Joensuun Maila löi heti pelin ensimmäisessä sisävuorossa viisi juoksua. Se ei kuitenkaan riittänyt jakson voittoon, vaan jaksopisteestä taisteltiin viimeisen vuoron viimeiseen lyöjään saakka. Lopulta Joma voitti jakson 10-8. Toisella jaksolla vierasjoukkue Nurmon Jymy jäi juoksuitta ja Joma ratkaisi otteluvoiton lyömällä neljä juoksua.

Pelinjohtaja Anssi Raitala:

I jakso

Peli alkoi Joman kannalta vauhdikkaasti. Se löi ensimmäisessä sisävuorossaan (21 lyöjää) viisi juoksua. Hanat aukaisi Hanna Toivanen kotiuttamalla Senna Surakan ja sitten Henna Hakulinen, Salla Eteläpää, Siina Surakka ja Juulia Eskman vuorollaan löivät palloa väliin ja kotiin kiiruhtivat Reetta Juntunen, Tiia Myllylä ja Veera Ahvanainen kaksi kertaa.

Vierasjoukkue Nurmo ihmetteli tätä kotijoukkueen rynnistystä ensimmäisen vuoron, mutta kun Joman toinen sisävuoro luiskahti vähän läpi sormien, innostui Nurmo pelaamaan ja tasoitti toisessa vuorossaan tilanteeksi 5-5. Nurmon takaa-ajon käynnisti Maiju Mäntylä kiskaisemalla pallon maisemiin kunnarin ja juoksun arvoisesti. Juoksun toi Henna Hakala.

Loppujakso mentiin sitten jännittävissä merkeissä. Joma repi kolmannessa ja neljännessä sisävuorossaan uudelleen viiden juoksun kaulan, mutta Nurmo tuli vain sitkeästi perässä ja taipui vasta neljännen vuoron tasoittavalla kahdella juoksulla 10-8.

II jakso

Toisella jaksolla Joman ulkokenttä pystyi pitämään vastustajansa nollilla. Viisi kertaa Nurmo pääsi yrittämään kotiutusta, mutta Joman ulkokenttä ei ollut toisella jaksolla yllätettävissä. Voittoon tarvittavat juoksut Joma teki toisessa ja kolmannessa vuorossa. Pelin avaajana juoksupuolella oli tälläkin jaksolla Senna Surakka, jonka kotiin saatteli Veera Ahvanainen kovalla kakkospuolen maalyönnillä. Tiia Myllylä, Henna Hakulinen ja Hanna Toivanen löivät sitten joukkueensa neljän juoksun johtoon ja sitä Nurmo ei enää tavoittanut. Hannan lyönnillä oli lähellä tulla pari juoksua lisää, mutta Nurmon kakkoskoppari, Anni Laakso teki hienon ulkopelisuorituksen ja haki portin ali menneen pallon nopeasti takaisin peliin. Nurmo pääsi vielä yrittämään neljännessä vuorossa, mutta Hanna Toivasen tolppa hyydytti kaksi lyöjää ja yhden siinä välissä poltteli kakkoselle kolmosvahti Siina Surakka hyvällä ulkopelisuorituksellaan.

Jomalta palkittiin lukkari Hanna Toivanen ja neljä juoksua lyönyt Henna Hakulinen. Nurmon parhaat olivat kolmoskoppari Maiju Mäntylä ja kolmospolttaja Selina Saarenpää.

Joma pelaa seuraavan pelinsä torstaina Tyrnävällä.

Kuvat / Helmi Holopainen

 

 


Palaa takaisin