Vimpeli – Joensuu 1-2 (7-4, 1-3, 0-0, 2-3k).

Joensuu haki maukkaat pisteet Vimpelin saarikentältä kukistamalla runkosarjavoittajan kotiutuslyöntikisaan saakka venyneessä ottelussa. Molempien jaksojen ratkaisut syntyivät yhdellä lyönnillä; Kanalan 1+2 ja Niemen 1+2 päättivät jaksot.

Joensuun avaus oli mainio. JoMa onnistui uittamaan palloa kahdesti joessa. Toisessa tapauksessa Juha Niemen palottoman ajon purku kolmosrajasta tuotti kaksi juoksua. Vimpeli kuittasi johdon tasoittavallaan Matias Rinta-ahon ja Janne Mäkelän toimesta.

Toisen alku oli JoMan osalta lyhyt, kun kärki paloi peräjälkeen kolmosella ja kakkoselle.
Tasoittavalla Vimpeli sai aikaan palottoman ajon, josta Mäkelän surviaisella Veto siirtyi 3-2-johtoon ja 4-2 –lukemat syntyivät Jussilan räpylöidessä Haukkalan lyönnin. Kolmannessa vuoroparissa taululla oli jo kaksi paloa, kun Aleksi Rautiainen siirteli etenijöitä pesien välillä onnistuneesti ja kotiutti kahdella erillisellä lyönnillä Jonne Kemppaisen ja Lauri Kivisen.

Ensimmäisen jakson voiton Vimpeli ratkaisi neljännen tasoittavalla tilanteen ollessa tasan 4-4. Mikko Kanalan lyönti vaihtotilanteessa painui kakkosrajasta tavoittamattomiin, tuloksena 1+2 ja jaksovoitto 7-4 Vimpelille.

Kolmostilanteet 11-6 ja kärkilyönnit 21-20 Vimpelille.

Toisella jaksolla Vimpeli siirtyi 1-0-johtoon kahden palon ajolähdössä syntyneestä juoksusta. Janne Mäkelän hidastettu lyönti painui kakkospolttajan tontille ja sillä kotipesään ennätti Mikko Kanala. Jakson ratkaisulyönnin veti Juha Niemi kolmannen tasoittavalla. Niemellä oli alla kaksi laitonta lyöntiä, mutta kolmas oli kova laakalyönti ja se upposi takakentältä läpi Henri Puputin ja Mikko Haukkalan välistä. Tuloksena 1+2 ja jaksovoitto JoMalle 1-3-lukemin.

Supervuorossa JoMa ei saanut etenijää edes kakkospesälle, eikä palon paremmin etenemiset sujuneet Vimpeliltäkään; palo kakkoselle, toinen palo Puputin laittomasta ja kolmas palo ajolähdöstä kotipesään.

Kotiutuslyöntikisassa JoMa näytti menevän menojaan. Aleksi Rautiainen ei saanut juoksua aikaan, mutta kolme seuraava lyöjää onnistuivat; 0-3-lukemat lähtivät Jussilan, Niemen ja Litmasen lyönneistä. Vimpelikin sai kotariin lentävän lähdön, kun kaksi ensimmäistä paria lyöjinä Rinta-aho ja ottelun ainoan juoksunsa lyönyt Puputti kuroivat tilanteeksi 2-3. Kotiutuskisa päättyi JoMan voittoon, kun kolme viimeistä paria epäonnistuivat kotiutuksissaan.

Ottelun kolmostilanteet 19-11 ja kärkilyönnit 41-34 Vimpelille.
Kotiutukset: Vimpeli 8/18 (44%), Joensuu 7/11 (64%)

Palkitut:
Vimpeli: I. Mikko Kanala, Ii. Sami Haapakoski, Joensuu: I. Juha Niemi, II. Tuomas Jussila.


Palaa takaisin