2933 katsojaa todisti lauantaina Joensuun Mailan toista kiinnitystä finaalipaikkaan. Vimpelin Veto kaatui Kerubi Stadionilla numeroin 1-0 (4-0, 1-1).

Ottelu sai joensuulaisittain loistavan startin, kun heti ensimmäisessä vuoroparissa Joensuun Maila siirtyi 1-0- johtoon Juha Niemen onnistumisella. Niemi iski pallon hidastettuna linjaan ja polttoheiton heiton lentäessä yli Janne Heimosen, pääsi joensuulaiset juhlimaan avausjuoksua. Toisessa vuoroparissa kotiyleisöä hemmoteltiin jälleen. Aleksi Rautiainen tinttasi pallon kolmospuolelle, jossa pallo tarttui Olli Heikkalan räpylään, mutta toistamiseen polttoheitto suuntautui ohi kotipesän 2-0- juoksun arvoisesti. Myös 3-0- juoksusta vastasi Rautiainen, tällä kertaa komealla kumuralla.

–Pelasimme ulkona hyvin, kuten pelasimme myös edellisessä pelissä. Kun ulkopeli pysyy tuolla tasolla, niin se antaa mahdollisuuden voittaa illasta toiseen, kommentoi JoMan parhaana palkittu Lauri Kivinen.

Joensuun Mailan ulkopelaaminen oli avausjaksolla täydellistä, eikä Vimpelin Veto onnistunut jaksolla kertaakaan. Jakson 4-0- loppulukemat sivalsi Rautiainen illan kolmannella onnistumisella.

–Valoisat ja hyvät mietteethän tässä on. Joukkue pelasi huikealla tunnetasolla, jokainen käsitteli ensimmäisen voiton varmasti oikealla tavalla. Se huokui tänään joukkueesta, emmekä jääneet istumaan minkään kultamunan päälle. Olimme aktiivisia ja rentouden kautta oikeanlaisen itseluottamuksen tähän otteluun, kommentoi pelinjohtaja Petri Pennanen.

Toisesta jaksosta muodostui trilleri 

Ottelun toiselle jaksolla nähtiin tasaista ja varmaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Molempien ulkopelaaminen oli loistavalla tasolla ja ratkaisu nähtiin vasta viimeisessä vuoroparissa. Kolmannen vuoroparin tasoittavalla Niemi iski päättäväisesti pallon kolmossaumaan, josta syntyi johtojuoksu Juha Puhtimäen tuomana.

Vimpeli hivuttautui tasatilanteeseen neljännen aloittavalla vuorolla, kun Perttu Ruuska onnistui. Tämän jälkeen Vimpeli pääsi yrittämään vielä johtojuoksua, kun Janne Mäkelä asteli lyömään. Mäkelä sivalsi viimeisellä lyönnillään kuitenkin puhtaan hudin, joka räjäytti Kerubi Stadionin hurhaan huutoon.

–Saimme tänään pelillisesti napsauksen oikeaan suuntaan. Toisella jaksolla hieman kelluteltiin ja se antoi Vimpelille mahdollisuuden päästä fiilistasolla matkaan. Sisäpelissä meidän pitää jatkossa olla päättäväisempiä. Olisi täysin väärin luulla, että olemme jo jossain. Emme me vielä ole yhtään missään. Meillä on kaksi voittoa ja tässä kohtaa ravikilpailua homman nimi on se, että kolmella voitolla edetään jatkoon. Lyömme kaiken likoon heti maanantaina, jatkoi Pennanen.

Uusi yleisöennätys on nyt 2933 katsojaa.

Joensuun Mailan uusi yleisöennätys 2933 katsojaa ja Kerubi Stadionin ainutlaatuinen tunnelma keräsi kiitosta.

–On tässä tämän vuoden matkassa ihan älytön etuoikeus olla mukana kaiken kaikkiaan. Omalla uralla tämä on toistaiseksi viimeinen vuosi näissä hommissa ja olen saanut kokea stadionille siirtymisen, sekä tällaisia tunnelmaltaan olevia pelejä. Se on huikeaa tuolla kentän pinnassa.

–Ehkä se kaikki on kaivannut tätä. Saadaan hienot puitteet ja saadaan ne puitteet elämään tunnetasolla. Tämä on kasvavaa ja kehittyvää pesiskulttuuria tässä samalla. Hienoa, että pystymme sitä tunnetta joukkueena sinne katsomoon välittämään, päätti Pennanen.

Myös Kiviseltä tuli kiitosta kotiyleisölle.

–Oli kyllä hienoa nähdä Kerubi Stadion täynnä. Oli mahtava pelata tuolla ja kyllähän näihin syttyy. Näistä hetkistä pitää nauttia, näki puolestaan Kivinen.

Joensuun Mailalla on ensimmäinen mahdollisuus edetä Superpesiksen finaaleihin maanantaina 3.9. Vimpelin Saarikentällä. JoMa Fanit järjestävät fanimatkan maanantaina paikan päälle, lue lisää tästä linkistä. 

 


Palaa takaisin