Joensuun Mailan suosittu pesiskoulu otti ”varaslähdön” kun Tuupovaaran urheilukentällä aloitettiin tiistaina 24.5. kesän ensimmäinen JoMan järjestämä pesiskoulu. Tuupovaarassa pesiskoulun ohjaajina toimivat JoMan C-junioreissa pelaavat Martta, Siiri ja Tuuli.  Tuupovaaran pesiskoulun käynnistämiselle saatiin tukea Suomen Pesäpalloliiton Itäisen alueen taholta sen lahjoittaessa pesiskoulun varustepaketin. Ennakkoon Tuupovaaran pesiskouluun ilmoittautui 19 lasta, mutta ensimmäisellä kerralla mukaan joukkoon ilmestyi vielä muutama osallistuja lisää, jolloin kokonaismäärä kohosi huikeaan lukemaan 22.

JoMan pesiskouluohjaajat ovat ahkerasti kiertäneet koluilla pitämässä pesisaiheisia liikuntatuokioita ja markkinoimassa pesiskoulua. Pesiskoulu on perheille pyritty tekemään osallistujaystävälliseksi siten, että kaikki Joensuun lähialueitten kentät, joille saadaan vähintään kymmenen osallistujaa, ovat potentiaalisia pesiskoulun järjestämiskenttiä. Joensuun pesiskoulu on poikkeuksellinen myös siltä osin, että toimintaa tarjotaan lähes koko kesäkaudelle eli pesiskoulut jatkuvat pientä juhannustaukoa lukuun ottamatta aina heinäkuun lopulle saakka.

Muilla pesiskoulu kentillä toiminta alkaa maanantaina 6.6. Kaikkiaan ennakkoon on tähän päivään (25.5.) mennessä ilmoittautunut jo 91 lasta.  Pesiskouluun voi ilmoittautua JoMan nettisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella. Mukaan voi tulla vielä pesiskoulujen käynnistyttyäkin. Maksu koko kesältä on 75€ ja se sisältää mm. vakuutuksellisen pesispassin. Suhmuran kentän toteutuessa maksu tällä kentällä on luonnollisesti puolet tuosta, koska vuorojakin on vain kerran viikkoon. Tuupovaarassa Pesäpalloliiton tuki ja paikalliset vetäjät mahdollistavat vain 20€ osallistumismaksun.

Kenttien osalta varmoja toimintakenttiä (tilanne 25.5.) ovat jo edellä mainitun Tuupovaaran lisäksi:

Heinävaara (12 ilmoittautunutta)

Lehmo (13 ilmoittautunutta)

Niinivaara (13 ilmoittautunutta)

Rantakylä (13 ilmoittautunutta)

Niittylahti (5), Noljakka (5), Mehtimäki (5),Suhmura (4) ja Hammaslahti (3) ovat puolestaan kenttiä, joissa osallistujamäärät näyttäisivät jäävään vajaaksi, joten näille kentille ilmoittautujia kaivattaisiin vielä pikaisesti lisää.

Mehtimäen kenttä ei joka tapauksessa toteudu, koska vuorojen sovittamien sinne keskelle vilkasta pesiskautta on haasteellista. Mehtimäelle  ilmoittautuneisiin tullaan olemaan yhteydessä heidän mahdollisuudesta osallistua esim. Niinivaaran ryhmään.

Tänä vuonna pesiskoulussa myös pelataan aiempaa enemmän, sillä perinteisen suurturnauksen ohella Joensuussa on tarkoitus järjestää koko Itä-Suomen yhteinen pesiskouluturnaus.


Palaa takaisin