Joensuun Mailan reissu Vimpeliin ei tuonut lisäpisteitä, kun Vimpelin Veto oli vahvempi illan kamppailussa numeroin 2-0 (3-2, 7-4).

Ottelun avausjakso tarjosi tasaista pesäpalloa. Vimpelin Veto siirtyi avausjaksolla 2-0- johtoon, kun lyöjäjokerit Janne Mäkelä ja Perttu Ruuska onnistuivat kotiutuksissa. Joensuun Maila taisteli itsensä tasoihin kolmannen vuoroparin aloittavalla, kun Jonne Kemppainen ja Henri Litmanen iskivät molemmat pallon väliin. Kolmannen vuoroparin tasoittavalla vuorolla Mäkelä ratkaisi jakson kotijoukkueelle.

-Ensimmäisellä jaksolla Vimpeli löi pallon kolmesti väliin. Se on hyväksyttävää. Itse ei päästy siinä enää sitten ohi. Sisällä pitää näissä peleissä tulla keskiosumia, jos mielitään voitosta kamppailla, kommentoi JoMan parhaana palkittu Tuomas Jussila.

Vimpeli hurjasteli toisella jaksolla

Toiseen vuoropariin Vimpeli otti hurjan startin. Heti jakson ensimmäisellä lyönnillä Teemu Isoketo löi pallon kolmosjatkeelta Savonjokeen ja kiersi tyhjään kenttään kunnarin. Tätä seurasi tilanteen rakentaminen, jota purkamaan asettuivat jokerit Ruuska ja Mäkelä. Ruuska iski ensin pallon väliin ja perään Mäkelä tinttasi kakkospuolelta pallon läpi kahden juoksun arvoisesti. Toisen jakson avausvuoroparissa Mikko Haukkala lisäsi kotijoukkueen johtoa numeroihin 5-0.

-Joukkueen yleisilme oli tänään hyvä tiettyjä hetkiä lukuunottamatta. Peli oli sinällään erikoinen, että toisen jakson muutama kunnari nollatilanteeseen muutti sitä pelin henkeä, pohti pelinjohtaja Petri Pennanen.

Joensuulaiset saivat peliä auki, kun Henri Litmanen ja Juha Niemi iskivät kavennusjuoksut ensimmäisen tasoittavalla vuorolla. Toisessa vuoroparissa Vimpeli lisäsi johtoaan kahdella juoksulla, kun Jere Saukko ja Mikko Haukkala onnistuivat. JoMa kimmersi vielä kaksi juoksua Niemen onnistumisella ja harhaheitolla. Toinen jakso päättyi 2626-päisen kotileisön edessä Vedolle numeroin 7-4.

-Oli pelissä jotain hyvääkin. Suhteellisen paljon tilanteita, mutta niistä aika vähän juoksuja. Tuntui että kotiutusyrityksistä puuttui järki ja sehän on pelinjohtajan vika. Siinä on meille tekemistä, päätti Pennanen.

Joensuun Maila jatkaa tiistaina 19.6. kotiottelulla Haminan Palloilijoita vastaan. Ottelu Kerubi Stadionilla käynnistyy klo 18.00. Liput otteluun on jo myynnissä, hanki omasi tästä linkistä!


Palaa takaisin