Joensuun Maila otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun Hyvinkään Tahko kaatui Mehtimäen keskiviikkoillassa lukemin 2-0 (4-0, 1-0).

Edellisen Hyvinkäällä pelatun ottelun päätösvihellyksestä ei ollut ennättänyt kulua kuin 20 tuntia ja kolmas puolivälierä iskettiin käyntiin Mehtimäen pesäpallostadionilla. Ottelun alkuun nähtiin kentällä vahva joensuulaisryhmä, jonka esityksissä ei eilinen taisto näkynyt.

–Haastava oli lähtökohta otteluun. Edellisestä pelistä on kulunut alle vuorokausi ja sitten mennään taas. Kyllä nuo matkapäivät on sellaisia, että ihan teräväpiirtomoodiin pääseminen vaatii aikamoista psyykkausta itse kullakin, myös pelinjohdollisesti. Voi vain kuvitella, mitä se urhilijoilla on. Täytyy muistaa, että ei tällä rytmillä pelatessa ainakaan etenijöiden vauhdit nouse. Se tekee pelistä hieman erilaista,  mietiskeli pelinjohtaja Petri Pennanen.

JoMa siirtyi toisen vuoroparin tasoittavalla johtoon, kun Lauri Kivinen kotiutti kakkosrajanäpyllä Konsta Piirosen. Kolmennen vuoroparin tasoittavalla nousivat esiin JoMan lyöjätykit Aleksi Rautiainen ja Juha Niemi. Ensin Rautiainen vei joensuulaiset 2-0- johtoon vastustamattomalla kumuralla ja samassa vuorossa Niemi niittasi pallon kolmosluukusta läpi kahden juoksun arvoisesti. Tahko ei pystynyt tähän enää neljännen aloittavalla vastaamaan ja jakso päättyi JoMalle 4-0.

–Meiltä oli aika väkevä startti. Haluttiin olla tänään isoja ja osoittaa, että se toivon kipinä hiipuu hyvin äkkiä. Mielestäni siinä onnistuttiin. Olimme kärsivällisiä ja saatiin nuo neljä juoksua, joka on tässä kelissä aika hyvin, kun ei ole mikään lyöntikeli, jatkoi Pennanen.

Joensuun Mailan ulkopeli oli mallikasta läpi ottelun.

Sade sävytti toista jaksoa

Ottelun tauolla alkanut vesisade ei ainakaan helpottanut lyöntipeliä, joka oli molemmilta joukkueilta varsin vaisua. Jakson ratkaisuksi jäänyt juoksu nähtiin kolmannen aloittavalla, kun Juha Niemi takoi illan neljännen lyödyn juoksunsa keskeltä kenttää. Tämän jälkeen ei ottelussa enää juoksuja lyöty, vaikka Tahko sai iskun paikan neljännen vuoroparin tasoittavalla. Joensuulaisten räpylä piti kuitenkin mallikkaasti ja Juha Puhtimäen sekä Ville Keron kotiutuksista syntyi palot kotipesään. Joensuunlaisten vahvasta ulkopelistä kertoo myös se, että Tahkon kolmostilanteiden määrä jäi koko ottelussa kuuteen.

–Tiukkaa peliähän tuo taas oli. Ulkopeli oli meillä tänään todella hyvää, kaverilla oli vain kuusi kolmostilannetta, joten ulkopeli piti hyvin. Itse lyötiin tarvittavat pinnat voittoon, kommentoi Joensuun Mailan parhaana palkittu Juha Niemi.

Tiukka toinen jakso jätti mietittävää pelinjohdolle.

–Toisella jaksolla jäi vähän miettimistä. Se meni meiltä vähän ohi, mutta niin se taisi mennä vähän vastustajaltakin. Siinä se väsymys näkyi, kun pikkaisen oli vaisumpi tuo toinen jakso, pohti Pennanen.

–Tuossa lopussa kun Tahko sai pienen paineen, niin pystyimme aikalisällä naurahtamaan sille tilanteelle, että tämähän voisi ahdistaa. Mutta ei se meitä ahdistanut. Saatiin se hoidettua. Hyvä voitto, päätti Pennanen.

Ottelusarja on katkolla Joensuun Mailalle perjantaina Hyvinkäällä. Ottelu Pihkalassa alkaa klo 17.30.

Ottelun lehdistötilaisuus: 

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen

 

 

 


Palaa takaisin