan. Jos piste jää ja sitä jää liikaa itkemään, niin se ei ole tämän homman tarkoitus, päätti Lehtimäki.

Joensuun Mailan parhaana palkittiin ottelussa Rautiainen, joka onnistui kolme kertaa mailan varressa.

–Voiton voi nostaa korkealle, sillä viime kerralta emme saaneet täältä mitään. Hyvä voitto, linjasi Rautiainen.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran viikon päästä torstaina 11.7. Tuolloin joukkue matkaa Kiteelle kesän toiseen paikalliskamppailuun naapuriseuraa vastaan.