Viime kausien hopeajoukkue Vimpeli pelasi voitolliset alkusarjan ottelut ja lunasti paikan Joensuun turnaukseen puhtaalla ja täydellä pistepotilla. Joensuu Areenassa vastus kovenee ja sen myös Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki on huomioinut. Avausottelussa on panosta, kun vain voittajalle tarjoutuu loppuottelupaikka.

–Kun tavoitteena on turnausvoitto, kerrasta poikki systeemi antaa hienon kokemuksen tiukassa paikassa pelaamisesta joukkueellemme.

Alkusarjassaan Vimpeli oli varsin ylivoimainen lyöden juoksuja yli 71%:n onnistumisilla, eikä ylivoimaa selitä pelkästään vastustajien vaisuus. Kärki Isoketo-Kanala-Haapakoski kulkee kuin juna ja lienee Vimpelissä kiveen nakutettu.

–Sisäpelimme kehittyi nousujohteisesti alkusarjassa, silti värkeissä on vielä paljon varaa parantaa. Kotiuttaminen on ollut vahvaa. Meillä on selvä suunnitelma peluutukseen ja laajan materiaalin ansioista paljon variaatioita. Kiveen ei ole hakattu kuin Koskelan Raimon bussikuskin paikka.

Otteluissa silmiin pisti ensimmäisten jaksojen vahva myllerrys, mutta sitten vauhti hieman laantui.

–Seinäjoki Areenan liukkaalla pinnalla ulkopelaaminen on hankalahkoa, siinäkin viimeisin peli oli parasta antia. Uskon meidän parantavan tätäkin osa-aluetta lopputurnauksessa. Reilujen johtoasemien järkevä puolustaminen saattaa näyttää jollekin pelin lopahtamiselta, kuittaa Kivimäki.

Lauantain välierävastustajaksi Vimpeli saa Jyväskylän Kirin.

–Syksyn välieristä tuttu joukkue on vastassa uuden pelinjohtajan höystämänä. Mielenkiintoista on nähdä Pete Kaijansinkko joukkueen peräsimessä. Odotettavissa on varmasti kova taistelu loppuottelupaikasta.

Vimpelin hopeaputki-”kirous” on niin halli- kuin varsinaisella pelikaudellakin ollut mittava. Kivimäellä on asiasta pikemminkin positiivinen kuva.

–Ensinnäkin organisaation ottaessa 7 mitalia putkeen kyseessä on kirouksesta puhuttaessa varsin positiivinen kirous. Toiseksi tällä nykyisellä uudistuneella joukkueella meillä on takana onnistunut kausi ja selvät suunnitelmat kehittymiselle. Katse on tiukasti omassa päivittäisessä tekemisessä ja usko siihen on kova, tulos seuraa perässä, toteaa Kivimäki.


Palaa takaisin