Joensuun Maila Halli-SM-mestariksi!

Joensuun Maila nappasi halli-SM-kultaa kukistamalla Vimpelin Vedon finaalissa numeroin 0-1 (2-4, 3-3).

JoMa jatkoi halli-SM-finaalissa siitä mihin lauantain välierässä jäi. Sisäpeli aukesi heti ensimmäisessä vuorossa, jossa joensuulaiset karkasivat 0-3- johtoon Juha Puhtimäen, Aleksi Rautiaisen ja Konsta Kettusen onnistumisilla.

JoMan räpyläpelaaminen oli avausjaksolla mallikasta, vaikka Vimpeli onnistuikin kaventamaan kahdella seuraavalla vuorollaan tilanteeksi 2-3. Rauhallinen ja itsevarma ote pelaamiseen näkyi joensuulaisten otteissa neljännessä vuoroparissa, jossa Juha Niemi onnistui takomaan keskipompulla 2-4- johdon. Tasoittavalla vuorolla JoMan varmuus räpylässä oli vertaansa vailla, eikä Vimpeli saanut enää kolmostilannetta aikaan.

Toinen jakso tasattiin

Myös ottelun toinen jakso sai joensuulaisittain iloisen startin. Ensin joensuulaisten räpylä piti ulkovuoron ja omassa sisävuorossa nähtiin railakas hyökkäys. Ensimmäisen jakson tapaan JoMa siirtyi 0-3- johtoon, juoksujen lyöjinä Niemi, Rautiainen ja Konsta Kettunen.

Joensuulaiset eivät johtoasemaansa kauaa kerenneet juhlimaan, sillä Vimpeli hivuttautui heti seuraavalla sisävuorollaan 3-3- tasatilanteeseen, osittain JoMan avustamana. 1-3- kavennus sirvahti räpylästä ulottumattomiin ja 2-3- juoksun kotiin toi Olli Heikkala harhaheiton turvin. 3-3- tasoitus lähti vastustamattomasti Perttu Ruuskan mailasta.

Molemmat joukkueet esittivät ottelun lopun mallikasta ulkopelaamista ja toinen jakso tasattiin numeroin 3-3.

JoMa hallikauden mestariksi

Joensuun Maila sai haluamansa päätöksen talvikaudelle, kun joukkueelle ripustettiin kultaiset mitalit kaulaan sunnuntai-iltana. Hallimestaruus on JoMalle seurahistorian kolmas. Joukkueen talvikausi jatkuu valmistautumisella Superpesiskauden sarja-avaukseen, joka pelataan 28.4. Espanjan auringon alla JymyJusseja vastaan.