Joensuussa on parhaillaan käynnissä pesäpallon yläkoululeiritysten  toinen viikko. Viikolla kolme leireilee 7. luokkalaiset ja viikolla neljä on 8- ja 9. luokkalaisten vuoro. 

Seitsemäsluokkalaisten pesäpallon yläkoululeiritykseen valittujen lukuvuoden toinen leiri käynnistyi maanantaina 15.1. Joensuussa. Ensimmäinen leiri vietettiin marraskuussa ja kolmas leiri järjestetään maaliskuussa. Ensimmäisen leirin jälkeen jokainen leiriläinen on harjoitellut omassa seurassaan ja nyt pesäpallo-oppia ammetaan jälleen Joensuussa.

–Ensimmäisellä leiriviikolla keskityttiin lajitaitoihin, tekniikkavinkkeihin ja purettiin mm. lyönti osiin. Näiden kahden leiriviikon välissä oli kuusi viikkoa harjoittelua omissa joukkueissa, kommentoi leirin vastuuvalmentaja Antti Väistö. 

–Toinen viikko on ollut enemmän pelipaikkakohtaista harjoittelua sisä- ja ulkopelissä. Kopparit, linja, lukkarit ja etumiehet ovat tehneet oman paikkansa treenejä. Sisäpeliin on myös harjoitukset niin, että vaihtajat, nollan purkajat ja kotiuttajat tekevät roolin mukaisia harjoitteitaan, jatkoi Väistö.

Ensimmäisen ja toisen leiriviikon välillä valmentaja Väistö näkee selkeän eron.

–Kehitystä on tullut valtavasti. Niin lajitaidollisesti, kuin myös fyysisesti. Kun porukka on hitsaunut nyt enemmän yhteen, niin tällä toisella viikolla on ollu vapautuneempi ilmapiiri. Ensimmäisen leiriviikon jännitykset on karistelu pois, joka näkyy myös laadukkaina suorituksina treenien parissa.

Itä-Suomen liikuntaopiston, Joensuun kaupungin ja Joensuun Mailan yhteistyössä järjestämillä pesiksen yläkoululeireillä vastuuvalmentajina toimivat Petri PennanenLaura Jehkonen ja Antti Väistö. Torstai-iltapäivän urheilijavierailulla pesäpallourastaan kävivät kertomassa Joensuun Mailan Iiro Kuosa ja Konsta Kettunen.

Katso videolta tunnelmia torstain harjoituksesta:


Palaa takaisin