Perjantai-illan kamppailu Kouvolassa ei jättänyt jossiteltvaa, kun Kouvola takoi JoMan kenttään kaksitoista juoksua joensuulaisten kahta vastaan.

Ottelun avausjaksolla Kouvolan Pallonlyöjät tarjosi kotiyleisölleen railakasta lyöntipeliä ja varmaa räpyläpeliä. Joensuun Mailan sisäpeli oli tukossa ja tilanteiden aikaan saamisessa oli haasteita. Juoksutalkoot alkoivat ensimmäisessä vuoroparissa, kun Juha Korhonen ja Janne Kivipelto siirsivät kouvolalaiset 2-0- johtoon. Lyöntiralli jatkui tasaiseen tahtiin läpi jakson ja avausjakso kirjattiin kotijoukkueelle peräti 6-0.

–Nostan hattua äärimmäisen hyvin valmistautuneelle ja aktiiville vastustajalle, joka niin sanotusti pyyhki meillä persettä. Kyllä siinä on tiivistettynä tämä päivä, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Toisella jaksolla sama teema

Kouvola aloitti myös ottelun toisen jakson pirteästi, kun Juha Korhonen niittasi kotijoukkueelle kaksi juoksua heti ensimmäiseen sisävuoroon. Toisen aloittavalla vuorolla joensuulaisten sisäpeli vapautui hetkellisesti, kun Juha Niemi takoi pallon kolmospuolelle kenttään ja perään Konsta Piiroinen löi uran ensimmäisellä lyödyllä JoMan tasoihin. Kouvola ei JoMan tasoituksesta hätkähtänyt, vaan jatkoi hurjaa virettään mailan varressa. Kotijoukkue takoi viimeisissä sisävuoroissaan vielä kaksi juoksua per vuoro ja jakson loppulukemat kirjattiin 6-2 kotijoukkueelle.

Joensuulaisten sisäpeli ei tänään auennut.

–Olimme sellaisen kuusi ja puoli minuuttia hyvin pelissä mukana, mutta käsittämätöntä kuinka lamaannuttava oli se yksi läpilyönti, josta tuli kaksi juoksua. Ne on niitä hetkiä, joissa pitäisi tehdä kaikkea muuta, kuin kollektiivisesti vaipua. Ne hetket pitäisi käsitellä niin, että tulisi vain entistä nälkäisempänä takaisi, mutta siitä ei ollut tietoakaan, pohti Pennanen.

–Synkkä ja huono esitys, josta nuo lukemat kertovat. Vastustajalta priimaa ja erinomaista sisäpelaamista, eikä ulkonakaan huonosti heillä mennyt. Annetaan iso tunnustus vastustajalle, tänään ei olisi monikaan joukkue täällä voittanut.

Joensuun Mailan parhaana palkittiin Konsta Piironen.

–Oma peli meni yllättävän hyvin. Silloin kun lähtee pelaamaan, niin ei se auta jäädä katselemaan, että mitä tapahtuu. Parhaani tein ja hyvin meni tällä kertaa, kommentoi Piironen.

–Kyllä meillä joukkueena oli tänään laaduttomia ratkaisuja erityisesti sisäpelissä. Lyöntien laatu oli huonoa, paljon ilmaisia tilanteita annettiin räpylästä, joita kaverilta emme saaneet.

Kouvola voitti ottelun kolmostilanteet lukemin 22-7. Joensuun Maila jatkaa tiistaina 22.5. Alajärven Ankkureiden vieraana.


Palaa takaisin