Ensimmäinen jakso kolmannessa välieräpelissä oli totutun tasainen. Joensuun Maila siirtyi ensin kahden juoksun johtoon, mutta kotijoukkue Pöytyän Urheilijat tuli juoksu kerrallaan mukaan peliin ja pystyi kolmannessa vuorossa tekemään 3-2 jakson voittojuoksun. Toisella jaksolla Pöytyän sisäpeli täytteli vastustajaansa paremmin takapesiä ja kotiutti etenijänsä kertaalleen kolmessa vuoroparissa ja otti jakovoiton 3-1, kun Joman ainokaiseksi jäi Hanna Toivasen viimeisen tasoittavalla lyömä kavennusjuoksu. Otteluvoiton myötä Pöytyä siirtyi välieräsarjassa 2-1 johtoon. Seuraava välieräpeli numero 4 pelataan tiistaina 21.8 Joensuussa Kerubi Stadionilla klo 17:30.

Jomalta palkittiin kärkietenijä kolmoskoppari Veera Ahvanainen ja sieppari Johanna Myyryläinen. Pöytyän parhaat olivat kakkospolttaja Sylvi Pellonperä ja ykkösvahti Kaisa Pauna.

I jakso (3-2)

Joma sai otteluun mainion aloituksen. Heti kaksi ajolähtöä ja niistä Hanna Toivasen ja Henna Hakulisen lyönneillä Veera Ahvanainen ja Juulia Eskman veivät joukkueensa kahden juoksun johtoon. Kaksi kotiutusmahdollisuuttakin lisäjuoksuihin tuli, mutta näiden ajolähtöjen purkaminen ei onnistunut. Pöytyä sai vuorollaan yhden etenijän kolmoselle ja sieltä heti kotiin Petra Kaitonen / Elisa Pauna 1-2.

Toisessa vuorossa Joma käytti kaikki lyöjänsä ja sai yhden kotiutustilanteen, joka ei kuitenkaan tuonut lisäjuoksua. Pöytyä sai tasoitusjuoksunsa 2-2 harmittavasti harhaheitolla.

Kolmannessa sisävuorossa Joma pääsi käyttämään taas lähes kaikki lyöjänsä ja saikin kaksi etenijää kotitaipaleelle, mutta juoksut jäivät tälläkin kertaa ottamatta. Pöytyä sai ensimmäisestä kotiutusyrityksestään johtojuoksun 3-2. Kolme seuraavaa yritystä kotiin Joman ulkokenttä pystyi torjumaan.

Neljännessä vuorossa Joma ei saanut kakkostilanteitaan purettua ja pari takapaloa ykköselle lopetti vuoron ja Jakson nopeasti.

II jakso (3-1)

Pöytyä aloitti sisältä, kokeili kerran kotiin ja sai siitä avausjuoksun ja siitä peliotteen toiselle jaksolle. Kotijoukkueen sisäpeli rullasi vieraitaan paremmin ja Pöytyä teki lisäjuoksut toisessa ja neljännessä vuoroparissa. Ainoastaan kolmas sisävuoro jäi Joman ulkokentän puristuksessa ilman juoksumerkintää.

Joman sisäpeli jäi tässä jaksossa vaisuksi. Se pystyi vain ensimmäisessä ja neljännessä sisävuorossa kotiutusyrityksiin, joista viimeisen tasoittavalla Toivasen lyönti toi Reetta Juntusen kotiin.


Palaa takaisin