Iloista lyöntipeliä Koskenkorvalla!

Superpesiksen runkosarjan loppu häämöttää, kun Joensuun Maila suuntasi keskiviikkona Koskenkorvan Urheilijoiden vieraaksi. JoMa onnistui mailan varressa loistavasti ja nappasi kolme sarjapistettä numeroin 0-2 (3-6, 1-6).

Joensuun Mailan kokoonpanossa nähtiin illan otteluun lähdettäessä pienimuotoista rotaatiota, kun valmennus vaihtoi numerolle kaksi Simo Rahusen ja numerolle kolme Henri Litmasen. Tuomas Jussila ja Lauri Kivinen pelasivat numeroilla viisi ja kuusi. Runkosarjan loppu onkin joensuulaisittain melkoinen rupeama, sillä joukkue pelaa neljä kertaa ennen kuin sarja päättyy tiistaina 13.8. Lyöntijärjestyksen paikkojen kierrättämiselle ja pelaajien lepuuttamisella tulee siis tarvetta ennen pudotuspelejä.

–Juoksukuormaa pitää pelaajiston osalta pitää maltillisena, kun viikon päästä käynnistyy pudotuspelit, kommentoi pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Vierailijat saivat otteluun mieluisan startin, kun Juha Puhtimäki sivalsi pallon osittain kakkosjatkeelta läpi ja tilanteessa kakkospesällä ollut Konsta Piironen kiiruhti kotiin. JoMan johtoa lisäsi samassa vuorossa Aleksi Rautiainen, joka Puhtimäen tapaan kolisteli pallon kakkosluukkuun 0-2- johtojuoksun arvoisesti.

Toisessa vuoroparissa joensuulaiset siirtyivät jo 0-3- johtoon Tuomas Jussilan onnistumisella, mutta tämän jälkeen kotijoukkue osoitti, että ilmaiseksi pisteet eivät tule Koskenkorvalta lähtemään. Patrik Wahlsten onnistui lyömään ensimmäisen kavennusjuoksun komealla varsilyönnillä ja samassa vuorossa Juuso Vuorenmäki iski pallon keskelle koppareiden väliin 2-3- juoksun arvoisesti.

Tämän jälkeen joensuulaiset ottivat kuitenkin kuskin paikan Aleksi Rautiaisen näpyjen tahdittamana. Mies kotiutti kaksi kertaa samassa lyöntivuorossa samanlaisella kakkosrajanäpyllä ja JoMa paineli 2-5- johtoon.

Loppujakson aikana molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen ja loppulukemat ensimmäisen jakson osalta kirjattiin joensuulaisille numeroin 3-6.

–Pitkä reissu kuitenkin takana, joka tuo aina haasteita. Koskenkorva voi kotonaan saadessaan hurmoksen päälle tehdä pelistä vaikean, mutta tänään oli meillä homma hanskassa, näki JoMan parhaana palkittu Simo Rahunen.

JoMa sai lyöntirallin päälle

Ottelun toisella jaksolla nähtiin vahvaa sisäpeliä joensuulaisten osalta. JoMan avausjuoksusta vastasi Rautiainen, johon vielä kotijoukkue onnistui vastaamaan Wahlstenin tasoituksella.

Tämän jälkeen JoMa meni menojaan ja rallatteli selkeään 1-8- jaksovoittoon runsaiden sisäpelionnistumisten siivittämänä. Jakson onnistujia olivat mm. Juha Niemi, joka takoi pallon maisemiin kakkospuolelta kolmen juoksun arvoisesti ja Konsta Piironen, joka takoi tyhjään kenttään kunnarin.

–Oli sellainen tunne, että hallitsimme peliä aika hyvin. Pääsimme molemmilla jaksoilla johtoon, joka toi hyvää rauhaa. Pyöritimme tänään hyvää sisäpeliä ja mukava, että jokerit onnistuivat ja moni muukin äijä, päätti Rahunen.

Joensuun Mailan ulkopeli oli myös mallikkaalla tasolla. Kolmostilanteet ottelussa kirjattiin joensuulaisille numeroin 11-21.

–Se oli sellainen tasapainoinen peli. Ensimmäisellä jaksolla ulkopelissä oli joku laiska vastaantulo, mutta löimme jokaisessa vuorossa juoksuja ja peli-ilme oli hyvä ja rauhallinen. Rauhallisuus toki on siitä salakavalaa, että sen ansiosta peli voi mennä myös flegmaattiseksi, mutta tänään se näkyi hyvänä keskittymisenä. Tyytyväinen voi olla, kertasi Lehtimäki ottelua.