Hymyilevä JoMa valloitti Hiukan!

Joensuun Mailalle tarjottiin heti maanantai-iltana revanssia Sotkamon Jymystä, joka kävi hakemassa 1-2- voiton perjantaina Kerubi Stadionilta. JoMa ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan katkaisi Jymyn 14 ottelun mittaisen voittoputken numeroin 0-2 (1-2, 2-3).

Ottelun ensimmäinen jakso tarjosi juuri niin tasaista ja tarkkaa pesäpalloa, kuin näiltä kahdelta huippujoukkueelta osaa odottaa. Ulkopelaaminen oli molemmin puolin laadukasta, eikä juoksuilla herkuteltu. Joensuun Maila siirtyi toisessa vuoroparissa 0-1- johtoon, kun Aleksi Rautiainen iski pallon vastustamattomasti kakkospuolelle kopparin eteen ja johtojuoksun kotiin toi Juha Puhtimäki.

Jymyn vastausta Hiukan yleisö sai odotella kolmannen vuoroparin tasoittavalle saakka, jossa Roope Korhonen onnistui kertaalleen.

Neljännessä vuoroparissa JoMa iski itsensä johtoon, kun Juha Niemi yllätti Jymyn etukentän merkatulla näpylyönnillä. JoMan ulkokenttä piti lukkari Juha Puhtimäen johdolla neljännessä vuoroparissa Jymyn aisoissa ja ensimmäinen jakso päättyi joensuulaisten 1-2- voittoon.

Joensuulaisten parhaana ottelussa palkittiin Lauri Kivinen, joka pelasi loistavan ottelun mailan varressa.

–No tänään oli näköjään pomppupäivä. Oli sellainen kenttä, jossa pomppua pystyi lyömään, niin käytettiin sitä pelissä. Näytti hyvin onnistuvan tänään, kertasi Kivinen.

Tasainen taistelu myös toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso tarjosi 1911 katsojalle Hiukan pesäpallostadionilla hyvin samankaltaisen väännön kuin ensimmäinen. JoMa polkaisi itsensä ensimmäisessä vuoroparissa 0-3- johtoon, kun ensin Rautiainen onnistui kahteen kertaan ja perään Niemi tälläsi kolmannen juoksun.

Jymyn kiriä odoteltiin aina neljänteen vuoropariin saakka. Tilanne meinasi käydä hetkellisesti joensuulaisittain tukalaksi, kun ensin Matias Litmanen kavensi tilanteeksi 1-3 ja hetkeä myöhemmin Lauri Rönkkö toi kotijoukkueen juoksun päähän.

Tämän jälkeen JoMan mallikas ulkopeli kuitenkin piti ja ottelu päättyi Niilo Piiponniemen paloon ykköspesälle.

–Kyllähän tämä voitto maistuu. Molemmat ottelut olivat tiukkaa vääntöä ja sellaista mitä pesiksen pitää parhaimmillaan ollakin, kun jokaisesta pisteestä taistellaan kovasti. Tyytyväinen olen tähän iltaan, jatkoi Kivinen.

Myös Joensuun Mailan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki oli iloinen kolmen pisteen voitosta.

–Oli hyvä esitys. Sotkamon tilannemäärä yllätti, kun pelin tiimellyksessä tuntui, että se olisi ollut pienempi. Todella tyytyväinen täytyy ulkopeliin olla kauttaaltaan. Joni Rytköstä emme vieläkään niin hyvin kiinni saaneet, kuin olisimme halunneet, mutta ei nyt harmitella.

–Ei tämä peli vielä valmista ole, kuten ei tarvitsekaan olla. Kyllä voittaminen kuuluu tähän tulosurheiluun ja se tuntuu hyvältä, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran torstaina. Tuolloin joukkue matkaa Siilinjärven Pesiksen vieraaksi.