Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen vieraili Joensuussa keskiviikkona 20.4. piispantarkastuksella. Piispantarkastus kohdistui ensimmäisen kerran 11 vuoteen Joensuun evankelisluterilaiseen seurakuntayhtymään ja sen kuuteen seurakuntaan.

Piispan ohjelmaan kuului Joensuun Mailan harjoituksiin osallistuminen keskiviikkoiltana. Superpesiskauteen valmistautuva Joman edustusjoukkue otti Jolkkosen ilolla vastaan ja piispalle vedettiin Mehtimäen kevätauringossa tunnin mittainen treenisessio. Piispan lisäksi harjoituksiin osallistui Hannu Koskelainen, joka oli asessorina mukana piispantarkastuskiertueella. Joukkue lahjoitti piispalle kesän 2016 pelipaidan, joka sai Jolkkosen innostumaan entisestään ennen harjoituksien alkamista.

-Tämä on suuri kunnia, kun tällaisen saa. Oletteko te nyt ihan varmoja…? Jolkkonen pohti ennen varusteiden vaihtoa.

Treeniosio muodostui alkulämmittelystä, haaste-battlesta, sekä kotituslyöntikisasta. Haaste-battlessa Jolkkonen sai valita ottaako hän maailman kovimman lyöjän Juha Niemen lyönnit kiinni, vai lyökö hän ja Juha ottaa lyönnit kiinni.

-Tämä on itseasiassa helppo valinta. Kyllä minä haluan kokeilla miltä se Juhan lyönti tuntuu, vastasi piispa päättäväisenä.

Juhan lyönnit tarttuivat vakuuttavasti pesäpallotaustaa omaavan piispan räpylään. Myös kotiutuslyöntikilpailussa tuli onnistumisia ja virtaa riitti treenien loppuun asti.

-Toivottavasti kaikki pysytte terveinä ja saatte pelata hyvän ehjän kauden, päätti Jolkkonen.

Katso videokooste:

 

 

IMG_1232

IMG_1249 IMG_1351

Kuvat, video & teksti: Joona-Pekka Hirvonen / Joensuun Maila

 


Palaa takaisin