Joensuun Mailan hurja kolmentoista ottelun voittoputki katkesi sunnuntai-iltana Kiteen Rantakentällä, kun Kiteen Pallo oli vahvempi lukemin 2-0 (2-1, 3-2). 

Ottelun tilastot

Kesän toinen paikalliskamppailu ei tarjonnut juoksujuhlia, vaan tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Avausjaksolla nähtiin kolme juoksua, joista kaksi iski kotijoukkue Kiteen Pallo heti kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa. Ensin onnistui Hannes Pekkinen välilyönnillä avausvuoroparissa ja toisessa vuoroparissa Joni Tervon ykkösrajanäpy oli vastustamaton JoMan ulkokentälle. Neljännen tasoittavalla nähtiin vasta Joensuun Mailan jakson ensimmäinen kolmostilanne, joka tuli helpohkosti harhaheiton turvin. Aleksi Rautiainen onnistui kaventamaan kupperilla lukemiksi 2-1.

En ala selitellä, mutta olin näkevinäni ihan pientä väsymystä tuolla pelimiesten jaloissa. Siellä oli sellaisia hetkiä, kun tuli todella kriittisiä paloja pesäväleiltä ja ulkopeli ei ollut yhtään sen näköistä, kun se tässä on ollut.

Toinen jakso vastasi ensimmäistä

Toinen jakso oli hyvin samankaltainen, kuin ensimmäinen. Juoksuilla ei herkuteltu ja ulkopeli piti. JoMa tuli toiselle jaksolle ensimmäistä paremmin ja Juha Niemi pommitti 0-1- johtojuoksun. Koppari Jouni Mäki oli tilanteessa hyvin mukana, mutta kupperi päätyi räpylän kautta kenttään. Kitee tuli tasoittavalla vuorolla tasoihin Joni Matikaisen ykkösrajanäpyllä, kun pallo ei tarttunut Matias Hännisen käteen. JoMa meni vielä kertaalleen johtoon, ennen kuin Sami Partanen rankaisi joensuulaisten ulkokenttää kakkosrajapuhkaisulla. Pallo jäi kuitenkin heinikkoon ja tuloksena tasoitusjuoksu. Jakson päätöslukemat 2-3 löi kiteeläisiltä Antti-Jussi Toropainen, jonka saumalyönti poltti Timo Kallion räpylässä.

Kitee oli tänään Sami Partasen johdolla Joensuun Mailaa etevämpi.

Urheilussa on tarjolla kaksi vaihtoa, siellä on voitto tai tappio. Aika pitkään olla tässä menty ilman sitä toista. Kotijoukkue oli tänään parempi varmaan kaikilla mittareilla ja jos silloin ei voita, niin silloin tapahtunut vääryys, linjasi Petri Pennanen ottelua.

Neljännessä vuorossa Joensuun Maila ei saanut enää tilannetta päälle, vaan Kiteen tarkka ulkopeli oli valttia. Jakson loppulukemat 3-2.

Kotijoukkue oli tänään meitä nälkäisempi. Silloin, kun tahdot voittoa ja olet valmis tekemään sen eteen paljon töitä, niin silloinhan sen voiton voi saada. Harmittaa, että sitä tahtoa meiltä puuttui tänään. Tämä oli tismalleen toisinto viime vuodesta. Taidettiin vielä aika samat lukemat lyödä tiskiin, päätti

Joensuun Maila jatkaa tiistaina 11.7. kotiottelulla Kankaanpään Mailaa vastaan. Ottelu Mehtimäellä alkaa klo 18.00!

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin