Superpesiksen runkosarja jatkuu Joensuun Mailan osalta tulevana viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Lauantaina vastassa on Hyvinkään Tahko ja sunnuntaina Kankaanpään Maila.

Joensuun Maila sarja-avaus Haminassa päättyi JoMan 1-2 (0-7, 3-0, 0-0, 6-7)- vierasvoittoon ja kahteen sarjapisteeseen. Haminassa JoMan riemukas avausjakson lyöntipeli koki kovia toisella jaksolla ja vastustaja rokotti virheistä.

–On luonnollista, että treenaamisesta huolimatta keväällä sisäpeli hakee vielä muotoaan. Haminassa tuli liikaa virheitä ja nyt viikonloppuna lähdetään sitä sisäpeliä parantamaan, kommentoi Juha Puhtimäki.

–Hyvä mieli jäi kuitenkin siitä, että noustiin kotiutuslyöntikilpailussa 4-0- takaa-ajoasemasta tasoihin ja lopulta jatkopareilla voittoon. Kauden aikana tulee niitä tilanteita, joissa ollaan tappiolla ja sieltä pitää nousta. Nämä ovat sellaisia asioita, jotka antavat uskoa jatkoon ja joilla haetaan itseluottamusta.

Puhtimäki siirtyi kauden 2017 päätteeksi Joensuun Mailaan Hyvinkään Tahkosta, jossa mies pelasi neljä kautta. Nyt edessä on paluu vanhalle kotikentälle.

–Todella hyvillä mielin lähden Pihkalaan pelaamaan. Tässä on pitkin viikkoa tullut siltä suunnalta viestejä, että miltä se paluu Pihkalaan tuntuu. Mukava on päästä pelaamaan vanhoja kavereita vastaan ja näkemään tuttuja kentän ulkopuoleltakin. Kyllä tässä pieni extrakutina on, vaikka näitä pelejä on jo jonkin verran takana, pohti Puhtimäki.

Hyvinkään Tahko vaihtoi pelinjohtajaa kesälle 2018, kun Sami Sirviön paikan viuhkassa otti Iiro Haimi. Haimi nosti Tahkon naisjoukkueen Superpesikseen syksyllä 2017.

–Katselin torstaina Tahkon ja Kankaanpään välisen ottelun ja kyllä jo siinä huomasi, että Haimin kädenjälki näkyy joukkueen otteissa. Heillä ei ollut paras peli eilen, joten varmasti lauantain on varmasti tuplasti, ellei jopa triplasti näyttöhaluja. Epäilemättä siellä on myös meikäläistä kohtaan niitä näyttöhaluja, naurahti Puhtimäki.

Tahko kärsi torstaina sarja-avauksessa Kankaanpäässä 2-0 (10-3, 3-2)- vierastappion.

–Se pitää muistaa, että Tahko pääsee pelaamaan sen ensimmäisen pelin uudella joukkueella Pihkalassa kotiyleisön edessä. Siellä on tehty nyt ottelutapahtumasta entistä hienompi, kun paikalla on Antti Tuisku ja kaikkea mahdollista. Toivottavasti on paljon porukkaa paikalla ja lämminhenkinen ottelu, niin saadaan oikein mahtava lauantaipäivä, päätti Puhtimäki.

Hyvinkään Tahko – Joensuun Maila 12.5. klo 16.00

 

 


Palaa takaisin