Joensuun Maila taipui neljännessä välierässä Hiukassa lukemin 2-0 (6-3, 7-5). Näin ollen Sotkamon Jymy eteni loppuotteluihin ja JoMan kausi saa päätköksensä pronssikamppailuissa.

Kotijoukkue Jymyn startti otteluun oli väkevä. Jani Komulainen tinttasi pallon kolmosrajasta läpi ja taululle kirjattiin 3-0-lukemat. Hurjassa lyöntivireessä läpi ottelusarjan ollut Roope Korhonen lisäsi Jymyn johdon 4-0:aan toisessa vuoroparissa. Juha Niemi onnistui lyömään kavennusjuoksun kolmannessa vuoroparissa, mutta Jymy vastasi kovasti. Niilo Piiponniemi ja Antti Hartikainen onnistuivat kotiutuksissa ja Jymy meni menojaan, vaikka Aleksi Rautiainen puhkaisi kentän kakkosluukusta vielä neljännessä vuoroparissa kahden juoksun arvoisesti.

-Tämän päivän peli oli hyvin erilainen hengeltään, kuin mitä muut pelit olivat. Tilannemääriä kun katsoo, niin mentiin aika vahvasti sisäpeli edellä. Kaikki ne tavoitteet mitä tälle päivälle laitettiin pääsääntöisesti toteutui ja tuo tilannemäärä on itseasiassa loistava.

Ei vaan riittänyt

Toisella jaksolla Jymy karkasi yksittäisillä lyönneillä 3-0- johtoon, mutta JoMa taisteli tilanteen tasoihin Mikko Kemppaisen yhdellä ja Juha Niemen kahdella onnistumisella. Jymy hyökkäsi jälleen kovaa ja kotijoukkue takoi taululle kolme lisäjuoksua, joihin joensuulaiset eivät pystyneet vastaamaan kuin yhdellä onnistumisella. Toinen jakso kainuulaisille lukemin 7-4.

-Sarjaa leimasi se, että jos sielua voi potkaista munille, niin se varmaan tehtiin siinä toisessa ottelussa. Siinä oli emotionaalisesti käsittelemistä, kun pelejä on joka toinen päivä. Se heijastui siihen kolmanteen peliin. Jotenkin se toi Jymylle uskoa ja pisti meille erilaisen asetelman. Siinä satulaan pääseminen oli vähän niin ja näin.

-Huikea lataus oli tänään, siinä ei jääty yhtään jälkeen ja tosiaan tuo sisäpeli meni napsun eteenpäin. En tiedä, deja vu, päätti Pennanen.

Sotkamon Jymy eteni otteluvoitoin 3-1 välieriin. Joensuun Mailan kohtalona ovat pronssiottelut, johon vastustaja varmistuu Vimpelin Veto – Kouvolan Pallonlyöjät- otteluparista. Pronssiottelut käynnistyvät Mehtimäellä sunnuntaina 10.9.

Teksti & kuvat: Joona-Pekka Hirvonen


Palaa takaisin