Superpesiksen runkosarja käynnistyi Joensuun Mailan osalta sarjanousija Haminan Palloilijoiden vieraana. Kamppailu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Joensuun Mailan 1-2 (0-7, 3-0, 0-0, 6-7)- vierasvoittoon.

Mukavan lämpimissä olosuhteissa Haminan Vallikentällä pelatun kamppailun alkutahdit iski Joensuun Maila, kun heti ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Juha Puhtimäki iskin pallon väliin 0-1- juoksun arvoisesti. Samassa vuorossa Mikko Kemppaisen keskipomppu teki tuhoja ja JoMa siirtyi 0-2- johtoon. Iloinen esitys mailan varressa jatkui läpi jakson ja jaksovoitto kirjattiin joensuulaisille lukemin 0-7.

–Ensimmäinen jakso oli raikasta, todella nälkäistä ja energistä peliä. Erityisesti sisäpeli oli sen näköistä, mitä tälle päivälle ajattelin, että tulemme pelaamaan, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Toisella jaksolla osat vaihtuivat

Ottelun toisella jaksolla kenttätapahtumat pyörähtivät täysin ympäri. Joensuun Mailan vahva lyöntivire katosi ja ulkopelissä sattui virheitä. Hamina käytti paikan hyödykseen, kun ensin kotiutuksessa onnistui Juha Toikka pussinpohjalyönnillä, jota seurasi Otso Mäkelän läpilyönti nollatilanteessa ja Joni Lehikoisen onnistunut Mäkelän kotiutus.

–Se, että kuinka pystyy siitä lähtökohdasta pelaamaan tuon näköisen toisen jakson, niin se on varmasti sellainen vähän isompi kysymyksen paikka. Tasoero joukkueiden välillä oli sellainen, että vaikka niin kivaa kuin se onkin, että ykköspesiksestä nousija aloittaa superpesiskauden, niin ei meidän silti tarvitse siitä palkinnoksi pistettä antaa, pohti Pennanen.

Tuomas Jussila palkittiin Joensuun Mailan parhaana.

Joensuun Mailan parhaana palkittu Tuomas Jussila näki samoja viitteitä joukkueen pelissä, kuin aiempinakin vuosina.

–Edelleen vähän kamppaillaan sen asian kanssa, mikä on ollut meillä jo useana vuotena. Toiselle jaksolle tuleminen ja miten se tapahtuu, siinä on vielä hinkkaamista.

Ratkaisu haettiin pitkän kaavan kautta

Supervuoropari ei tarjonnut juoksuja kummallekaan joukkueelle ja näin ollen ratkaisua haettiin kotituslyöntikilpailusta. Kotijoukkue Hamina iski tylysti 4-0- lukemat taululle, mutta Joensuun Maila ei antanut periksi. Vahvat onnistumiset mailan varressa toivat joensuulaiset 4-4- tasatilanteeseen ja edessä oli jatkoparit. Jatkopareilla Hamina onnistui kahdesti. Tähän joensuulaiset vastasivat kolmella onnistumisella ja kaksi pistettä matkasi Joensuuhun lukemin 1-2 (0-7, 3-0, 0-0, 6-7).

-Tähän peliin mahtui kaikenlaisia juttuja, mitä pesäpallopeliin vaan voi mahtua. Kun ei olla paljoa harjoitusotteluita pelattu, niin nyt harjoiteltiin kaikki kommervenkit tähän otteluun. Vaikka oltiin aikamoisessa sillassa, niin sieltä vaan tukka hulmuten tultiin takaisin.

Kolmostilanteet menivät Joensuun Mailalle lukemin 18-5.

Runkosarja jatkuu Joensuun Mailan osalta lauantaina 12.5. Hyvinkään Tahkon vieraana ja sunnuntaina 13.5. Kankaanpään Mailan vieraana,

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 


Palaa takaisin