Hurja trilleri päättyi upeaan voittoon – “Tehdään välillä pelit itselle hankalaksi”

Paikallispeli Kiteen Palloa vastaan kääntyi Joensuun Mailan voittoon jännittävien tapahtumien päätteeksi loppulukemin 2-1k (4-2, 0-1, 1-1, 4-3).

Kerubi Stadionin 1961-päinen yleisö sai nauttia Joensuun Mailan ja Kiteen Pallon välisestä ottelusta koko rahan edestä. Illan trilleri venyi supervuoropariin, josta vielä edelleen kotiutuslyöntikilpailuun.

Kiteen Pallo näytti jo ottavan niskalenkin JoMasta takomalla peräti kolme juoksua kotiutuslyönneissä. Joensuun Maila antoi kuitenkin kiteeläisille vielä isän kädestä, kun Henri Litmanen onnistui, Lauri Kivinen pamautti lyödyn lisäksi kunniaa ja Simo Rahunen viimeisteli kolmosluukusta 4-3-voiton.

–Tiedettiin, ettei tästäkään pelistä ole helppoa tiedossa. Itse olen tyytyväinen voitosta, erityisesti lopun noususta ja kovista miehekkäistä lyönneistä – saatiin saumoilla ja luukuista. Se tyyli millä ne juoksut tuli, se lämmittää, tuumi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Avausjakso JoMan pyöritystä

Joensuun Maila oli avausjaksolla ehdoton isäntä talossa. Ulkopeli piti pitkään Kiteen aisoissa, eikä naapuripitäjän pojilla ollut pariin vuoropariin tietoakaan kolmospesän hellästä kosketuksesta.

Myös JoMan sisäpeli rullasi vahvasti. Ensimmäisessä sisävuorossa mailan varressa onnistuivat Juha Puhtimäki ja Aleksi Rautiainen. Kolmannessa vuoroparissa Puhtimäki lisäsi johdon kolmeen, ja Konsta Kettunen löi miltei heti perään 4-0-karkumatkan taululle.

KiPa sai viimeisellä sisävuorollaan jo juonen päästä kiinni. Pesät täyttyivät ja ajolähtöjen seurauksena vierailijat saivat aikaan kaksi juoksua Sami Mikkolanahon ja Ville Liukun lyönneillä. Jaksovoittoon ei kuitenkaan Kiteen juoksut riittäneet.

–Ensimmäinen jakso oli jopa lähes kauden parasta peliä. Sisällä tuntui, että pyöritettiin ja saatiin lähes joka paikasta pelattua – kolmeen sisävuoroon 11 kolmostilannetta oli meiltä hyvä suoritus, Korhonen pohti.

Sisäpeli simahti

Toisella jaksolla Joensuun Mailan sisäpeli ei ottanut tuulta purjeisiin vaan sisällä tuli kämmejä jos monenlaista. Sisäpelin aneemisuudesta huolimatta ulkopeli pysyi kuitenkin täydessä tähtiloistossaan. Ainoastaan vierailijoiden Valentin Ikonen kykeni murtamaan väkevän ulkopelin vastustamattomalla välilyönnillä.

–Toinen jakso ei lähtenyt sisäpelin kannalta käyntiin ja syitä siihen on turha lähteä erittelemään. Paljonhan sinne sattui ja tapahtui. Ulkopeli oli toisellakin jaksolla hyvää, ja kaikki Kiteen varsinaisella peliajalla sekä superissa tehdyt juoksut olivat välilyöntejä, aprikoi Korhonen.

Lukkari Puhtimäkeä ei myöskään miellyttänyt kotijoukkueen sisäpelisuoritus toisella jaksolla.

–Tehdään välillä nämä pelit itselle hankalaksi. Toisella jaksolla tuli sisäpelivirheitä, eikä saatu lyöntipeliä rullaamaan ollenkaan koko jakson aikana. Se oli aivan erilaista kuin ekalla jaksolla, Puhtimäki puhisi.

Supervuoroparissa vierailijoiden Ikonen onnistui jälleen upeassa välilyönnissään. JoMalla puolestaan sama kaava sisäpelin suhteen jatkui, kun Kitee sai JoMan ykköskärjestä kaksi helpohkoa paloa. Kakkoskärki rakenteli vielä tilanteen Rautiaiselle, joka onnistui tasoittamaan superin 1-1:een ja siirtämään loppuratkaisun kotiutuslyöntikilpailuun.

Kotiutuslyöntikilpailun voiton myötä JoMa siirtyi sarjakärkeen ohi Sotkamon Jymyn. Samalla JoMan voittoputki venähti 13 ottelun mittaiseksi.

–Nämä tiukat pelit ovat loppukautta ajatellen tosi tärkeitä ja antaa sitä uskoa, että vieläkin voidaan nousta tilanteesta kuin tilanteesta. Supervuorossa ja kotiutuslyönneissä näytti todella vaikealta, mutta niin vaan molemmista vielä noustiin, riemuitsi JoMan ykköspalkittu Puhtimäki.

Joensuun Maila saa huilia nyt viikonloppuun asti, jolloin taas otellaan Kerubi Stadionilla. Lauantaina 15.8. vieraaksi saapuu Juha Niemen Manse PP. Osta lippusi ennakkoon tämän linkin kautta!