Joensuun Maila onnistui kolmen ottelun pelireissullaan hyvin ja toi tuliaisiksi mukanaan kahdeksan sarjapistettä. Viimeinen peli Vaasassa tarjosi tosi jänniä hetkiä ja pelin sisällä nähtiin melkoisia käänteitä. Hyvässä lyöntikelissä Joma otti kolmesti viiden juoksun etumatkaspurtin,  johon Vaasa pystyi kahdesti vastaamaan. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue Vaasan Maila tuli juoksun päähän 12 – 13, mutta toisella jaksolla Joman kolmanteen irtiottoon Vaasa ei enää mahtanut mitäään ja Joma vei jakson 3-8.

 Pelinjohtaja Anssi Raitala:

  • ”Vaasassa oli lyöntikeli. Myötätuuli vaikeutti etenkin kopparien pelaamista, kun lyönnit kantoivat odotettua pidemmälle. Lyötiin enemmän juoksuja ja ansaittiin voitto. Vastustaja pelasi myös hyvin ja löi kovaa.
  • ”Kolme peliä neljän päivän sisällä ja otettiin niistä kahdeksan pistettä. Olo on väsynyt, mutta onnellinen. Pelaajien fysiikka kesti hyvin, sillä kaikissa kolmessa ottelussa pystyttiin loppua kohti pelaamaan paremmin kuin vastustaja”.

I jakso

Joma aloitti sisällä ja ensimmäisen jakson jokerina pelannut Henna Hakulinen kotiutti Senna Surakan ja Reetta Juntusen. Toinen jokeri Salla Eteläpää lisäsi vierasjoukkueen johtoa 0-3 kotiuttamalla Hanna Toivasen.  Vaasan vastaus oli yksi juoksu, jonka roikotti koppareiden eteen Juliaana Peltoniemi.

Toisessa vuorossa hurjassa pelivireessä ollut Reetta Juntunen (sisäpelitehot 1+3/3 kärkilyönnit 12/13 92%  ja ulkopelissä seitsemän heitettyä paloa) löi kakkosluukusta läpi ja kunnarin lisäksi kotiin ehti parivaljakko Johanna Hihnala – Senna Surakka.

Viiden juoksun takaa-ajoasema ei Vaasan Mailaa vapisuttanut ja se tehtaili kolmannessa sisävuorossaan seitsemän juoksua ja otti johtopaikan 8-6.

Neljännessä sisävuorossa Hanna Toivanen ja Henna Hakulinen toivat Joman tasalukemiin 8-8 kotiuttamalla Hihnalan ja Se Surakan. Salla Eteläpää tyhjensi pajatson ajolähdössä 1+3 ja siihen päälle Reetta Juntunen lisäsi Joman johdon jälleen viiteen juoksuun kotiuttamalla Sini Suihkon. Tämä jäi lopulta jakson voittojuoksuksi, sillä Vaasa tuli vielä ja teki jatkuvista ajolähtötilanteista nollalla palolla neljä juoksua. Viides ratkaiseva juoksu jäi kuitenkin tekemättä, sillä Joman ulkokenttä siivosi kopilla pesät tyhjäksi, eikä Vaasan kymmenen seuraavaa etenijää päässeet edes kakkospesälle saakka. Hurja ensimmäinen jakso oli takana ja Joma vei sen lukemin 12 – 13.

II jakso

Vaasa tuli vahvasti toiselle jaksolle. Se teki heti ensimmäisessä vuorossa kaksi juoksua. Joman sisäpeli takkuili hieman jakson alussa ja se jäi juoksuitta ensimmäisessä vuorossa.

Toisessa vuorossa Joman ulkopeli toimi hyvin ja Vaasa jäi nollille. Sisävuorossa  numerolle kahdeksan toiselle jaksolle pelaamaan siirtynyt SallaEteläpää avasi Joman juoksutilin kotiuttamalla  Johanna Hihnalan.  Seuraavasta ajolähdöstä Johanna Myyryläinen löi väliin ja tasoitusjuoksun 2-2 toi Iida Nupponen.

Kolmannessa ulkovuorossa pallo karkasi Joman kiinniottajalta ja Vaasa siirtyi juoksulla johtoon. Sisävuorossa Johanna Myyryläinen esitteli jälleen ajolähdönpurkutaitojaan kotiuttamalla Sini Suihkon ja tasoittamalla pelin 3-3. Josen hienosta lyöntisuorituksesta Joma löysi taas lyöntivireensä ja Hanna Toivanen + Henna Hakulinen löivät linjasta Sennan ja Reettan kotiin. Lopullisen niitin toiselle jaksolle antoi Asta Sallinen puhkaisemalla Vaasan ulkokentän kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti. Joma oli taas kerran ottelussa viiden juoksun johdossa, mutta tällä kerta Vaasalla ei ollut enää keinoja tulla peliin mukaan. Joman ulkokenttä hyydytti vauhdin etenijöiltä pois jo ennen kolmospesää ja ottelun päätti Joman lukkari Hanna Toivanen ottamalla kärpäsen ykköspesältä.

Ottelussa palkittiin Joman Reetta Juntunen ja sisäpelitehoilla 1+5/1 pelannut Salla Eteläpää. Vaasan parhaat olivat kolmospolttaja Emma Hudd ja kakkoskoppari Johanna Hyny.

Joman B-tytöt pelaavat heti maanantaina Siilinjärveä vastaan. Ottelu pelataan Viinijärvellä klo 18:00.

Ykköspesistä pelataan seuraavana viikonloppuna Kerubi Stadionilla.  Lauantaina 28.7 Joma – Rauma ja sunnuntaina 29.7 Joma – Nurmo. Molemmat ottelut alkavat klo 15:00.

Kuvat / Ismo Kuismin

 


Palaa takaisin