Joensuun Maila onnistui ottamaan ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun Sotkamon Jymy kaatui välieräavauksessa Mehtimäellä lukemin 2-0 (4-2, 3-2).

Ottelun tilastot

Kuvagalleria ottelusta

Ruudun ottelukooste

Ottelun alku tarjosi molemmille joukkueille helpot avausjuoksut. Ensimmäisessä vuoroparissa Jani Komulaisen lyönti sirvahti Iiro Kuosan räpylän reunasta kolmosjatkeelle ja kotiin karkasi Niko Korhonen. Tasoittavalla vuorolla JoMa tuli tasoihin, kun kolmosrajasta Mikko Kemppaisen näpyn poimineen Markus Tuikan polttoheitto kohti kolmospesää lipesi miehen kädestä kohti kakkosjatketta, jolloin Tuomas Jussila karkasi kotipesään. Samalla vuorolla Juha Niemi tinttasi joensuulaiset 2-1- johtoon painavalla keskikumuralla.

–Tosi vaikea sanoa mikä siinä on jännitystä ja mikä ihan vaan pesäpalloa. Kyllähän ne pallot tippuu kuudennassa vuoroparissa tai ensimmäisessä. Sellaistahan peleissä sattuu. Mielestäni meillä oli todella jämäkkää se ulkopeli kaikilla muilla sektoreilla. Ei siinä varmaan sen kummemmasta jännityksestä kuitenkaan kyse ollut. Varmasti pelaajilla on hirveä hinku pelata näitä välieriä ja siinä oli sellaista energian purkautumista, pohti pelinjohtaja Petri Pennanen.

Kolmannen vuoroparin aloittavalla Jymy tuli tasoihin, kun Kosti Rautiainen löi Roope Korhosen kotiin taidokkaasti. Tilanteessa viimeisenä lyöjänä löynyt Rautiainen vaihtoi Korhosen ykköseltä lyönti kerrallaan kolmoselle ja viimeisellä lyönnillään napautti pallon tasoitusjuoksun arvoisesti väliin. Tasoittavalla vuorolla Mikko Kemppainen yllätti sotkamolaisten ulkokentän keskipompulla ja JoMa siirtyi johtoon. Tämän jälkeen Juha Niemi painoi pallon koppareiden väliin vielä kertaalleen ja ensimmäinen jakso päättyi JoMan 4-2- voittoon.

–Meidän tavoite oli, että mikään ei meidän tekemistä muuksi muuta. Me pysytään siinä tunnetilassa ja gameplanissa mikä on viritetty. Kyllä jätkät sitä noudatti hienosti, jatkoi Pennanen.

Mika Väisäsen työskentely lautasen äärellä oli tänään huipputasolla.

Kärsivällisyys palkittiin toisella jaksolla

Ottelun toisella jaksolla vierasjoukkue siirtyi kuskin paikalle, kun Markus Tuikka löi pallon merkistä väliin ja kotiin viiletti Toni Kohonen. Joensuun Mailan vastausta odoteltiin aina neljännen vuoroparin aloittavalle saakka, kun sisäpeli lähti rullaamaan räväkästi. Tasoituksen iski keskisaumasta Aleksi Rautiainen, jota seurasi Henri Litmasen takakentän puhkaisu. Pallo päätyi mainosaitoihin, joten vastustamattomalla lyönnillä tuli vain yksi juoksu. Joensuun Mailan toisen jakson kolmannen juoksun pommitti keskisaumasta Juha Niemi. Jymy tuli vielä juoksun päähän Roope Korhosen onnistumisella, mutta tämän jälkeen joensuulaisten räpylä kesti ja toinen jakso päättyi joensuulaisten 3-2- voittoon.

–Hemmetin hyvä kärsivällisyys toisella jaksolla. Se oli vääjäämätöntä, että ennemmin tai myöhemmin saadaan sisällä muutama juoksu aikaan. Selkeä voitto minun mielestä, olimme pelillisesti tuon verran edellä tänään, kommentoi Pennanen.

Ottelusarja jatkuu torstaina Hiukan pesäpallostadionilla Sotkamossa.

–Se nyt on ihan selvää, että yksi voitto on yksi voitto. Sillä nyt ei tässä vaiheessa tee muuta, kuin että toinen voitto on sen yhden voiton lähempänä. Kaikki fokus ja energialataaminen siirretään tuohon torstaille. Tänään jäi tilannemäärät vähän vähäisiksi ja epäilen, että Sotkamossa mennään enemmän sisäpeli edellä.

Ottelua seurasi Mehtimäellä koleassa ja lopulta kosteassa illassa 1883 silmäparia.

–Huikea meininki. Tänään oli kyllä siistiä pelata Joensuussa pesäpalloa. Oli yleisössäkin oikeasti ääntä, joka auttoi varmasti ja ainahan se tuo fiilistä, päätti Pennanen.

Ottelun lehdistötilaisuus tällä kertaa Jymyn Youtubesta!

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 

 


Palaa takaisin